61b8b94e9ed65.jpg

جغرافیای جزایر ایرانی خلیج فارس (استان هرمزگان، شهرستان قشم، جزایر قشم، لارک، هرمز و هنگام)

در این کتاب با استفاده از اطلاعات، نقشه‌ها و تصاویر موجود، آخرین وضعیت چهار جزیره ایرانی "قشم"، "لارک"، "هرمز"، "هنگام"، در خلیج فارس تشریح می‌شود. هر یک از جزایر در چهار بخش و بیست فصل طی این عناوین معرفی شده است: بخش اول: مشخصات عمومی (فصل اول: موقعیت جغرافیایی)؛ بخش دوم جغرافیای طبیعی (فصل دوم : توپوگرافی و ناهمواری‌ها، فصل سوم: زمین شناسی و تکتونیک، فصل چهارم آب و هوا، فصل پنجم: هیدرولوژی، فصل ششم منابع آب، فصل هفتم: خاک شناسی، فصل هشتم: پوشش گیاهی، فصل نهم: ژئومورفولوژی، فصل دهم: حیات جانوری)؛ بخش سوم: جغرافیای انسانی (فصل یازدهم: جمعیت، فصل دوازدهم: پیشینه تاریخی، فصل سیزدهم: تاسیسات زیربنایی، فصل چهاردهم: مراکز موجود در جزیره)؛ بخش چهارم: جغرافیای اقتصادی (فصل پانزدهم: کشاورزی، فصل شانزدهم: صنعت و معدن، فصل هفدهم: جهانگردی (توریسم)، فصل هجدهم: بازرگانی، فصل نوزدهم: حمل و نقل و راه‌های ارتباطی، و فصل بیستم: ویژگی‌های طبیعی، انسانی و اقتصادی). فهرست منابع پایان ‌بخش کتاب است.

منابع مشابه بیشتر ...

64ff03edba583.jpg

فرهنگ اصطلاحات جغرافیای طبیعی‌

سیاوش شایان‌

علیرغم کوشش فراوان و روزافزونی که جغرافیدانان و علاقه مندان به جغرافیا در نشر مطالب و برداشت های جدید از این علم به عمل می آورند در بازار نشر کتابهای فارسی کمبود فراوانی در زمینه مسائل مربوط به جغرافیا مشاهده می شود، در صورتی که دانش افزایی معلمان و دبیران جغرافیا و استفاده مداوم آنان از مطالب جدید از اهمیت والایی برخوردار است و نیز دانشجویان جغرافیا و علوم وابسته نیازمند اطلاع از آخرین پیشرفتها و تحولات این علم می باشند. پیداست با کمبود مطالب ترجمه شده افراد مذکور ناگزیرند خود منابع خارجی را که اکثرا به زبان انگلیسی می باشند، یافته و احتیاج روزافزون خویش را از این طریق رفع نمایند. عنایت به همین نکته لزوم وجود یک "فرهنگ اصطلاحات جغرافیایی" را هویدا می سازد و نگارنده نیز از ابتدای تحصیل خود در رشته جغرافیا به این نیاز پی برد و در جهت رفع آن اقدام به جمع آوری برخی لغات و اصطلاحات نمود و این امر تا آنجا دنبال گردید که تعداد فیشهای تهیه شده در زمینه اصطلاحات جغرافیایی از حد گنجایش در یک کتاب گذشت. چون زمینه تحصیلی نگارنده جغرافیای طبیعی بود، در جهت تدوین "فرهنگ اصطلاحات جغرافیایی طبیعی" جمع آوری اصطلاحات دنبال گردید. برای تهیه این فرهنگنامه به کتب متعددی به زبانهای فارسی و انگلیسی مراجعه شده است و ارائه لیستی از کتب که در این امر مورد استفاده قرار گرفته اند علاوه بر آنکه به اطاله کلام می انجامد.

63c3e4543bbc9.jpg

فرهنگ تاریخی - سیاسی ایران و خاورمیانه - جلد چهارم

غلامرضا علی بابایی

کتاب فرهنگ تاریخی - سیاسی ایران و خاورمیانه تالیف غلامرضا علی بابایی در سال 1374 و توسط موسسه خدمات فرهنگی رسا منتشر شده است. کتاب حاضر نخستین واژه نامه ای است که تاکنون به زبان پارسی در خصوص خاورمیانه به مدد منابع معتبر موجود به نگارش در آمده است. این کتاب جلد چهارم از این مجموعه چهار جلدی است.