61b72c5f53e2c.jpg

پژوهشهای هخامنشی (پژوهشهایی بر پایه لوحه های بازیافته از تخت جمشید)

مکان چاپ: تهران ناشر: نشر آتیه تاریخ چاپ: ۱۳۷۹ هجری شمسی زبان: فارسی

اثر حاضر پژوهشی است درباره امپراتوری هخامنشی که آن را پرفسور هاید ماری کخ پژوهشگر آلمانی و استاد ایرانشناسی دانشگاه ماربورگ بر اساس 000/ 30 لوحه تخت جمشید فراهم آورده است .کتاب از پنج بخش تشکیل شده است .گفتار نخستین درباره ((ساتراپ‌های فرمانروایی هخامنشی)) است که در آن ویژگی‌ها و مشخصات یازده ساتراپ شناسایی و توصیف شده که عبارت‌اند از : ایلام، ماد(سگریته)، (پورش)، (مکه)، آراخوزیه (درنگینه)، آرییه ،پارت، باختریه (سغد، مرگینه، خوارزمیه)، گنداره، هند، سوریه، شارستان‌های دیگر .در بخش دوم شورش گوماته و نخستین پیکارهای داریوش تشریح می‌شود .بخش سوم با عنوان "درگاه شاه و تاسیسات تخت جمشید" متضمن اطلاعاتی است درباره شاه و عادات او، همچنین وضع درگاه هخامنشی که با آنچه نویسندگان یونانی نوشته‌اند تفاوت بسیار دارد .در بخش دیگر :برنامه‌مندی اپدانه تخت جمشید، کلاه‌های مادی و دیگر کلاه‌های باستانی، تحقیقی است درباره ساختمان‌های تخت جمشید و تعیین چگونگی ساخت آن‌ها .مباحث یاد شده با رویکردی باستان شناختی و تاریخ فرهنگی توصیف می‌شود .در پایان کتاب معنی واژه‌های دشوار و ترجمه آن‌ها آورده شده است .

منابع مشابه بیشتر ...

6629154865673.jpg

خطابه آقای سیدحسن تقی زاده مشتمل بر شمه ای از تاریخ اوائل انقلاب و مشروطیت ایران

سیدحسن تقی زاده

محمد درخشش در مقدمه کتاب خطابه آقای سیدحسن تقی زاده می گوید: در طی سلسله سخنرانی های سال 1337 باشگاه مهرگان به علت آنکه، نهضت مشروطیت ایران قسمت مهمی از تاریخ کشور ما را تشکیل میدهد اینجانب برای روشن شدن نکات تاریک این نهضت تاریخی از دانشمند محترم جناب آقای تقی زاده درخواست نمودم مشاهدات و اطلاعات خودشان را ضمن یک یاد دو سخنرانی در باشگاه مهرگان برای معلمین بیان نمایند و بسیار از ایشان متشکرم که دعوت بنده را قبول فرمودند و در باشگاه مهرگان به ایراد یک سلسله سخنرانیهای مفید و مهم اقدام نمودند.

661e8efb00522.jpg

جغرافیای تاریخی و تاریخ لرستان

علی محمد ساکی

سرزمین کهنسال دلاوران ایران باختری از نظر جغرافیای تاریخی و تاریخ مرموز و ناشناخته است. اگر آنطور که در خارج از ایران محققانی چون هرتسفلد، دمرگان، مینورسکی، رالنسن، سر ارول استین برای بررسی گذشته های این سرزمین کوشیده اند فضلای کشور نیز توجهی ابراز می داشتند. اینک بسیاری از زوایای تاریک تاریخ چند هزارساله میهن ما روشن شده بد. نخستین کتابی که درباره لرستان به چاپ رسید مجموعه ای از غلامرضا خان والی و انیس المسافر نام داشت. کتاب مذکور در بوشهر به چاپ رسیده و مشتمل بر آگاهی هایی در مورد جانوران شکاری و فرمانروایان لر از حسین خان والی تا زمان مولف است، پس از آن باید از جغرافیای نظامی لرستان تالیف سپهبد رزم آرا نام برد که مشتمل بر جغرافیای مناطق با توجه به جنبه نظامی انها و ورود قوای دولتی به لرستان و سرکوبی عشایر این منطقه می باشد. آقایان بهمن کریمی و محمدعلی امام شوشتری نیز چند صفحه ای از کتابهای جغرافیای تاریخی غرب ایران و تاریخ جغرافیایی خوزستان را به لرستان اختصاص داده اند. با این حال تا به امروز کتابی که منحصر به تاریخ یا جغرافیای تاریخی این قسمت از ایران باختری باشد تالیف نشده است.