این کتاب حاوی مباحثی است درباره روش تحقیق، تهیه مقالات تحقیقی، شناخت منابع و ماخذ و نحوه استفاده از آن‌ها در رشته‌های ادبیات و علوم انسانی .از جمله سرفصل‌های کتاب عبارت‌اند از :ابزار کار محقق، بررسی متن، منابع تحقیق در ادب فارسی و عربی، یادداشت‌برداری و تنظیم مطالب، استفاده از مراجع، شرح متون مشکل، اشاره‌ای به انواع خط، انواع شعر، و سخنی کوتاه پیرامون ادب قبل از اسلام و بعد از اسلام.

منابع مشابه بیشتر ...

63ee517bdf243.jpg

روش تحقیق

عباسقلی خواجه‌نوری

کتاب روش تحقیق تالیف عباسقلی خواجه نوری در سال 1351 توسط موسسه آموزش عالی آمار منتشر شده است. فهرست مطالب كتاب عبارتند از: فصل اول - تعريف تحقيق *فصل دوم - گروه تحقيق؛ فصل سوم - طرح مسئله و هدف تحقيق *فصل چهارم - چند تعريف مهم *فصل پنجم - تاريخ تفكر بشر و روش تحقيق * فصل ششم - روش هاي تجربي تحقيق، عمليات جمع آوري داده ها * فصل هفتم - تاثير متقابل، رفتن به نقطه اپتي مم * فصل هشتم - انواع تحقيق از حيث هدف آن، آزمون فرض *فصل نهم - نتيجه گيري از داده هاي تحقيق *فصل دهم - يك نمونه تحقيق و انتقاد آن فصل يازدهم - كمك هاي علم آمار و احتمالات در تحقيق *

63ecf4014873d.jpg

فلسفه تاریخ (روش شناسی و تاریخنگاری)

کتاب، مجموعه مقالاتی است در زمینه "فلسفه تاریخ"، "روش‌شناسی در تاریخ "و "مکاتب تاریخ‌نگاری معاصر "که در سه بخش تنظیم شده است .بخش اول شامل پنج مقاله است1 : فلسفه تاریخ :نگاهی به دیدگاه‌های رایج در فلسفه معاصر تاریخ/ آر.اف.اتکینسون (شامل" :رویکردهای جوهری و تحلیلی"، "فلسفه تحلیلی یا انتقادی تاریخ"، "فلسفه جوهری یا نظری تاریخ)2 ;" مدخلی بر فلسفه تاریخ : گذشته، حال، آینده/ مایکل استنفورد (شامل" :اهمیت و جذبه تاریخ"، "ویژگی‌های فلسفی تاریخ"، "غفلت از فلسفه تاریخ در دوران معاصر"، "وضعیت کنونی فلسفه تاریخ"، "نحوه ارتباط فلسفه تاریخ با سایر رشته‌ها"، "فلسفه تاریخ و دغدغه‌های معاصر "و "امکانات آتی فلسفه تاریخ)3 ;" فلسفه تاریخ :رابطه تاریخ، فلسفه و علوم اجتماعی/ مایکل استنفورد (مشتمل بر مباحثی درباره "تاریخ و علوم اجتماعی :ضلع راست مثلث"، "فلسفه و علوم اجتماعی :قاعده مثلث"، "فلسفه و تاریخ :ضلع چپ مثلث)4 ;" فلسفه تاریخ :چارچوب‌های اساسی در آموزش فلسفه مدرن تاریخ/ لئون پمپا (شامل این مباحث" :شناخت امر واقع (فاکت) تاریخی"، "تبیین و درک"، "غیبت و ارزش"، "درایت و واقع‌گرایی"، "نتیجه‌گیری)5 ;" تزهایی درباره فلسفه تاریخ/ والتر بنیامین (حاوی هیجده تز درباره فلسفه تاریخ) .بخش دوم که به بحث درباره "روش‌شناسی در تاریخ " اختصاص یافته حاوی سه مقاله است1 : تبیین تاریخ ساختارهای اقتصادی و اجتماعی : رابطه اقتصاد و تاریخ/ کریستوفر لوید، 2 تاریخ و فرهنگ :رابطه فلسفه و تاریخ/ روژه شارتیه، 3 ضرورت همگرایی نظریه اجتماعی و تاریخ :رابطه جامعه‌شناسی و تاریخ/ پیتر برک .آخرین بخش کتاب نیز از چهار مقاله در زمینه شناخت مکاتب تاریخ‌نگاری معاصر تشکیل شده است1 : نوع جدیدی از تاریخ :میشل فوکو و نظریه عدم استمرار در تاریخ/ مارک پستر، 2 تاریخی‌گری یا مکتب اصالت تاریخ/ حسنعلی نوذری، 3 تاملی در تاریخ معاصر/ جان لوئیس گدیس، 4 ایران روح دنیای فاقد روح (مصاحبه با میشل فوکو) .فهرست نام‌ها، اماکن، آثار و فهرست موضوعی، پایان بخش کتاب است .

دیگر آثار نویسنده بیشتر ...

5f78b480a90bc.jpg

برگزیده کیمیای سعادت

کیمیای سعادت کتابی است از امام محمد غزالی درباره اصول دین اسلام که در آخرین سال‌های قرن پنجم هجری به زبان فارسی نگاشته شده است. این کتاب از مشهورترین کتب عرفانی و دینی به شمار می‌رودکه از لحاظ فصاحت کلام، سلاست انشاء و خالی بودن از تکلف و تصنع کمتر نظیر دارد. کتابها و نوشته های غزالی زیاد است و همه آنها در موضوع خود مفید می‌باشد. از مشهورترین کتابهای غزالی در تصوف و علوم دینی "احیاء علوم الدین" است، این کتاب رابرای حفظ دین در اوضاع آشفته و پریشان عصر خویش می نگارد، بعد خلاصه‌ای از آن را به نام کیمیای سعادت به فارسی می‌نویسد و به طوری که از بعضی مطالب کتاب برمی‌آید غزالی سعادت مردم را در روزگار خود در آن می‌داند که در موارد اضطراری و اجباری از دروغ گفتن و خوردن حرام اجتناب نکنند. در واقع می‌توان گفت غزالی از جمله روشنفکرانی بوده است که پیوسته حامی و پشتیبان ضعیفان و بی‌پناهان‌اند.

نثر/متون کهن/ادبی
کتاب
5ee65bdb4b886.png

چند معراجنامه

شعرای پارسی‌زبان در زمینه مسائل مذهبی و دینی مطالبی را طرح نموده و هر یک به نوبه خود در این موارد داد سخن داده‌اند؛ از جمله چیزهایی که در سروده‌های شاعران بیشتر جلب نظر می‌کند، نعت رسول اکرم و ائمه طاهرین (ع) به‌ویژه درباره شب معراج حضرت رسول اکرم (ص) است. در این کتاب برای استفاده دانش‌پژوهان و علاقمندان به شعر و ادب فارسی، چند معراج‌نامه از بین معراج‌نامه‌های شعرا انتخاب شده است. در این گزیده از بین انبوه شعرای پارسی‌زبان که معراج‌نامه دارند، هشت برگزیده شده و معراج‌نامه‌های آنان به ترتیب تاریخ وفات شاعر آورده شده است: سنائی، خاقانی، نظامی، امیرخسرو دهلوی، سلمان ساوجی، جامی، وحشی بافقی و محمدحسین شهریار. در این گزیده که مشتمل بر نوزده معراج‌نامه است، کوشیده شده تا واژه‌ها و اصطلاحات منشکل و آیات و احادیث نیز توضیح داده شود.

نظم/شعر کلاسیک/گزیده‌ها شعر کلاسیک
کتاب

Fatal error: Uncaught CDbException: EFtpComponent is inactive and cannot perform any FTP operations. in /var/www/vhosts/eliteraturebook.com/httpdocs/protected/components/YMFtpComponent.php:157 Stack trace: #0 /var/www/vhosts/eliteraturebook.com/httpdocs/protected/components/YMFtpComponent.php(638): YMFtpComponent->close() #1 [internal function]: YMFtpComponent->__destruct() #2 {main} thrown in /var/www/vhosts/eliteraturebook.com/httpdocs/protected/components/YMFtpComponent.php on line 157