در اين پژوهش، ارتباط بين جهت‌گيري‌هاي انگيزشي، شامل وضعيت بي‌انگيزشي، انگيزش بيروني، دروني و يادگيري زبان انگليسي به عنوان يك زبان خارجي مورد بررسي قرار گرفته است. نمونه تحقيق شامل 199 دانشجوي دانشگاه شيراز بود. اين افراد با استفاده از روش نمونه‌گيري خوشه‌اي انتخاب شدند. به اين منظور از تمامي كلاس‌هاي انگليسي عمومي دانشگاه شيراز، 7 كلاس به تصادف انتخاب و تمامي دانشجويان اين كلاس‌ها مورد مطالعه قرار گرفتند. براي اندازه‌گيري جهت‌گيري‌هاي انگيزشي، از مقياس جهت‌گيري‌هاي يادگيري زبان (LLOS) استفاده شد و مجموع نمرات امتحان ميان ترم و پايان ترم درس انگليسي عمومي نيز به عنوان شاخص ميزان يادگيري زبان انگليسي منظور شد. اطلاعات به دست آمده با استفاده از تحليل رگرسيون چند متغيره، تجزيه و تحليل شد. نتايج حاصله نشان داد كه جهت‌گيري بي‌انگيزشي داراي ارتباط منفي و معنادار با نمرات انگليسي عمومي است. دو جهت‌گيري انگيزشي بيروني و دروني ارتباط معناداري را با يادگيري زبان انگليسي نشان ندادند.

منابع مشابه بیشتر ...

65d0c3112f24a.jpg

آموزش جغرافیا

این رساله از بهترین مظاهر کوشش ثمربخش یونسکو است. این کتاب صورت مجلس مذاکرات و مباحثات ورزیده ترین معلمان جغرافیای همه عالم است. نویسندگان کتاب به مجموع این جلسات با کمال تواضع نام "استاژ" یعنی دوره کارآموزی داده اند ولی میدانیم که بزرگترین و مهمترین معلمان که غالبا استادان دانشگاه و بازرسان فنی و مربیان این دوره استاژ را بوجود آورده اند. نویسندگان کوشیده اند که تعلیم جغرافیا را منطبق سازند به نوترین روش های آموزش که آن را روش علمی نام نهاده اند...

65a002307ed43.jpg

سیر فرهنگ و تاریخ تعلیم و تربیت در ایران و اروپا

مرتضی راوندی

در این کتاب طی سه بخش، سیر فرهنگ و تاریخ تعلیم و تربیت در ایران و اروپا بازگو شده است. بخش اول که "سیر فرهنگ و تعلیم و تربیت در ایران" عنوان گرفته شامل مباحثی از این قبیل است: روش تعلیم و تربیت در ایران بعد از اسلام؛ مهم‌ترین مراکز تعلیم و تربیت؛ نخستین تلاش‌های بشر در راه کتابت و نگارش مورد علاقه خود؛ عقیده چند تن از صاحبنظران ایرانی در باب تعلیم و تربیت؛ تعمیم نسبی فرهنگ بعد از اسلام، نخستین مدرسان و نقش ایرانیان در توسعه و تکمیل مداری و رشد فرهنگ اسلامی؛ وضع اجتماعی و فرهنگی ایران مقارن حمله مغول؛ مکتب خانه‌ها در عهد صفویه؛ وضع مدارس در اواخر زندیه و اوایل عهد قاجاریه؛ تعلیم و تربیت در عهد قاجاریه؛ وضع مدارس در آغاز جنبش مشروطیت. در بخش دوم ذیل عنوان "نظریات جدید در تعلیم و تربیت" مباحثی از این دست به چشم می‌خورد: تعلیم و تربیت در غرب؛ وضع کلی تعلیم و تربیت در عصر ما؛ روش‌های نوین در آموزش و پروش؛ چگونه فرزندان خود را تربیت کنیم؛ حمایت و جانبداری ویکتور هوگو از فرهنگ بشری. سومین بخش که "سیر فرهنگ و تعلیم و تربیت در اروپا" نام گرفته مشتمل بر عناوینی از این قبیل است: تعلیم و تربیت در یونان باستان؛ تعلیم و تربیت در روم قدیم؛ مدارس و علوم در قرون وسطی؛ رشد فرهنگ وعلوم تجربی در جریان نهضت اسلامی؛ احیای علوم قدیم؛ رنسانس و تجدید حیات علم و ادب؛ نهضت ادبی در اروپا.