رومن رولان (1914-1866) نویسنده فرانسوی که انسان صلح دوستی بود علی‌رغم تمایل به اندیشه‌های مارکس، علیه استالین و حکومت شوروی مقالات متعددی انتشار داد. در ۱۹۱۴ به سویس رفت و ۲۳ سال از عمر خود را در آنجا گذراند. آشنایی وی با مهاتما گاندی از همان جا آغاز شد. مهانداس کارامچاند گاندی (۱۹۴۸-1869) رهبر سیاسی و معنوی هند بود که این ملت را در راه آزادی از استعمار امپراتوری بریتانیا رهبری کرد. او در طول زندگیش استفاده از هر نوع ترور و خشونت برای رسیدن به مقاصد را رد می‌کرد. این فلسفهٔ گاندی بر بسیاری از جنبش‌های مقاومت در سراسر جهان تأثیر گذارده‌ است. گاندی که میلیون‌ها نفر از مردم هند از او با لقب ماهاتما یا روح بزرگ یاد می‌کردند به عنوان نمادی ملی شناخته شد. کتاب حاضر دربرگیرنده بخش هایی از دفتر خاطرات شخصی این دو و تعدادی از نامه های این دو شخصیت به افراد مختلف و به یکدیگر می باشد که توسط حسن تقی زاده میلانی ترجمه گردیده است.

منابع مشابه بیشتر ...

60253211455ed.jpg

خاطرات من (یادداشتهای دوره 1310-1334)

حسینقلی سررشته

حسینقلی سررشته سرهنگ ستاد بازنشسته در طول مدت خدمتش در ارتش، خاطرات خود را در دفتری یادداشت می‌کرد. پس از کودتای 28 مرداد 1332 و زندانی شدنش، یادداشتها را که شامل بسیاری از مطالب نگفته دوره 1310 تا 1334 است را مخفی کرد. پس از انقراض حکومت پهلوی با مطالعه سه کتاب "توطئه ربودن و قتل سرتیپ افشارطوس" نوشته محمد ترکمان؛ "جنبش ملی شدن صنعت نفت" نوشته غلامرضا نجاتی و "خاطرات سیاسی و نظامی" از غلامرضا مصور رحمانی دریافت که بعضی از مطالب درج شده در کتابها با واقعیت تطبیق ندارد، و تصمیم گرفت با مراجعه به یادداشتها گوشه‌هایی از وقایع آن سالهای بحرانی را روشن کند؛ رویدادهایی که خود نویسنده شاهد آن بوده است شامل واقعه نهم اسفند 31، کشف توطئه قتل سرتیپ افشارطوس، و سپس مقابله با کودتای 25 و 28 مرداد 32 بوده است

58a391583a035.jpg

کاروان عمر - خاطرات سیاسی فرهنگی هفتاد سال پرماجرای عمر

احمد اقتداری

احمد اقتداری (1304 شمسی)، مشهور به پدر مطالعات خلیج فارس، آموزگار، نویسنده، مورخ و جغرافیدان ایرانی است. اقتداری حدود چهل کتاب با ارزش و بیش از صد مقاله علمی به چاپ رسانده است. آثار ادبی او تصحیح و انتشار دیوان شاعران، ترجمه آثار تحقیقی نویسندگان و پژوهشگران غیرایرانی تا چاپ قصه‌های مثنوی، منطق‌الطیر و هزار و یک شب و همچنین تحقیقات علمی در زمینه لهجه ‌شناسی، زبان و فرهنگ مناطق مختلف کشور را شامل می شود. کتاب پیش رو خاطرات سیاسی و فرهنگی هفتاد سال از عمر مولف را در برمی گیرد که در 4 بخش جوانی و نشاط زندگانی، خاطرات معلمی، خاطرات وکالت دادگستری و حاصل عمر تدوین شده اند. این کتاب در سال 1372 به همت مولف منتشر گردید.