64f496faa70b1.jpg

مشاهیر زنان ایرانی و پارسی گوی از آغاز تا مشروطه

مکان چاپ: تهران ناشر: سروش تاریخ چاپ: ۱۳۷۴ هجری شمسی زبان: فارسی

این کتاب، شرح اجمالی زندگانی بیش از 900 بانوی برجسته و نامداری است که از عصر مادها تا دوره مشروطیت، در قلمرو جغرافیای فرهنگی ایران، منشاء آثار علمی، دینی، فرهنگی، هنری، سیاسی و اجتماعی بوده‌اند و در سرزمین اصلی ایران می‌زیسته­‌اند، و بسیاری نیز غیر ایرانی بوده و در خارج از مرزهای سیاسی ایران زندگی می کرده­‌اند، اما آثاری به زبان فارسی پدید آورده­‌اند. برخی هم مولد و موطنشان نامعلوم است، اما پدر یا تبار ایرانی داشته‌­اند، و تعداد انگشت‌شماری نیز زنان غیر ایرانی هستند که در ایران مدفون­‌اند و نزد مردم ایران از قداست و احترام ویژه‌­ای برخوردارند. نویسنده کوشیده است تا شرح حال مختصر ولی موثق و نسبتا جامعی از بانوان نام آور فرهنگ ایرانی در این کتاب به دست دهد؛ بدین منظور، در نگارش آن‌ها از صدها کتاب فارسی و غیر فارسی استفاده کرده است. در مواردی هم که شرح‌حال‌های موثق و معتبری در برخی کتاب‌های دانشنامه­‌ای یا غیر دانشنامه‌­ای یافت شده، نگارنده ترجیح داده از تألیف مجدد خودداری نماید و از همان­‌ها عیناً یا با ویرایش و تلخیص و با ذکر مأخذ، استفاده کرده است.

منابع مشابه بیشتر ...

662cf7002b0c6.jpg

یادگار فرامرز

فرامرز نوریانی

مجموعه حاضر اشعار دکتر فرامرز نوریانی متخلص به "مظلوم" است که در سال 1312 چشم به جهان گشود و تحت تعلیم و تربیت مادری روشنفکر و پدری آزاده پرورش یافت. در سال 1338 موفق به دریافت دکترای پزشکی از دانشکده پزشکی اصفهان شد و در سال 1350 دکترای اعصاب و روان را از دانشکده پزشکی تهران کسب نمود. ایشان در سن 60 سالگی دار فانی را وداع گفت.

6623dcd2e2e7c.jpg

عرفان ایران - جلد 17

مصطفی آزمایش

فهرست شماره 14 عرفان ایران بدین قرار است: در قسمت مقالات، عید مبعث از دکتر نورعلی تابنده؛ تصوف علوی از شهرام پازوکی، فریتهوف شوئون و معنای زیبایی از سعید بینای مطلق؛ تاملی در باب معنای روحانی کار از سیدحسن آذرکار؛ کرامات اولیا در آثار مولانا از محمدابراهیم ایرج پور؛ مجموعه مزار شاه نعمت الله ولی از مهراد قیومی بیدهندی، در قسمت معرفی کتاب تفسیر بیان السعاده فی مقامات العباده از دکتر عادل نادرعلی و ترجمه حسینعلی کاشانی بیدختی معرفی شده است.