زین الدین (جعفر) زاهدی این کتاب را در علم البلاغه، یعنی بیان، معانی و بدیع نگاشته است. وی در این کتاب، ابتدا فصاحت و بلاغت و فایده آن را شرح داده، سپس نویسندگان کتب بلاغی را نام برده و به توضیح درباره مفتاح العلوم سکاکی و شارحان (از جمله خطیب قزوینی (دمشقی))، محشیان و ملخصان آن (از جمله مطول تفتازانی) پرداخته است. این کتاب در حقیقت، شرحی مختصر بر تلخیص مفتاح العلوم خطیب دمشقی است که از بخش سوم مفتاح العلوم سکاکی برگزیده شده. دکتر زاهدی ابزارهای فصاحت و بلاغت در کلمه،‌ کلام و متکلم را در سه بخش معانی، بیان و بدیع عنوان کرده و در هر باب شواهدی از آیات، کلام بزرگان و اشعار عربی و فارسی نیز آورده است. این کتاب اولین بار در سال‌ 1346 شمسی به همت دانشگاه مشهد به طبع رساند.

منابع مشابه بیشتر ...

6586e4a482919.jpg

در برابر....؟

جمعی از نویسندگان

سلیم نیساری در مقدمه کتاب در مورد دلیل گردآوری این مطالب می گوید: وقتی که چاپ کتاب "درس انشای فارسی" را آغاز می کردم به فکرم رسید که دفتری از بهترین نوشته های دانش آموزان کشور نیز تهیه و منتشر کنم. برای اینکه مقایسه ای بین نوشته ها به عمل آید و در ضمن تنوعی هم بین آنها موجود باشد و ذوق و سلیقه و طرز فکر هر دانش آموز نیز معلوم گردد عنوان "در برابر...؟" انتخاب گردید و به اطلاع دبیران محترم انشاء رسید تا نوشتن این موضوع را به دانش آموزان خود تکلیف بدهند و بهتریم نوشته ها را برای چاپ ارسال فرمایند.

65687172acb17.jpg

کلمات شیوا-سخنان زیبا

سیدتقی تقوی

زبان فارسی وقتی صحیح است که قوانین صرفی و نحوی و قواعد املائی و انشائی آن درست باشد. زبان کلیه ملل متمدن دارای قواعد و قوانینی است که درباره آن کتابها و رساله های فراوان نوشته اند و هرکس بخواهد به صحت و درستی در هر زبان گفتگو کند و چیز بنویسد ناچار است قوانین و قواعد آنرا بداند و رعایت کند...