هر چند ادبیات قرن هفده زمان صفویه بویژه ادبیات حوزه هرات هنوز به طور باید و شاید مورد آموزش و بررسی قرار نگرفته است. در یک سلسله آثار دانشمندان اروپایی امثال: براون، دانشمندان روس: الف. کریمسکی، الف. برتلس، ر.گ.لوکاوسکایا، عالم چک‌یان ـ ریپکا، علاوه شبلی نعمانی، محققین ایرانی: زین‌العابدین مؤتمن، تربیت، محمد هاشمی، حسن سادات ناصری، عبدالحسین زرین کوب، امیری فروزکوهی، خلیل افغانی، دانشمندان تاجیک: عبدالغنی میرزایف، ظاهر احراری، امیر یزدان علی مردانف راجع به ادبیات این دوه و نمایندگان آن اندیشه و ملاحضات خود را ذکر نموده قسمت و باب‌های جداگانه بخشیده‌اند که از منابع و معلومات مهم تشکیل یافته‌اند، ولی با وجود این ادبیات قرن هفده ایران و خراسان، بویژه حوزه ادبی هرات از مرحله‌های، تا حال کم تحقیق شده ادبیات فارسی و تاجیک به شمار می‌رود. چون راجع به ادبیات قرن‌های شانزده و هفده زمان صفویه فکر و ملاحضات و اندیشه‌های مختلف تا امروز ادامه دارد، ما این جا تنها چند سخن درباره ادبیات این دوره می‌گوییم.

منابع مشابه بیشتر ...

666d906b5f527.jpg

برگ سبز (بزرگداشت نامه دکتر آنه لیزه قهرمان)

جمعی از نویسندگان

مطالب این کتاب که به مناسبت بزرگداشت خانم((آنه‌لیزه(قهرمان))) فراهم آمده شامل مقالاتی است در زمینه زبان و ادبیات فارسی و آلمانی .افزون بر آن برخی مطالب نیز گفتاری است درباره روابط فرهنگی ایران و آلمان .کتاب حاضر در دو بخش به زبان فارسی و آلمانی به چاپ رسیده است .شایان ذکر است خانم آنه‌لیزه (قهرمان) پس از پایان تحصیلات عالی در آلمان، در ایران به کار تدریس و تحقیق پرداخت و طی آن آثاری در زمینه زبان و ادبیات آلمانی پدید آورد، همچنین چند رمان فارسی را به زبان آلمانی ترجمه نمود .

65e488b53602d.jpg

سریر سخن: مجموعه مقالات دومین همایش پژوهش‌های زبان و ادبیات فارسی

جمعی از نویسندگان

این مجموعه دربرگیرنده‌ی 65 مقاله‌ی دومین همایش پژوهش‌های ادبی است. این همایش در سال 1381 به همت مرکز تحقیقات زبان و ادبیات فارسی دانشگاه تربیت مدرس و با همکاری انجمن استادان زبان و ادبیات فارسی و دانشگاه الزهرا برگزار گردید. مقالات عرضه شده در این مجموعه "زبان و ادبیات ایران باستان"، "ادبیات فارسی کلاسیک"، "ادبیات معاصر"، "زیباشناسی و بلاغت"، "نقد ادبی و ادبیات تطبیقی"، "زبان و ادبیات فارسی در خارج از مرزها"، "مطالعات زبان‌شناسی".