از جمله اسناد متبین و متمایز به جهت بصری در زمان سالف اسناد متعلق به مقرب‌الخاقان میرزا‌حسنعلی خان نائینی است که به عنوان منشی‌باشی و مستوفی سرکاری (سلطنتی/ درباری) از اجزای حکومتی شاهزاده ظل‌السلطان (مسعود میرزا) بوده است. این اسناد در حال حاضر در مجموعه نگارنده (ع. ابراهیمی) محفوظ می‌باشد و در آنها می‌توان به تصویر نگاره‌های ایرانی که در این اسناد موجود است اشاره کرد که اهمیت این اسناد را به جهت سیر تاریخی و طبقه‌بندی آنها در آب‌نقش‌های سفارش ایران بر کاغذ فرنگی مضاعف می‌نماید. بر مبنای محکم علمی می‌توان گفت استخراج آب‌نقش (واترمارک)، به جز روش دستی که با مشکلات فراوانی همراه می‌باشد، چنان که شایسته است از نظر کیفیت تصویر تاکنون دقت لازم را نداشته است، لذا با استفاده از فرآیند نرم‌افزاری این امکان فراهم می‌شود که حساسیت‌های موجود در آب نقش به بالاترین حد ممکن رسیده و موجبات تطبیق با اصل طراحی آن فراهم گردد.

منابع مشابه بیشتر ...

6321e196d5e29.jpg

شرح حال محقق اردبیلی و معرفی تالیفات او

جمعی از نویسندگان

کتاب شرح حال محقق اردبیلی و معرفی تالیفات او شامل مجموعه مقالاتی در هفت بخش است با این عنوانها: 1. محقق اردبیلی در کتابهای تراجم و رجال 2.اساتید و شاگردان محقق اردبیلی از ناصرالدین انصاری 3.کتابشناسی و نسخه شناسی آثار محقق اردبیلی از علی اکبر زمانی نژاد 4.پیرامون حدیقه الشیعه از حسن زاده مراغه ای 5.داستانهایی از زندگی محقق اردبیلی 6. هفت مقاله در شرح حال محقق اردبیلی از جمعی از نویسندگان و 7. کتابنامه اردبیل و محقق اردبیلی همراه با فهرست مآخذ که در سال 1375 دفتر کنگره به چاپ رسانده است

624adea2df00c.png

تجلیل از حامیان نسخ خطی در ایران (1379 ـ 1389)

علی صادق زاده وایقان, اعظم نجفقلی نژاد

دهمین دفتر آیین بزرگداشت حامیان نسخه‌های خطی در روز شنبه 29 آبان سال 1389 بسته شد و با فاصله اندکی سه برنامه دیگر (جشنواره حامیان اسناد و نسخ خطی فجر، جشنواره کتاب‌های نفیس و نسخ خطی ایران و جایزه شهاب) در اواخر سال اتفاق افتاد و بدین ترتیب سال 1389 رکورد تجلیل از حامیان نسخ خطی را در طول تاریخ از آن خود کرد. در این کتاب سعی شده تا اطلاعات مهم و کلیدی چهارده برنامه و مراسم تجلیل از حامیان نسخ خطی برگزارشده در ایران طی ده سال اخیر به صورت فشرده گردآوری و تدوین شود.