دکتر ابوالقاسم جنتی عطائی (1372- 1296) که چندین داستان و نمایشنامه، تصنیف، ترجمه و تالیف زندگینامه افرادی چون نیما یوشیج و رضا کمال "شهرزاد" را در کارنامه خویش دارد، کتاب حاضر را به شیوه واقعه نگاری تحریر نموده است. نویسنده با جمع آوری اسناد و مدارک مربوط به صادق هدایت، در تلاش است تا این اثر نمایانگر گفتارها، وقایع تاریخی و سیاسی دوران زندگی نامبرده باشد. مندرجات این کتاب عبارتند از: خشت اول، مشعلی در توفان، آخرین نوول نوشته ع-هدایت و ... بعلاوه ملحقاتی چون : پیشکش آوردن اعرابی به بارگاه ایران، در راه جاه، در جستجوی نان، سعدی آخرالزمان، مشاور مخصوص، سخنان بزرگان و داستانی از هدایت به روایت محمدعلی جمالزاده.

منابع مشابه بیشتر ...

6395efff7f6e3.jpg

نظریات نویسندگان بزرگ خارجی درباره صادق هدایت، زندگی و آثار او

جمعی از نویسندگان

این کتاب که اولین بار در سال درگذشت صادق هدایت منتشر شده است شامل ترجمه ای از نوشته های ونسان مونتی درباره اوست و همچنین حاوی تصاویر توضیحات و یادداشتهای مترجم درباره شخصیت / خانواده / کیش و علت خود کشی اوست . همچنین در این کتاب برای اولین بار خلاصه قسمت مهمی از داستان توپ مرواری چاپ شده است . در تاریخ معاصر ایران هیچ نویسنده ای از لحاظ تاثیر بر اندیشه های روشنفکرانه و شکل دادن به اندیشه جدید و نثر نو فارسی به پای صادق هدایت نمی رسد. هدایت اشراف زاده ای فقرزده و فرزن دروزگاری بود که برای آن ساخته نشده بود و شاید به همین دلیل هر چند توانست به بهترین شکلی آن را درک کرده و به تصویر بکشد، ولو گاه در قالب هایی کاملا نمادین و رمزآلود، اما نتوانست آن را، مردمانش و رفتارهای ریاکارانه؛ حرافات و اسطوره اندیشی و گریز آنها را از دیدن واقعیت ها و چاره اندیشی به حال خود تحمل کند. در تاریخ هنر و ادبیات ایران هدایت به مرحله ای رسیده است که نیاز به تعریف و تقدیر ندارد و مدتها است که باید صرفا تلاش کرد که آثار او و زندگی اش را موضوع مطالعات عمیق از ابعاد گوناگون علوم انسانی، ادبیات و تاریخ فرهنگی ایران قرار داد....هدایت در سالِ ۱۳۰۳ از مدرسه سن لویی فارغ‌التحصیل گشت و در همین سال بود که با تقی رضوی آشنا شد. در سال ۱۳۰۵ با اوّلین گروه دانش‌آموزان اعزامی به خارج راهی بلژیک شد و در رشتهٔ ریاضیات محض به تحصیل پرداخت. در همین سال داستان «مرگ» را در مجلهٔ ایرانشهر شمارهٔ ۱۱، که در آلمان منتشر می‌شد به چاپ رسانید و مقاله‌ای به فرانسوی به نام «جادوگری در ایران» در مجلهٔ له‌ویل دلیس، شماره ۷۹ نوشت. هدایت از وضع تحصیل و رشته‌اش در بلژیک راضی نبود و می‌خواست که خود را به فرانسه و در آن‌جا به پاریس که آن زمان مرکز تمدن غرب بود برساند. سرانجام در اسفند ۱۳۰۵ پس از تغییر رشته و دوندگی فراوان به پاریس منتقل شد. در همین سال نسخهٔ کامل‌تری از کتاب «انسان و حیوان» و کتاب دیگری به نام فواید گیاهخواری با مقدمهٔ حسین کاظم‌زادهٔ ایرانشهر در برلین آلمان به چاپ رساند.

61630c34942bd.jpg

عقاید و افکار درباره صادق هدایت پس از مرگ

جمعی از نویسندگان

در این کتاب نوشتارهایی که پس از مرگ صادق هدایت درباره افکار و عقاید او ابراز شده، جمع‌آوری شده است. این نوشتارها در نشریات مختلف در زمان مرگ هدایت به چاپ رسیده بودند.

دیگر آثار نویسنده بیشتر ...

634c22d540802.jpg

نکات اساسی نامه نگاری

ابوالقاسم جنتی عطائی

در بسیاری مواقع لازم است بدانیم چگونه نامه ای و با چه مطالبی بنویسیم؛ برای عرض تشکر و تبریک یا بدرود و تسلیت، رسم و روشی هست که باید بیاموزیم و با کمال دقت قوانین و مقررات نامه نگاری و آداب معاشرت را در آن بکار بندیم . این کتاب نامه هایی است درباره روابط اجتماعی (دوستانه)، تجاری، تولد، آموزش و پرورش، ازدواج و تبریک و تسلیت بانضمام نامه های تاریخی اثر ابوالقاسم جنتی عطایی که در سال 1342 توسط کتابفروشی بارانی منتشر شده است

نثر/نامه‌نگاری
کتاب
62f4f6ce70790.jpg

زندگانی و آثار رضا کمال شهرزاد

ابوالقاسم جنتی عطائی

رضا کمال ملقب به شهرزاد (زاده ۱۲۷۷ - درگذشته ۲۰ شهریور ۱۳۱۶) شاعر و نمایشنامه‌نویس نام‌آور دهه بیست ایران که برای اولین بار زن در آثارش نقش مرکزی یافت. اپرت پریچهر و پریزاد و زرتشت از جمله آثار اوست. او همچنین ترجمهٔ درخشانی از سالومه اثر اسکار وایلد نیز دارد. سازندهٔ کلام چند ترانهٔ ماندگار، کار در بلدیه (شهرداری) و روزنامه‌های مختلف تهران و نویسندهٔ نمایشنامه‌های پریچهر و پریزاد، زردشت و... قصهٔ آهنگی شهرزاد و از آثار او می‌توان به یک زمان چوپانی... و بهار نو رسید اشاره کرد....

فنون ادبی/ترجمه
کتاب