محمد مکری ( 1305- 1386 شمسی ) نویسنده، شاعر، محقق، زبان ‌شناس و سیاستمدار معاصر ایرانی است. وی از آغاز جوانی و پس از آن هر زمان که فرصت و انگیزه ای وجود داشت، شعر می سرود. بسیاری از این اشعار، طی سالیان در مجلات و مجموعه های ادبی با تخلص کیوان و مکری چاپ شده اند. کتاب حاضر که با یادداشت های کوتاه و پیشگفتاری به قلم دکتر محمد مکری آغاز می شود، در ده بخش با عناوین: نخستین سروده ها، تغزلات و طبع آزمایی ها و ...، سروده های پراکنده، در جستجوی تغزل و بیان نو در شعر سنتی، نمونه هایی از ترجمه های منظوم از مطبوعات خارجی، وطنیات، ( قصاید، غزلیات، قطعات )، منتخبی دیگر از مطبوعات پراکنده، الطاف منظوم و فهرست بخشی از تالیفات تدوین شده است. این کتاب در سال 1370 به کوشش امیر سیف الدین مکری و توسط انتشارات زیگفرید پاریس در دسترس علاقمندان قرار گرفت.

منابع مشابه بیشتر ...

6672da7e7ad99.jpg

بخشی از دیوان محمدعلی ناصح

محمدعلی ناصح

این کتاب بخشی از دیوان محمدعلی ناصح رئیس انجمن ادبی ایران و مشتمل بر ترجمه حال و برخی چکامه ها و غزلیات و مثنویها و رباعیات است

663a2e71f004b.jpg

منظومه گنجینه اسرار به همراه بخشی از قصاید آن مرحوم

میرزا نورالله عمان سامانی

منظومه گنجینه الاسرار نوشتۀ عمان سامانی، دربردارندۀ یکی از بهترین و تأثیرگذارترین اشعار مذهبی در وصف امام حسین (ع) و حادثه عاشورا است. این اثر شامل سروده‌های شاعر مشهور عصر ناصرالدین‌شاه، میرزا نورالله بن میرزا عبدالله بن عبدالوهاب چهارمحالی ملقب به تاج‌الشعرا و معروف به عمان سامانی و مجموعه‌ای از مرثیه‌ها و سوگ‌نامه‌ها با درون‌مایه‌ای غمناک از توصیف مظلومیت شهدای حادثه کربلا است. کتاب گنجینه الاسرار به دلیل نوع و شیوه بیانش توانسته به خوبی محتوایی عرفانی را انتقال دهد و مفاهیم بزرگ واقعه کربلا را با روایتی عاشقانه به طور محسوس و ملموس به نمایش بگذارد. عمان سامانی قالب وقوع را برای سرودن و سخن گفتن از واقعه عاشورا برگزیده است. گنجینه عمان که شامل 831 بیت می‌شود را می‌توان یک سفرنامه هم دانست، سفرنامه‌ای که گزارشگرِ حرکت عارفانه و روحانی قافله یاران امام حسین در مسیر شهادت است.