6384d5b95e880.jpg

تاریخ مبارزات مردم ایل قشقایی (از صفویه تا پهلوی)

مکان چاپ: شیراز ناشر: کیان نشر تاریخ چاپ: ۱۳۸۰ هجری شمسی زبان: فارسی

کتاب حاضر مروری است بر مهم‌ترین تحولات و رویدادهای ایل قشقایی از عصر صفویه تا دوران پهلوی که در شش فصل تدوین شده است .در فصل اول با عنوان "تاریخ و خاستگاه قشقایی‌ها "از زمان و مبداء قشقایی‌ها، چگونگی تشکیل ایل، زبان، ارتباط با آذربایجان، جمعیت، طوایف و تیره‌های مختلف ایل قشقایی سخن به میان آمده است .در فصل دوم، تاریخ قشقایی‌ها در دوران صفویه و افشاریه بازگو می‌شود، و طی آن مطالبی درباره ابوالقاسم بیگ فارسیمدان، مبارزات امامقلی خان با انگلیسی‌ها و قیام قاباخ قلی‌خان علیه نادر فراهم می‌آید .فصل سوم به بررسی وضعت قشقایی‌ها در دوره زندیه اختصاص دارد .در فصل چهارم سرگذشت مردم و رهبران ایل قشقایی در دوره قاجار با این موضوعات تشریح می‌گردد :قیام‌های مکرر قشقایی‌ها در دوره قاجار، مبارزات آنها با بختیاری‌ها و حکام دست نشانده شاهان قاجار در فارس، درگیری‌های قشقایی‌ها با قبایل عرب و بالاخره جنگ‌های قشقایی‌ها با نیروهای انگلیسی .فصل پنجم به ارزیابی نقش ایل بختیاری در انقلاب مشروطه اختصاص یافته و از این رهگذر به مقاومت قشقایی‌ها در برابر نیروهای انگلیسی اشاره می‌شود .آخرین فصل کتاب نیز نگاهی است به مبارزات قشقایی‌ها در اوایل حکومت پهلوی که با سرکوبی آن‌ها خاتمه می‌پذیرد .کتاب با عکس‌هایی از رهبران و سران ایل قشقایی و برخی از سیاستمداران و شاهان قاجار همراه شده و با فهرست منابع و اعلام به پایان می‌رسد .

منابع مشابه بیشتر ...

661e82f690676.jpg

تاریخ معاصر ایران (کتاب اول)

جمعی از نویسندگان

موسسه امیدوار است با انتشار این مجموعه در نهایت بتواند در ارج نهادن به سند و اشاعه فرهنگ مستندگویی در تاریخ تلاشی درخور نموده و در این راه بخشی از سوالات و خواسته های وسیع ملتی بزرگ را پاسخ دهد و به همراه سایر فعالیتهای تحقیقاتی و انتشاراتی مصمم است به منظور نشر آثار فرهنگی و تاریخی با بهره جویی از مجموعه اسناد و مدارک خود دست به انتشار سلسله کتابهایی با عنوان تاریخ معاصر ایران بزند و در این راه به توکل الهی و یارای استادان و محققان و اهل علم امید بسته است.

6613ebd54fc03.jpg

اسنادی از مطبوعات و احزاب دوره رضاشاه

جمعی از نویسندگان

اسناد کتاب حاضر بیانگر جو محدود و بسته حاکم بر مطبوعات و احزاب دوره رضاشاه است، متعلق به بایگانی وزارت دربار و ریاست وزرای دوره پهلوی اول است. قسمت اول اسناد این کتاب به مطبوعات و قسمت دوم به احزاب اختصاص داده شده است. در قسمت مطبوعات بخش اول اسناد عمدتا شامل مکاتبات مدیران مطبوعات با عبدالحسین تیمورتاش وزیر دربار رضاشاه در خصوص درخواست رفع سانسور یا توقیف از نشریه خود و یا ابراز وفاداری نسبت به دستگاه حاکمه است. بخش دوم مربوط به انتشار روزنامه های پیکار و نهضت در برلن و اقدامات دولت ایران در جلوگیری از انتشار این روزنامه ها و ممانعت از ورود نسخ آن ها به ایران و سایر کشورهاست. قسمت احزاب نیز که بخشی کوچک از اسناد این مجموعه را به خود اختصاص داده، دربرگیرنده اسناد وزارت دربار در فاصله سال های 1304 تا 1311 ه.ش است.