شناخت شهرهای ایران تالیف عبدالحسین سعیدیان سیری است در شهرها و شهرک های ایران در طی قرون و اعصار، سرگذشت و وصف حدود ششصد شهر، از جمله شهرهایی از روزگار عیلامیان، مادها، هخامنشیان، سلوکی ها، اشکانیان، ساسانیان و بعد از اسلام تاکنون و شهرک های جدید صنعتی ایران.
اثر حاضر، پژوهشی است در باب عقاید و تاریخ فرقه وهابی که مباحث آن طی هشت فصل با این عناوین منتشر شده است1 : بنیانگذاران فرقه وهابی2 ; عقاید ابن تیمیه3 ; محمدبن عبدالوهاب، پیشوای وهابیان4 ; عقاید وهابیان5 ; قدیمترین ذکر از عقاید وهابیها در منابع ایرانی6 ; مرکز انتشار مذهب وهابی (نجد)7 ; آل سعود8 ; جمیعه الاخوان .در بخش پایانی کتاب که ((خاتمه)) عنوان گرفته مولف اطلاعاتی درباره مذهب وهابی در خارج از نجد و حجاز به دست داده است .مطالب کتاب به استناد نوشتههای وهابیان فراهم آمده و صفحات پایانی به فهرست مدارک و مستندات اختصاص دارد.
اسماعيليان در تاريخ، ترجمه مقالات و آثار گروهى از محققین شرق و غرب پيرامون فرقه اسماعيليه است كه به قلم «يعقوب آژند» به فارسی برگردان شده است. کتاب، مشتمل بر مقدمه مترجم و هفت بخش است كه گاه در ضمن فصلهایى نگارش شده و گاه مانند بخش پنجم فاقد هرگونه عنوان فرعى است. مباحث این کتاب از منابع مختلف جمعآورى شده و بهصورت سالشمارى تاريخ اسماعيليان تنظيم گرديده است. کتاب با نمودارى درباره نهضت اسماعيليان در جهان اسلام آغاز شده است. این نهضت كه از حدود سال 148ق، پس از فوت اسماعيل پسر امام صادق(ع) به وقوع پيوست، در مناطق مختلف جهان اسلام با استفاده از فرهنگ بومى هر منطقه، صبغه محلى خاصى به خود گرفت. حركتهاى سياسى و نظامى آنان در پى دعوت گستردهاى انجام شد كه باعث توسعه و نفوذ آن در مناطق مختلف دنياى اسلام گرديد. آنان از عراق، خوزستان، سوريه، مصر و يمن گرفته تا خراسان، ماوراءالنهر، آسياى میانه و هند را زير پوشش تبليغى خود گرفتند و در هر ناحيه، دولتى تشكيل دادند كه بنا به دلايل فرهنگى، جغرافيايى و سياسى و غيره متمايز از یکديگر بود. در این کتاب سعى شده حركتهاى سياسى، نظامى، فكرى و اجتماعى اسماعيليان در سرتاسر جهان اسلام، از ديدگاه اسماعيلىشناسان معروف، مورد بحث و بررسى قرار گیرد
کتاب دربردارنده مطالب ایرانشناسی، گردشگری، مردمشناسی و آداب و رسوم است و شامل مطالبی متنوع در حوزههای گوناگون فرهنگی، طبیعی، جغرافیایی و جغرافیای تاریخی درباره هر یک از استانهای است. مردمشناسی از جمله علوم اجتماعی عام است و علم مطالعه زندگی انسان در مراحل ابتدایی تعریف شده است و جنبههای گوناگون انسانشناسی و فرهنگشناسی را مورد توجه قرار میدهد. نگارنده در کتاب حاضر، به بررسی آداب و رسوم، سنتها، زبان و به طور کلی فرهنگ و خردهفرهنگ اقوام مختلف ایرانی پرداخته است.بسیاری از اقوام ایرانیتبار خود ریشه در شاخهای از آریاییهای هندواروپایی شناخته شده به ایرانیها دارند. یافتههای باستانشناسی در مکانهایی مانند:روسیه٫ آسیای میانه و خاورمیانه اطلاعات کمی را دربارهٔ این که این اقوام چگونه میزیستهاند ارائه کردهاند. اقوام ایرانی نقش بسیار مهمی را در تاریخ بازی کردهاند. مادها یکی از نخستین کشورها و امپراتوریهای چند ملیتی را تشکیل دادند و قبایل کوچرو سکاها-سرمتی بر زمینهای گستردهای از روسیه و بالکان حکم فرما بودهاند و احتمالاً یک قبیله زنان جنگاور سرمتی الهام بخش اسطوره یونانی آمازونها بودهاند. همچنین پژوهشگران معتقدند آیینهای گوناگونی از مردمان ایرانیتبار مانند مزدیسنا و آیین مانوی تأثیرات بسیار مهم فلسفی را بر مفاهیم یهودیت و مسیحیت داشتهاند. اقوام ایرانی باستان نیای مردمان بسیاری مانند:پارسها، لکها، مردم مازندرانی، تاتها ، تالشها، گیلکها، کردها، بلوچها، هزارهها، آیماقها، پشتونها، لرها، تاجیکها و… هستند. مردمان ایرانی با قدمت ۱۰٬۰۰۰ سال یکی از کهنترین ملتهای دنیا میباشند.
کتاب دستور زبان فارسی و فنون ادبی شامل: صرف و نحو، تجزیه و ترکیب، معانی، بیان، بدیع، غلطهای مشهور، خلاصه دستور و تست های دستوری است برای استفاده دانش آموزان دوره دوم دبیرستان، داوطلبان کنکور دانشکده ها، دانشجویان، ادب دوستان و علاقمندان آموزش درست و آسان زبان فارسی که توسط عبدالحسین سعیدیان تالیف و در بنگاه مطبوعاتی مروج منتشر شده است