در این دفتر کلیه مردان و زنانی که به هر جهت و عنوان از منطقه برخاسته و در اراک و ایران نامی بوده‌اند گردآوری شده است. و باید توجه داشت که این نامداران مربوط به قسمتی از خاک عراق (عراق عجم) است که دارای پیشینه و سرنوشتی یکسان بوده که شامل تفرش، آشتیان، گرگان، فراهان، وفس، تاکزاز و سربند و چرا و انجدان و کرج می‌باشد که در میان این مراکز تمدن پارینه ایران، در سال 1231 خورشیدی بنا گردید. بنابراین محدوده بالا هم از جهت اقلیمی و هم از لحاظ تاریخی و هم بخاطر تقسیمات کشوری در طول تاریخ ایران یک واحد جغرافیایی بوده است. زیرا با پژوهشهایی که تا کنون به عمل آمده بنیان و شالوده اولین تمدن یا حکومت ایران بزرگ در همین محدوده بالا شکل گرفته است. و "دیااکو" مادی تمام شهرک‌های این ناحیه را با هم متحد ساخته و حکومت و تمدن ماد شکل گرفته، آنگاه پایتخت به همدان رفته است..... کوتاه سخن آنکه در این دفتر نامدارانی آورده شده که از تفرش تا سربند و از وفس تا انجدان و نیمور و در مرکز آن شهر اراک برخاسته و از دیرباز تاکنون مردان و زنان، کاردان، عالم، هنرمند، سیاستمدار و سپاهی که همگی در راه اعتلا و بزرگی میهن خویش کوشا بوده‌اند

منابع مشابه بیشتر ...

6623dcd2e2e7c.jpg

عرفان ایران - جلد 17

مصطفی آزمایش

فهرست شماره 14 عرفان ایران بدین قرار است: در قسمت مقالات، عید مبعث از دکتر نورعلی تابنده؛ تصوف علوی از شهرام پازوکی، فریتهوف شوئون و معنای زیبایی از سعید بینای مطلق؛ تاملی در باب معنای روحانی کار از سیدحسن آذرکار؛ کرامات اولیا در آثار مولانا از محمدابراهیم ایرج پور؛ مجموعه مزار شاه نعمت الله ولی از مهراد قیومی بیدهندی، در قسمت معرفی کتاب تفسیر بیان السعاده فی مقامات العباده از دکتر عادل نادرعلی و ترجمه حسینعلی کاشانی بیدختی معرفی شده است.

6623c8be0966c.jpg

عرفان ایران - جلد 14

مصطفی آزمایش

فهرست شماره 14 عرفان ایران بدین قرار است: در قسمت مقالات، مقاله رویت ماه از دکتر نورعلی تابنده؛ عید رمضان از نورعلی تابنده؛ وحدت در کثرت و کثرت در وحدت از سیدمصطفی آزمایش، چرا سنت گرا نیستم؟ از محمد لگن هاوزن، ترجمه منصور نصیری؛ خواب و تعبیرخواب: بخش دوم از سیدحسن امین، در قسمت یادنامه، به مختصری از شرح احوال حاج علی تابنده محبوب علیشاه پرداخته شده، نکات و تذکرات فقری از حاج علی تابنده؛ عشق و شهادت از حاج علی تابنده، در قسمت معرفی کتاب؟، قلب اسلام از سید حسین نصر توسط حسین خندق ابادی معرفی شده است.