محمدحسین مشهور به طالب قندهاری فرزند غلام‌حسین شخصیت آزادی‌خواه، ادیب، شاعر و سیاستمدار در سال ۱۲۸۵خورشیدی دیده به جهان گشود. برخی محل تولد وی را ارزگان نوشته‌اند که در طفولیت با خانواده‌اش به قندهار آمد اما برخی دیگر، محل تولد او را منطقه گندگان شهر قندهار دانسته‌اند. او تحصیلات ابتدایی را در قندهار فراگرفت و تحصیلات متوسطه را در کابل به پایان برد. پس از آن به کارهای دولتی، روی آورد و در وزارت داخله، سمت‌های گوناگونی داشت. از ۱۴ سالگی به سرودن شعر پرداخت و به دو زبان فارسی و پشتو شعر دارد. شعر او آمیزه‌ای از سبک‌های عراقی و هندی است و در پیروی از این دو شیوه، از شاعران معاصر خوب افغانستان به شمار می‌رود. طالب قندهاری از نویسندگان دردمند و سخنوران روشن‌فکر و راست اندیش افغانستان است. تفکر مذهبی و دینی و اندیشه محرومیت‌زدایی و حق‌طلبی در اشعار و آثار بر جای مانده وی موج می‌زند. چنین صفاتی طالب را در ردیف متفکران و نویسندگان آرمان‌گرا،‌ ضد ستم و متدین افغانستان به ثبت رسانده و زینت‌بخش تاریخ کشور به ویژه در وادی ادبیات و سرمشق شاعران وارسته کرده است. گزیده‌ای از اشعارش در سال ۱۳۶۹خورشیدی در کابل به چاپ رسیده است. «کربلا» یکی دیگر از کتاب‌های شعر وی است که در رثای اهل‌بیت(ع) سروده و در ایران به زیور چاپ آراسته شده است. اثر دیگری نیز دارد بنام «نگاهی به دیروز و امروز افغانستان» که در سال ۱۳۶۲خورشیدی چاپ شده است. محمدحسین طالب قندهاری در سال ۱۳۵۶خورشیدی به ایران مهاجرت کرد. وی پس از سالیان طولانی اقامت و مهجوری در ایران، در سال ۱۳۶۴خورشیدی در قم درگذشت

منابع مشابه بیشتر ...

6623dcd2e2e7c.jpg

عرفان ایران - جلد 17

مصطفی آزمایش

فهرست شماره 14 عرفان ایران بدین قرار است: در قسمت مقالات، عید مبعث از دکتر نورعلی تابنده؛ تصوف علوی از شهرام پازوکی، فریتهوف شوئون و معنای زیبایی از سعید بینای مطلق؛ تاملی در باب معنای روحانی کار از سیدحسن آذرکار؛ کرامات اولیا در آثار مولانا از محمدابراهیم ایرج پور؛ مجموعه مزار شاه نعمت الله ولی از مهراد قیومی بیدهندی، در قسمت معرفی کتاب تفسیر بیان السعاده فی مقامات العباده از دکتر عادل نادرعلی و ترجمه حسینعلی کاشانی بیدختی معرفی شده است.

6623c8be0966c.jpg

عرفان ایران - جلد 14

مصطفی آزمایش

فهرست شماره 14 عرفان ایران بدین قرار است: در قسمت مقالات، مقاله رویت ماه از دکتر نورعلی تابنده؛ عید رمضان از نورعلی تابنده؛ وحدت در کثرت و کثرت در وحدت از سیدمصطفی آزمایش، چرا سنت گرا نیستم؟ از محمد لگن هاوزن، ترجمه منصور نصیری؛ خواب و تعبیرخواب: بخش دوم از سیدحسن امین، در قسمت یادنامه، به مختصری از شرح احوال حاج علی تابنده محبوب علیشاه پرداخته شده، نکات و تذکرات فقری از حاج علی تابنده؛ عشق و شهادت از حاج علی تابنده، در قسمت معرفی کتاب؟، قلب اسلام از سید حسین نصر توسط حسین خندق ابادی معرفی شده است.