56487b5f06305.PNG

گستره و محدوده ی جامعه شناسی هنر و ادبیات

مکان چاپ: تهران ناشر: اتشارات توس تاریخ چاپ: ۱۳۵۵ هجری شمسی نوبت چاپ: اول زبان: فارسی

شیروانلو در پیشگفتار درباره ی این کتاب می نویسد: «کتاب حاضر گزیده ای از نوشتارهایی است که طی دهه ی اخیر به فارسی برگردانده ام... مدت زیادی نیست که هنر، به مفهومی که در جهان امروز ساری ست، پدید آمده و هنر در مقام هنر، پایگاهی مستقل در میان سایر مقوله های اجتماعی یافته است... جامعه شناسی هنر علاوه بر توجه به زیبایی شناسی، پیوند هنر را با پدیده های حوزه های دیگر جامعه نیز مورد مطالعه قرار می دهد و علل تکوین و تحول نمودهای هنری را جستجو می کند... در زمانه ی حاضر شناخت شیوه های تحلیلی و جامعه شناختی هنر نه تنها می تواند به کار پژوهندگان مسایل تاریخی و اجتماعی آید، بلکه می تواند افق های گسترده تری فرا راه تحلیل کنندگان و منتقدان آثار هنری بگشاید... ». اهمیت کتاب حاضر در این است که در زمانه و روزگاری نگاشته و ارائه شده که فقدان و کمبود بحث های مربوط به جامعه شناسی هنر در گستره ی فرهنگی ایران بسیار احساس می شده و این مجلد از این رو زمینه ساز و جریان ساز بوده است. کتاب پیش رو ترجمه و برگردان ده مقاله و نوشتار به همراه متنی در انتهای کتاب به قلم فیروز شیروانلو در نقد و بحث درباب جامعه شناسیِ هنر می باشد. این کتاب با ترجمه و کوشش فیروز شیروانلو توسط انتشارات توس در سال 1355 در تهران منتشر و عرضه شده است.

منابع مشابه بیشتر ...

667c363d4eb46.jpg

جاودانه زیستن ، در اوج ماندن

بهروز جلالی

این کتاب در سه بخش فراهم آمده است: بخش اول، شامل کلیه آثار منثور فروغ فرخزاد، اعم از مصاحبه‌‌ها، مقالات، نامه‌ها و خاطره‌نگاری‌های اوست. در این بخش بسیاری از اندیشه‌های شاعرانه فروغ در جای‌جای نثر روشن او خود را می‌نمایاند. همچنین در نامه‌‌ها وخاطره‌نگاری‌های او می‌توان دنیای اندیشگی او را باز شناخت و از این شناخت در توضیح و تفسیر اشعار او بهره جست. نیز این بخش اسناد دست اولی از زندگانی فروغ به دست می‌دهد که با قلم و بیان خود او رقم خورده است. بخش دوم کتاب به مقالاتی که از دیرباز تاکنون درباره فروغ و هنر شاعری او نوشته شده اختصاص یافته است. در این بخش مقالاتی درج گردیده که می‌تواند گوشه‌ای از هنر شاعری و با زندگانی شاعر را روشن سازد. بخش سوم کتاب به سروده‌های شاعران محاصره درباره فروغ اختصاص یافته و کوشش شده تا مجموعه کاملی از مرثیه‌‌ها و ستایش‌های شاعران معاصر درباره افول زندگانی فروغ شعر معاصر درباره افول زندگانی فروغ شعر معاصر در این بخش درج گردد.

667c341807940.jpg

ارمغانی برای زرین کوب

جمعی از نویسندگان

عده ای از دوستان دکتر عبدالحسین زرین کوب که در آبان ماه سال گذشته (2533) همزمان با برگزاری هشتمین جشن فرهنگ و هنر به دعوت اداره کل فرهنگ و هنر استان لرستان به خرم آباد سفر کردند تا در مراسم بزرگداشت وی که از طرف فرهنگ و هنر استان ترتیب یافته بود شرکت جویند مقالاتی بخاطر این مجلس تهیه کردند که اکنون به عنوان ارمغانی برای زرین کوب در مجموعه حاضر منتشر می شود. مجموعه حاضر در حقیقت تنها شامل مقالات آن عده از دوستان اوست که دعوت فرهنگ و هنر استان لرستان را توانسته اند اجابت نمایند...