5917020b68601.jpg

دیوان فصیح الزمان شیرازی ( رضوانی )

به کوشش: سیدهادی حائری
مکان چاپ: تهران ناشر: سلسله نشریات ما تاریخ چاپ: ۱۳۶۳ هجری شمسی تیراژ: ۳۰۰۰ نوبت چاپ: اول زبان: فارسی

سید محمد ملقب به فصیح الزمان شیرازی (1240-1324 شمسی) متخلص به رضوانى، از خطباء، وعاظ و شعرای عصر قاجار و بعد از آن بود. در سى سالگى به تهران و در سلك وعاظ در آمد و چون مردى ادیب بود به دربار ناصرالدین شاه راه یافته و به فصیح ‏الزمان ملقب شد. پس از قتل ناصرالدین شاه، از مظفرالدین شاه لقب سلطان الواعظین را دریافت نمود. کتاب پیش رو کاملترین مجموعه آثار اوست که به اهتمام سید هادی حائری گردآوری شده است. این دیوان که مشتمل برغزلیات، قصاید، قطعات و رباعیات فصیح الزمان است در سال 1363 توسط نشریات ما در دسترس مشتاقان قرار گرفت.

منابع مشابه بیشتر ...

6672da7e7ad99.jpg

بخشی از دیوان محمدعلی ناصح

محمدعلی ناصح

این کتاب بخشی از دیوان محمدعلی ناصح رئیس انجمن ادبی ایران و مشتمل بر ترجمه حال و برخی چکامه ها و غزلیات و مثنویها و رباعیات است

دیگر آثار نویسنده بیشتر ...

66814ab00477b.jpg

سده‌ میلاد میرزاده‌ عشقی‌: یکی‌ از شا‌عران‌ و نویسندگا‌ن‌ دوران‌ مشروطیت‌ نوشته‌ها‌ی استا‌دان‌ و نویسندگا‌ن‌ اشعا‌ر شا‌عران‌ دربا‌ره‌ شا‌عر شهید اشعا‌ری از عشقی

سیدهادی حائری

سیدمحمدرضا کردستانی با تخلص میرزاده عشقی (۲۰ آذر ۱۲۷۳ – ۱۲ تیر ۱۳۰۳) شاعر، روزنامه‌نگار، نویسنده و نمایشنامه‌نویس ایرانی دوره مشروطیّت و مدیر نشریه قرن بیستم بود که در دوره نخست‌وزیری رضاشاه، به دستور رئیس اداره تأمینات نظمیه (شهربانی) وقت، ترور شد. وی از جمله مهم‌ترین شاعران عصر مشروطه به‌شمار می‌رود که از عنصر هویت ملی در جهت ایجاد انگیزه و آگاهی در توده مردم بهره گرفت. او را خالق اولین اپرای ایرانی می‌دانند. کتاب حاضر گزیده‌ی اشعار و تقسیر و نقدی ادبی آثار میرزاده عشقی است.

شرح حال/تک نگاری
کتاب
5ff6ebf3971a6.png

نخبة العرفان عن آیات القرآن و تفسیرها (تطبیق اشعار مثنوی معنوی و کلیات شمس با قرآن کریم)

سیدهادی حائری

مثنوی تفسیر قرآن کریم است. مولانا در مقام همدلی و فهم باطنی قرآن، مثنوی را تصنیف کرده است. حتی اگکر ظاهراً در ابیات مثنوی تصریحی به آیات قرآن نشده، باز هم مولانا در جان خویش به قرآن توجه داشته و متذکر معانی و لطایفش بوده است. سرچشمه این کتاب ابیات مثنوی و کلیات شمس است که نویسنده به تناسب معنای آیات در یک ماه رمضان (احتمالاً حدود سال 1330 شمسی) در حاشیه قرآن مجید نوشته بود. این کتاب افزون بر اینکه فضل تقدم در تطبیق ابیات مثنوی با قرآن دارد، از چند جهت دیگر نیز حائز اهمیت است: یکی اینکه تنظیم و ترتیب مطالب بر اساس قرآن است نه مثنوی، یعنی در واقع ابیات مثنوی با قرآن تطبیق داده شده است. دیگری اینکه اشعاری از کلیات شمس نیز در این تطبیق آورده شده و آخر اینکه ابیاتی در آن آمده که ازحیث ظاهری انطباقی با آیات قرآن ندارد ولی معنا چنین است.

مشاهیر ادبیات فارسی/مولوی/پژوهش درباره مولوی
کتاب