سبزوار اندیشوران و بزرگانی در سینه خویش دارد که یکی از این دردانه ها "ضیایی" سبزواری – غزلپرداز بسیار موفق معاصر – است که با کمال تاسف در هاله ای از گمنامی مانده و امید است با انتشار این گزینه اشعار راه برای معرفی این شاعر ارجمند باز شود. مهدی ضیاالحق حکیمی سبزواری متخلص به "ضیایی" فرزند عبدالقیوم در سبزوار ولادت یافت. از ایام طفولیت و جوانی وی اطلاعی جز این در دست نیست که تحصیلات قدیمه خود را نزد استادانی چند به اتمام رسانده و آنگاه به استخدام مشاغل دولتی در آمده و سالها ریاست اداره های فرهنگ و اوقاف، صنایع مستظرفه، فواید عامه و اداره راه سبزوار را به عهده داشته و نیز در انجمنی ادبی عضو بوده است. وی پس از 36 سال خدمت خالصانه و زندگی شرافتمندانه در 28 بهمن 1334 جان به جان آفرین تسلیم کرد. فراهم آوردن این گزیده اشعار او که غالبا غزل است آن هم به بهانه برگزاری کنگره بزرگداشت حکیم سبزواری اقدامی کوچک در بیرون آوردن شخصیت این غزلسرای خوش ذوق از انزواست.

منابع مشابه بیشتر ...

6623dcd2e2e7c.jpg

عرفان ایران - جلد 17

مصطفی آزمایش

فهرست شماره 14 عرفان ایران بدین قرار است: در قسمت مقالات، عید مبعث از دکتر نورعلی تابنده؛ تصوف علوی از شهرام پازوکی، فریتهوف شوئون و معنای زیبایی از سعید بینای مطلق؛ تاملی در باب معنای روحانی کار از سیدحسن آذرکار؛ کرامات اولیا در آثار مولانا از محمدابراهیم ایرج پور؛ مجموعه مزار شاه نعمت الله ولی از مهراد قیومی بیدهندی، در قسمت معرفی کتاب تفسیر بیان السعاده فی مقامات العباده از دکتر عادل نادرعلی و ترجمه حسینعلی کاشانی بیدختی معرفی شده است.

6623c8be0966c.jpg

عرفان ایران - جلد 14

مصطفی آزمایش

فهرست شماره 14 عرفان ایران بدین قرار است: در قسمت مقالات، مقاله رویت ماه از دکتر نورعلی تابنده؛ عید رمضان از نورعلی تابنده؛ وحدت در کثرت و کثرت در وحدت از سیدمصطفی آزمایش، چرا سنت گرا نیستم؟ از محمد لگن هاوزن، ترجمه منصور نصیری؛ خواب و تعبیرخواب: بخش دوم از سیدحسن امین، در قسمت یادنامه، به مختصری از شرح احوال حاج علی تابنده محبوب علیشاه پرداخته شده، نکات و تذکرات فقری از حاج علی تابنده؛ عشق و شهادت از حاج علی تابنده، در قسمت معرفی کتاب؟، قلب اسلام از سید حسین نصر توسط حسین خندق ابادی معرفی شده است.