58d57009f17c3.jpg

متافیزیک خیال در گلشن راز شبستری

مکان چاپ: تهران ناشر: انتشارات فرهنگستان هنر تاریخ چاپ: ۱۳۸۵ هجری شمسی تیراژ: ۱۵۰۰ نوبت چاپ: اول زبان: فارسی

مثنوی گلشن راز مهمترین و مشهورترین اثر منظوم محمود شبستری و در بردارندهٔ اندیشه‌های عرفانی اوست. در این کتاب بلندآوازه ادبیات عرفانی، مفاهیم صوفیانه با شور ویژه‌ای همراه گردیده و از حکایات و تمثیلات برای بیان معانی عرفانی و حکمی استفاده شده است. کتاب پیش رو که به قلم نصرالله حکمت (فیلسوف ایرانی متولد 1334 شمسی) نگاشته شده است، در سه فصل جایگاه خیال در عرفان ابن عربی، جهان شناسی خیالی در گلشن راز و زبان شناسی خیالی در گلشن راز تدوین شده است. به عقیده این مولف، بررسی خیال کاوانه گلشن راز آن را بر دو بخش مشتمل می سازد که در یک بخش مباحث حوزه متافیزیک خیال و در دیگری مباحث کلی خیال نشان داده شده است. این کتاب در سال 1385 توسط انتشارات فرهنگستان هنر در اختیار مشتاقان قرار گرفت.

منابع مشابه بیشتر ...

66814ab00477b.jpg

سده‌ میلاد میرزاده‌ عشقی‌: یکی‌ از شا‌عران‌ و نویسندگا‌ن‌ دوران‌ مشروطیت‌ نوشته‌ها‌ی استا‌دان‌ و نویسندگا‌ن‌ اشعا‌ر شا‌عران‌ دربا‌ره‌ شا‌عر شهید اشعا‌ری از عشقی

سیدهادی حائری

سیدمحمدرضا کردستانی با تخلص میرزاده عشقی (۲۰ آذر ۱۲۷۳ – ۱۲ تیر ۱۳۰۳) شاعر، روزنامه‌نگار، نویسنده و نمایشنامه‌نویس ایرانی دوره مشروطیّت و مدیر نشریه قرن بیستم بود که در دوره نخست‌وزیری رضاشاه، به دستور رئیس اداره تأمینات نظمیه (شهربانی) وقت، ترور شد. وی از جمله مهم‌ترین شاعران عصر مشروطه به‌شمار می‌رود که از عنصر هویت ملی در جهت ایجاد انگیزه و آگاهی در توده مردم بهره گرفت. او را خالق اولین اپرای ایرانی می‌دانند. کتاب حاضر گزیده‌ی اشعار و تقسیر و نقدی ادبی آثار میرزاده عشقی است.

6681395571dea.jpg

به همین سادگی و زیبایی: یادنامه‌ی استاد سیدمحمدحسین‌شهریار

جمعی از نویسندگان

براي شناختن بزرگان وسرشناسان فرهنگ و ادب ، گذشته از نوشته های خود آنان اطلاع از آنچه ديگران درمورد آنان گفته اند و نوشته اند نيز بايسته و سودمند است . انگيزه ي گردآوردن اين دفتر نيز همين بوده است وآنچه درآن جمع آمده آثاري است كه در طول ساليان به طور پراكنده در مطبوعات و نشريات و كتب گوناگون درباره ي شهريار و شعر و زندگي او نوشته شده و چه بسا دسترسي به آنها براي آيندگان جز در مجموعه هايي از اين گونه ناممكن مي بود.