رشته در سال 1306 خورشیدی در شهر فیض آباد بدخشان چشم به جهان گشود به گفته شادروان خال محمد خسته (حرف شناس) شد به خودآموزی و مطالعه کتب متداوله دری پرداخت. اندکی نوشتن آموخت از خرمن دانش مولانا محمد سلیم بداغی خوشه چید، به مولانا خسته ارادت پیدا کرد. فهم تند رشته به اندیشه ها و (معانی بلند) بیدل راه یافت. آثار و اشعار ابوالمعانی بیدل این گوهر تابناک بدخشان را الهام بخشید تا غزل های شیرین و اشعار آبداری سراید، ابراهیم خلیل رشته بدخشی را سخنور موشکاف و نازک خیال توصیف کرده است و گفته که رشته شاعر خوش قریحه ای است، شعر نیکو می گوید و غزلیات او ویژه بعد از سالهای 1329 خورشیدی یک دست می باشد. رشته به سبک بیدل قریحه آزمایی کرده است. از ترکیبهای تازه، الفاظ خوش، معانی بکر، اصطلاحات عرفانی و از مواد و مصالح ادبی و از (محیط بی ساحل) و (قلزم فیض) میرزا بیدل بهره فراوان دارد

منابع مشابه بیشتر ...

6623dcd2e2e7c.jpg

عرفان ایران - جلد 17

مصطفی آزمایش

فهرست شماره 14 عرفان ایران بدین قرار است: در قسمت مقالات، عید مبعث از دکتر نورعلی تابنده؛ تصوف علوی از شهرام پازوکی، فریتهوف شوئون و معنای زیبایی از سعید بینای مطلق؛ تاملی در باب معنای روحانی کار از سیدحسن آذرکار؛ کرامات اولیا در آثار مولانا از محمدابراهیم ایرج پور؛ مجموعه مزار شاه نعمت الله ولی از مهراد قیومی بیدهندی، در قسمت معرفی کتاب تفسیر بیان السعاده فی مقامات العباده از دکتر عادل نادرعلی و ترجمه حسینعلی کاشانی بیدختی معرفی شده است.

6623c8be0966c.jpg

عرفان ایران - جلد 14

مصطفی آزمایش

فهرست شماره 14 عرفان ایران بدین قرار است: در قسمت مقالات، مقاله رویت ماه از دکتر نورعلی تابنده؛ عید رمضان از نورعلی تابنده؛ وحدت در کثرت و کثرت در وحدت از سیدمصطفی آزمایش، چرا سنت گرا نیستم؟ از محمد لگن هاوزن، ترجمه منصور نصیری؛ خواب و تعبیرخواب: بخش دوم از سیدحسن امین، در قسمت یادنامه، به مختصری از شرح احوال حاج علی تابنده محبوب علیشاه پرداخته شده، نکات و تذکرات فقری از حاج علی تابنده؛ عشق و شهادت از حاج علی تابنده، در قسمت معرفی کتاب؟، قلب اسلام از سید حسین نصر توسط حسین خندق ابادی معرفی شده است.