بحث در تاریخ زندگی مولانا جلال الدین و خصوصیات فردی و اجتماعی این مرد بزرگ، در کتب فراوانی مشروحا مطرح شده است، ولی در کتاب به بررسی شخصیت جلال الدین از لحاظ معرفت و علم و هیجان روانی فوق العاده ای که داشته است بسنده شده و آنگاه به شرح حال مختصری از این عارف بزرگ پرداخته شده است. قیافه علمی و عرفانی و روحی را که جلال الدین در کتاب مثنوی به ما نشان میدهد، به طور قطع از چهره های فوق العاده ایست که تنها قلمرو دانش و معرفت مربوط به اصول عالیه انسانی سراغ دارد. وسعت و عمق دید جلال الدین در حقایق انسانی مخصوصا از نظر رابطه انسان با ماورای طبیعت در حدی است که گویی موضوعاتی که درباره این رابطه برای او مطرح می گردد اقیانوسهای متلاطمی از حقایق و مسائل ست، گرچه این موضوعات به جهت قرار گرفتن در روی پرده جهان هستی و از دیدگاه انسانها بسیار محدود و ناچیز دیده می شوند و به همین جهت نارسائی الفاظ را در نشان دادن آنچه که در ذهن خود راجع به موضوعات میگذرد بارها گوشزد می کند....

منابع مشابه بیشتر ...

6623dcd2e2e7c.jpg

عرفان ایران - جلد 17

مصطفی آزمایش

فهرست شماره 14 عرفان ایران بدین قرار است: در قسمت مقالات، عید مبعث از دکتر نورعلی تابنده؛ تصوف علوی از شهرام پازوکی، فریتهوف شوئون و معنای زیبایی از سعید بینای مطلق؛ تاملی در باب معنای روحانی کار از سیدحسن آذرکار؛ کرامات اولیا در آثار مولانا از محمدابراهیم ایرج پور؛ مجموعه مزار شاه نعمت الله ولی از مهراد قیومی بیدهندی، در قسمت معرفی کتاب تفسیر بیان السعاده فی مقامات العباده از دکتر عادل نادرعلی و ترجمه حسینعلی کاشانی بیدختی معرفی شده است.

6623c8be0966c.jpg

عرفان ایران - جلد 14

مصطفی آزمایش

فهرست شماره 14 عرفان ایران بدین قرار است: در قسمت مقالات، مقاله رویت ماه از دکتر نورعلی تابنده؛ عید رمضان از نورعلی تابنده؛ وحدت در کثرت و کثرت در وحدت از سیدمصطفی آزمایش، چرا سنت گرا نیستم؟ از محمد لگن هاوزن، ترجمه منصور نصیری؛ خواب و تعبیرخواب: بخش دوم از سیدحسن امین، در قسمت یادنامه، به مختصری از شرح احوال حاج علی تابنده محبوب علیشاه پرداخته شده، نکات و تذکرات فقری از حاج علی تابنده؛ عشق و شهادت از حاج علی تابنده، در قسمت معرفی کتاب؟، قلب اسلام از سید حسین نصر توسط حسین خندق ابادی معرفی شده است.