58724121c75b9.jpg

دیالکتیک نمودهای ملی در تاریخ ادبیات فارسی یا مسیر ملیت در تاریخ ادبیات فارسی

تاریخ چاپ: ۱۳۴۷ هجری شمسی تیراژ: ۱۰۰۰ زبان: فارسی

منوچهر هنرمند در این کتاب تلاش کرده است تا ادبیات ایران را از نظر ملیّت تجزیه و تحلیل کند و با تطبیق و تلفیق مبارزات ملی علمای اجتماعی ایران و شعار انقلاب سفید محمدرضا شاه پهلوی اصالت تاریخی فلسفه انقلاب را شناسایی کند. شعار فلسفه پهلویسم عدالت و رفاه اجتماعی بود. منوچهر هنرمند در هفت فصل به ملیت در ادبیات فارسی طی قرن اول تا نهم هجری پرداخته و پس از آن ناسیونالیته را از زمان صفویه تا دوران حکومت رضا شاه مورد توجه قرار داده است. در نهایت به ناسیونالیته در ادبیات پس از شهریور 1320 پرداخته است. اثر پیش رو که سومین کتاب نویسنده در رابطه با فلسفه پهلویسم و خدمات آن به شمار می آید، در تایید و تمجید حکومت پهلوی نگاشته شده و در سال 1347 منتشر گردید.

منابع مشابه بیشتر ...

65e488b53602d.jpg

سریر سخن: مجموعه مقالات دومین همایش پژوهش‌های زبان و ادبیات فارسی

جمعی از نویسندگان

این مجموعه دربرگیرنده‌ی 65 مقاله‌ی دومین همایش پژوهش‌های ادبی است. این همایش در سال 1381 به همت مرکز تحقیقات زبان و ادبیات فارسی دانشگاه تربیت مدرس و با همکاری انجمن استادان زبان و ادبیات فارسی و دانشگاه الزهرا برگزار گردید. مقالات عرضه شده در این مجموعه "زبان و ادبیات ایران باستان"، "ادبیات فارسی کلاسیک"، "ادبیات معاصر"، "زیباشناسی و بلاغت"، "نقد ادبی و ادبیات تطبیقی"، "زبان و ادبیات فارسی در خارج از مرزها"، "مطالعات زبان‌شناسی".

65d749f7edb21.jpg

قرائت فارسی و دستور زبان برای سال دوم دبیرستانها

جمعی از نویسندگان

کتاب قرائت فارسی و دستور زبان برای سال دوم دبیرستانها، طبق برنامه جدید وزارت فرهنگ و تصویب شورای عالی کتب درسی و تالیف سعید نفیسی، محمدعلی روحانی، محمد نصرالله، دکتر مهدی محقق است که در سال 1338 منتشر شده است.