عبدالقادر بن هاشم بن محمد تتوی این اثر را در ذکر مشایخ سند نگاشته است. وی در این کتاب احوال و آثار 41 تن از مشایخ این خطه را تدوین کرده است و برای این کار از روات و ثقات سند در ثبت احوال مشایخ کمک گرفته است. حسام الدین راشدی کار تصحیح حدیقه را از روی چهار نسخه موجود در سند انجام داده است. این کتاب در سال 1967 ع به زبان اردو توسط انتشارات سندی بورد حیدرآباد به طبع رسیده است.

منابع مشابه بیشتر ...

5951fafb1d48b.jpg

فردوس المرشدیة فی اسرار الصمدیة

ابواسحاق ابراهیم (352-426 قمری) عارف بزرگ و از مشایخ سلسله کازرونیه بود و سیرت نامه فارسی او در قرن هشتم توسط محمود بن عثمان نگارش شد. تذکره عرفانی فردوس المرشدیة در سال 728 هجری تالیف شده و یکی از منابع ارزشمند ادبیات عرفانی به شمار می آید. در کتاب پیش رو سرگذشت و عقاید مذهبی شیخ، انوار المرشدیة فی اسرار الصمدیة، لهجه های کازرونی و شیرازی، فواید جغرافیایی، تاریخی و لغوی کتاب و برخی امثال و اصطلاحات در مقدمه ایرج افشار مورد توجه قرار گرفته اند. متن فردوس المرشدیه مشتمل بر مقدمه و چهل باب بخش دوم کتاب را به خود اختصاص داده است. خلاصه ای از سیره شیخ با نام انوار المرشدیه در سی باب به قلم محمود بن عثمان بخش بعدی را شامل می شود که پاره ای ابیات فارسی و عربی افزون بر فردوس المرشدیه دارد. سندی درباره بقعه شیخ مرشد کازرونی، سکه های ضرب کازرون و ... ضمایم کتاب را تشکیل می دهند که در سال 1358 توسط انتشارات انجمن آثار ملی در اختیار علاقمندان قرار گرفت.

594988e643358.jpg

تحفة الشاهیه در منا‌قب‌ مولا امیرالمومنین‌ علیه‌ السلام‌

عبدالخالق قاضی زاده کرهرودی (قرن دهم و یازدهم هجری)، متكلم، محقق، صوفى، شاعر و از شاگردان شیخ بهائى بود و کتاب تحفة الشاهیه از آثار ارزنده وی به شمار می رود. مقدمه مولف، اشکال و جواب، وجوه، مفاسد، قواعد، فواید، احادیث، لمعات، طرایق، دلایل، فصل امامت، مناظره در باب وضو، تقریرات، بحث خلافت، تقریر دلایل و خاتمه ای در اعتقادات شیعه اثنی عشریه عناوین برخی از مطالب این کتاب هستند که به منا‌قب‌ مولا امیرالمومنین‌ (ع) می پردازد. این کتاب با تصحیح محمدعلی رسولی در سال 1377 روانه بازار گردید.