5870a21ebc353.PNG

پایگاه‌های اطلاعاتی موجود در زمینه‌های ایران‌شناسی و زبان‌فارسی در شبکه اینترنت

وقتی که رسانه‌ای در اختبار داری که با آن می‌توانی غریب‌ترین و جدیدترین اطلاعات روز را در اختیار طالبین آنها قرار دهی و چنین نکنی، اطلاع‌رسان نیستی، چراکه رساندن اطلاعات خود مهارتی است که اگر به درستی صورت نگیرد، رسالت اطلاع‌رسانی به کمال بایسته خود ادا نشده است. «رسانه اطلاعات» می‌تواند کاغذ باشد که به شکل کتب و نشریات کاغذی، اطلاعات در آنها به چاپ می‌رسد. رسانه یک اطلاع می‌تواند رادیو، تلویزیون و حتی ویدیو و سینما باشد. تلفن، فکس، شبکه‌های رایانه‌ای، اینترنت، تابلوهای اعلان الکترونیکی یا BBS‌ها و همچنین دیسکت‌های مغناطیسی و دیسکت‌های نوری نیز جزو عمل‌های جابهجایی و انتقال اطلاعات محسوب می‌شوند.

منابع مشابه بیشتر ...

65df4824df9c1.jpg

بلوچستان

سرزمینی که اکنون بلوچستان نام دارد به اسم «مکا» مشهور بوده که یونانی‌ها آن را «گدروزیا» نامیدند.در زمان قدیم در سرزمین بلوچستان باتلاق بسیار وجود داشت و «اراینا» در زبان سانسکریت به معنی باتلاق است و برخی معتقدند از ترکیب این دو کلمه با کلمه «مکا» کلمه‌ای پدید آمد که به مرور زمان به «مکران» تبدیل شد. واژه بلوچستان نیز از زمانی اطلاق شد که بلوچ‌ها در آن سکونت کردند. بلوچ ها یكی از اقوام اصیل و شناحته شدة ایرانی هستند ، كه به زبان بلوچی ( كه از نزدیكترین خویشاوندان زبان فارسی است ) تكلم می كند و بیشترین جمعیت آنان در سه كشور ایران ، پاكستان و افغانستان بسر می برند .بیشترین جمعیت استان سیستان و بلوچستان را بلوچها تشكیل می دهند و بافت اجتماعی آن قبیله ای و طایفه ای است. همه اقوام ایرانی با توجه به اشتراكات فرهنگی دارای خصلت های اجتماعی مشابهی هستند . اما در عین حال بخاطر تأثیر پذیری از شرایط خاص محیطی و قومی خود تفاوتهایی نیز در خصلتها، باورها و آداب و رسوم آنها مشاهده می شود كه ویژگی های خاص هر قومی را تشكیل می‌دهد .

65df2b914395a.jpg

گلچینی از گفتارهای مختلف صدای آمریکا

کتاب حاضر به مناسبت ششمین سال تاسیس صدای آمریکا به زبان فارسی این مجموعه خواندنی را که متضمن گفتارهایی از برنامه های متنوع صدای آمریکاست به عنوان ارمغان نوروزی به شنوندگان صدای آمریکا تقدیم کرده است

دیگر آثار نویسنده بیشتر ...

62b1b79dd52a6.jpg

فارسی آموختگان

شعبان آزادی کناری

استقبال روزافزون دانش پژوهان و به ویژه دانشجویان جوان کشورهای جهان از قبیل چین، هندوستان، کره، جمهوری تازه استقلال یافته شوروی سابق و حتی کشورهای اروپایی به فراگیری زبان و ادبیات فارسی و آشنایی با فرهنگ و ادب ایرانی نشانگر انگیزه های نیرومندی است که گنجینه ادب فارسی به بار آورده است. گواه این مطلب مجموعه حاضر تحت عنوان "فارسی آموختگان" است که به همت و کوشش فراوان آقای شعبان آزادی کناری تهیه و تدوین گشته است. این مجموعه که دربرگیرنده مشخصات و چکیده پایان نامه فارسی آموختگان و فارسی آموزان خارجی دوره دکترای زبان و ادبیات فارسی از سال 1334 تا 1377 ایران است که در سال 1377 منتشر شده است.

کلیات/مجموعه مقالات
کتاب