بحث درباره هدایت و آثار او کاری است که نمی‌توان سرسری انگاشت. هدایت؛ هدایت محبوب و مردم‌گریز کسی که به ندرت با دیگران می‌جوشید و جز اندک دوستانی برگزیده کسی را به خود راه نمی‌داد. نمی‌خواست که از او سخن بگویند و از تظاهرات عمومی فراری بود. تحقیق و تفحص بر آثار چنین نویسنده‌ای به منزله وظیفه‌ای است که در قبال یکی از برجسته‌ترین نویسندگان معاصر و پر استعدادترین گشاینده راه تازه نثر معاصر ایران ادا می‌شود. کما این که هر روز که می‌گذرد نفوذ رو به گسترش او و آثار بی‌مثالش را شاهدیم. چاپ او نه تنها در ایران بلکه در اقصی نقاط دنیا که دستی در ادبیات دارند، ریشه دوانیده و رشد می‌کند.

منابع مشابه بیشتر ...

6395efff7f6e3.jpg

نظریات نویسندگان بزرگ خارجی درباره صادق هدایت، زندگی و آثار او

جمعی از نویسندگان

این کتاب که اولین بار در سال درگذشت صادق هدایت منتشر شده است شامل ترجمه ای از نوشته های ونسان مونتی درباره اوست و همچنین حاوی تصاویر توضیحات و یادداشتهای مترجم درباره شخصیت / خانواده / کیش و علت خود کشی اوست . همچنین در این کتاب برای اولین بار خلاصه قسمت مهمی از داستان توپ مرواری چاپ شده است . در تاریخ معاصر ایران هیچ نویسنده ای از لحاظ تاثیر بر اندیشه های روشنفکرانه و شکل دادن به اندیشه جدید و نثر نو فارسی به پای صادق هدایت نمی رسد. هدایت اشراف زاده ای فقرزده و فرزن دروزگاری بود که برای آن ساخته نشده بود و شاید به همین دلیل هر چند توانست به بهترین شکلی آن را درک کرده و به تصویر بکشد، ولو گاه در قالب هایی کاملا نمادین و رمزآلود، اما نتوانست آن را، مردمانش و رفتارهای ریاکارانه؛ حرافات و اسطوره اندیشی و گریز آنها را از دیدن واقعیت ها و چاره اندیشی به حال خود تحمل کند. در تاریخ هنر و ادبیات ایران هدایت به مرحله ای رسیده است که نیاز به تعریف و تقدیر ندارد و مدتها است که باید صرفا تلاش کرد که آثار او و زندگی اش را موضوع مطالعات عمیق از ابعاد گوناگون علوم انسانی، ادبیات و تاریخ فرهنگی ایران قرار داد....هدایت در سالِ ۱۳۰۳ از مدرسه سن لویی فارغ‌التحصیل گشت و در همین سال بود که با تقی رضوی آشنا شد. در سال ۱۳۰۵ با اوّلین گروه دانش‌آموزان اعزامی به خارج راهی بلژیک شد و در رشتهٔ ریاضیات محض به تحصیل پرداخت. در همین سال داستان «مرگ» را در مجلهٔ ایرانشهر شمارهٔ ۱۱، که در آلمان منتشر می‌شد به چاپ رسانید و مقاله‌ای به فرانسوی به نام «جادوگری در ایران» در مجلهٔ له‌ویل دلیس، شماره ۷۹ نوشت. هدایت از وضع تحصیل و رشته‌اش در بلژیک راضی نبود و می‌خواست که خود را به فرانسه و در آن‌جا به پاریس که آن زمان مرکز تمدن غرب بود برساند. سرانجام در اسفند ۱۳۰۵ پس از تغییر رشته و دوندگی فراوان به پاریس منتقل شد. در همین سال نسخهٔ کامل‌تری از کتاب «انسان و حیوان» و کتاب دیگری به نام فواید گیاهخواری با مقدمهٔ حسین کاظم‌زادهٔ ایرانشهر در برلین آلمان به چاپ رساند.

619a45cd8cf14.jpg

بحث کوتاهی درباره صادق هدایت و آثارش

رحمت مصطفوی

در این کتاب و سلسله مقالات بحث کوتاهی درباره صادق هدایت و آثارش، و مزایا و مشخصات برجسته صادق هدایت صحبت شده است. در آخر نیز با پیامی از هدایت بحث به پایان رسیده است. مولف کتاب، رحمت مصطفوی است و در سال 1350 توسط انتشارات امیرکبیر چاپ شده است.