622dff4ed5a33.png

توبه ز مستوری: توانمندی‌های بانوی ایرانی در عرصه‌های مختلف از اسطوره تا معاصر

مکان چاپ: تهران ناشر: نشر اجتماع تاریخ چاپ: ۱۳۸۲ هجری شمسی زبان: فارسی

این کتاب، بر اساس تاریخچه و پیشینه تمدن ایرانی با تأکید بر حضور زن در این تمدن و به عبارتی «سهم زن در تمدن ایران» در عرصه‌های مختلف از اسطوره تا ... هنر، سیاست، اقتصاد، فرهنگ و ... تألیف گردیده است. هدف این کتاب واداشتن بانوی ایرانی به زندگی کردن در بنایی با ستون‌های سربرافراشته از خشت و گل، تحقیر و توهین تاریخی، اثبات مورد ظلم واقع شدن، اثبات منفعل بودن و اثبات جنس دوم بودنش نبوده؛ زیرا در صورتی که بانوی ایرانی مجذوب ظاهر فریبنده آن گردد، قطعا دیر یا زود سقف این بنا بر سرش فرو خواهد ریخت.

منابع مشابه بیشتر ...

663b9e47e0193.jpg

نقد اندیشه میرزا آقاخان کرمانی

ر. پدیدار

جای افسوس است که ما از حیات مرحوم میرزاآقاخان کرمانی و تشبئات و عملیات سیاسی او چیز زیادی در دست نداریم جز آنچه چندین مولف از روی یکدیگر با فرق های جزئی استنساخ کرده و هیچ چیز تازه ای تتبع ننموده اند. بنابراین بهتر آن می دانیم که بجای اینکه در این تذکر سی ساله دوباره به نقل همان عبارات اکتفا کنیم به تشریح و تدقیق نظریات و افکار سیاسی و اجتماعی او داخل شده و بسیاری از مسایل را که در حق او تاریک است روشن نماییم. میرزا آقاخان از حیث سرنوشت نویسندگی خیلی شبیه به خیام است که آثارش بواسطه بغض و نفرت مخالفین متروک و بدون مطالعه آنها با تیر اتهامات به جهل و نادانی منسوب شده است. ولی همانطور که اینک پس از شش هفت قرن خیام میرود جای خود را در ادبیات و فلسفه مشرق و مغرب باز کند میرزاآقاخان هم روز به روز مشهورتذ می شود و یکی بعد از دیگری آثار و تالیفاتش به طبع میرسد و کم کم همان طبقات منوره که با او مخالف بودند مجبورند در اطراف او قلمفرسایی کنند...

663b913f525d9.jpg

نامواره دکتر محمود افشار - جلد پنجم (دربرگیرنده سی و شش مقاله)

محمود افشار

جلد پنجم از نامواره دکتر محمود افشار مقاله ها و گفتارهایی است در زمینه های مربوط به تاریخ ایران، قلمرو زبان فارسی، تحقیقات ادبی، مباحث شعر فارسی، مسائل فنی زبان فارسی، عقاید سیاسی دوره قاجار، اسناد تاریخی، وضع فرهنگی و اجتماعی یزد و یادداشتها و اسنادی است که با زندگانی دکتر محمود افشار متناسب است. مقاله ها به ترتیب تاریخ دریافت آنها به چاپ رسیده است.