نشریه مخصوص دبیرستان البرز به مناسبت آغاز سلطنت محمدرضا پهلوی در سال 1344 به طبع و انتشار برگزیده ای از صحبت های ایشان راجع به فرهنگ کشور در طی ربع قرن که در مجامع و مراکز مختلف ایراد کرده اند، مبادرت نموده و در دسترس دانش پژوهان قرار داده است.

منابع مشابه بیشتر ...

649af97259758.jpg

شورای مطالعه در هدف فرهنگ ایران (نشریه شماره 1)

در گزارش اول مجموعه هدف فرهنگ ایران تحول آموزش و پرورش در ایران بطور اجمال بیان گردیده و در گزارش دوم نظر مشاوران ماوراء بحار درباره فرهنگ ایران خلاصه شده و در گزارش سوم ارزشهایی که فرهنگ و نظام تعلیم و تربیت ایران بر آن مبتنی است تحلیل شده است. گزارش چهارم مفهوم و فلسفه هدف تعلیم و تربیت را در جهان کنونی بررسی می کند و بالاخره گزارش پنجم نمونه از سنجش دستگاه فرهنگ پاکستان را که به وسیله کارشناسان پاکستانی انجام یافته است به دست می دهد. چنانچه ملاحظه می شود شورای تعیین "هدف فرهنگ ایران" نخست به مطالعه تکامل فرهنگ و مقاصد و مبانی سیستم تعلیم و تربیت در گذشته و تاثیر عوامل اجتماعی و روانی در امور فرهنگی پرداخته و بر اساس این بررسی هاست که می خواهند مسیر فرهنگ ایران را در آینده تعیین کند.

648f19368e6ec.jpg

راهنمای مطبوعات ارمنی در ایران و جهان به سال 1968- 1347

ماری اوختنس

چهارصد و پنجاه و شش سال پیش، یعنی شصت و دو سال پس از انتشار نخستین کتاب چاپی دنیا بوسیله مخترع نامی گوتنبرگ ارمنیان اولین کتاب چاپی خود را به زبان ارمنی در هلند منتشر ساختند. در آن زمان بسیاری از ملل اروپا و جهان هنوز کتاب چاپی نداشتند. یکصد و بیست و نه سال بعد، یعنی در سنه 1020 خورشیدی برابر با 1641 میلادی ارمنیان ایران چاپ نخستین کتای چاپی ایران و خاورمیانه را در جلفای اصفهان به زبان ارمنی به اتمام رسانده و در دسترس جامعه ارمنی زبان ایران و جهان قرار دادند. بدینسان، ارمنیان اندکی پس از اختراف چاپ در جهان به سال 891 خورشیدی برابر با 1512 میلادی بر کار چاپ نشریات ارمنی زبان متناوبا و با وقفه های نسبتا طولانی ادامه داشت تا اینکه به سال 1794 در شهر مدرس هندوستان اولین روزنامه ارمنی تحت نام "آزدارار" چاپ و انتشار یافت. اگرچه عمر این روزنامه دیری نپائید ولی بنیان مطبوعات ارمنی برای همیشه نهاده شد. پیداست که مطبوعات ارمنی مختص هندوستان و آسیا نبود و به سبب پراکندگی ارمنیان در پهنه دنیا از همان آغاز جنبه جهانی داشت و هنوز هم دارد. در ایران مطبوعات ارمنی زبان بطور مرتب از سال 1894آغاز و تا به امروز چاپ آن ادامه دارد. برای آگاهی بیشتر خوانندگان فهرست وار، اسامی نشریات ارمنی زبان تهران و ایران را از 74 سال به این طرف در کتاب معرفی میشود.