سید کاظم حسینی متخلص به «داور» در سال ۱۳۰۰ﻫ.ش. در همدان به دنیا آمد. پدرش سید محمد‌علی حسینی ملقب به روح‌الا‌مین مردی اهل ادب و باذوق بود؛ او گه‌گاه شعر می‌سرود و خانه‌ی خود را محفل شعرا و ادبای آن عصر کرده بود. سید کاظم در چنین محفلی رشد و نمو پیدا کرد و پس از گذراندن دوره‌های مقدماتی و دبیرستانی و مراکز تربیت معلم به امر تعلیم و تربیت مشغول گردید و سپس برای کسب معارف شعری در محضر شاعر عالی‌قدر علی‌محمد آزاد (دبیر انجمن تربیت) کسب فیض نمود و توانست قافیه و عروض و معانی و بیان را بیاموزد. وی در ۲۵سالگی نخستین مجموعه اشعار خود را به نام روان الوند در ۱۸۰صفحه در قطع رقعی ـ‌‌در چاپخانه‌ی خورشید همدان‌ـ به چاپ رسانید و در روی جلد این اثر بیتی از اشعار خود را به چاپ رسانید: میل دارم بهر استقلال ایران خون نمایم خاک میهن را ز خون خویشتن گلگون نمایم داور در این اوان قصیده‌ها و مسمط ترکیب بندهایی را در باب میهن‌پرستی می‌سرود و در سخنرانی‌های مختلف در جمع حضار می‌خواند. او در سال ۱۳۲۰جشنی را در دبیرستان باباطاهر همدان با بودجه‌ی شخصی برگزار کرد. و در این جشن با ایراد سخنرانی و برنامه‌ی نمایش حقایقی را آشکار ساخت که بر عده‌ای چون سرهنگ فاطمی رئیس شهربانی وقت خوش نیامد. سرهنگ فاطمی تصمیم گرفت افرادی اوباش را به دنبال او بفرستد تا با سنگ پرتاب کردن او را مجروح سازند. در سال ۱۳۲۸دومین مجموعه اشعار خود را به نام ملکه حسن روی پل تجریش به چاپ رسانید این مجموعه بیش‌تر اشعار عاشقانه‌ی او را در بر می‌گرفت. اما آنچه زندگی ادبی این شاعر را خواندنی‌تر می‌کند منتشر کردن روزنامه‌اش و حمایت او از دکتر محمد مصدق بود. وی به صاحب‌امتیازی و مدیر مسئولی خود روزنامه‌ای را تحت عنوان تاریخ در چهار صفحه در همدان منتشر می‌کرد. داور در ۲۴تیر ۱۳۷۱دارفانی را وداع گفت و در باغ بهشت همدان به خاک سپرده شد. دیوان اشعار او در سال ۱۳۷۳به چاپ رسیده است.

منابع مشابه بیشتر ...

662512c37fde9.jpg

عرفان ایران - جلد 19

مصطفی آزمایش

فهرست شماره 19 عرفان ایران بدین قرار است: در قسمت مقالات هیجده شماره عرفان ایران، برده داری در اسلام از حاج نورعلی تابنده، حرم شاه ولی چگونه اداره می شده است از محمدابراهیم باستانی پاریزی؛ ارتباط تشیع، تصوف و ایران نزد هانری کربن از شهرام پازوکی؛ بررسی مواردی از آداب صوفیه از نظر فقهی از علی آقانوری؛ معرفی و دیدگاه و آثار کربن در زمینه کیمیای دوره اسلامی از رضا کوهکن؛ هنر سجاده: محتوا و رمز از اما کلارک ترجمه سیدمصطفی شهرآیینی؛ فلسفه عرفانی در اسلام از سیدحسین نصر و ترجمه داوود آتشگاهی.

66250d3249455.jpg

عرفان ایران - جلد 18

مصطفی آزمایش

فهرست شماره 18 عرفان ایران بدین قرار است: در قسمت مقالات، یادی دیگر از حضرت سیدنورالدین شاه نعمت الله ولی از حاج نورعلی تابنده؛ شعر عارفانه محض و شعر رندانه و عاشقانه در شاه نعمت الله ولی از نصرالله پورجوادی؛ شاه نعمت الله ولی در سرزمین های پایین دست از محمدابراهیم باستانی پاریزی؛ این دهان بستی دهانی باز شد از محمدرضا ریخته گران؛ قدریه مسیحی از سیدمصطفی آزمایش؛ برداشت های سنت گرا، تجددگرا و بنیادگرا از اسلام معاصر از سیدحسین نصر ترجمه مصطفی شهرآیینی و در قسمت یادنامه، به یاد استاد هادی حائری، عرفان ایران؛ فرزند عرفان و فرزند زاده عشق از منوچهر صدوقی (سها)؛ چهل حدیث منظوم از هادی حائری؛ در قسمت معرفی کتاب دو کتاب معرفی شده است. کتاب ذوالفقار از حاج نورعلی تابنده تالیف حاج ملاعلی نورعلیشاه گنابادی؛ و قلب فلسفه اسلامی از دکتر محمد لگن هاوزن تالیف ویلیام چیتیک و ترجمه مصطفی شهرآیینی.

دیگر آثار نویسنده بیشتر ...

64f4ab308a9d8.jpg

سرودهای انقلابی

. جمعی از شاعران

کتاب سرودهای انقلابی سروده هایی است از مائو، هوشه مینه، ناظم حکمت، برشت، مایاکوفسکی، کارل سندبرگ، توهو، لنگستون هیوز، هیلر بلوک و ....که توسط ر.ه ترجمه و انتشارات پیشگام معلمان به چاپ رسانده است.

نظم/شعر معاصر/مجموعه اشعار
کتاب
649c3c63dcca2.jpg

وداع

. جمعی از شاعران

کتاب وداع اشعاریست شامل قصیده، غزل، دوبیتی و مثنوی به مناسبت چهلمین روز درگذشت ابوالحسن ورزی که توسط دوستان و شاگردان ایشان سروده شده است و امیر بهرامی آنها را گرد آوری کرده است.

نظم/شعر معاصر/مجموعه اشعار
کتاب