کتاب به بررسی حیات دنیوی و فکری رودکی نخستین شاعر پارسی گوی می پردازد. نگارنده در تحقیقی مفصل و جامع و با قلم و نثری روان و سَره، جنبه های متفاوت شعری و فکری این شاعر فارسی سرا را کاوش و تحقیق می نماید. برای آشنایی بیشتر با مضمون بخش نخست کتاب به نقل سرفصل های آن به صورت تیتروار و خلاصه می پردازیم؛ باب نخست: زمان رودکی، با دوم: تاریخ آموخته شدن رودکی، باب سوم: حیات رودکی، باب چهارم: میراث ادبی رودکی و نتیجه های تدقیقات برده شده، باب پنجم: موضوع و طرفهای غایه ویء آثار باقیمانده رودکی و باب ششم: مقام رودکی. در ادامه، مجلد دوم(بخش دوم) که مندرج در همین کتاب می باشد ارائه می شود. بخشی با عنوان آثار منظوم رودکی که در آن به عرضه ی اشعار رودکی همراه با ترجمه ی روسی این ابیات مبادرت می شود. این اشعار شامل: قصاید، قطعات و اشعار پراکنده ی رودکی می باشند. بخش نخست کتاب(ابوعبدالله رودکی) توسط انتشارت نشریات دولتی تاجیکستان ذیل آکادمی فن های تاجیکستان منتشر شده است و بخش دوم کتاب(آثار منظوم رودکی) توسط نشر اداره ی انتشارات دانش ذیل آکادمی ملل آسیا، آکادمی علوم اتحاد شوروی در مسکو در 5000 نسخه در سال 1336 منتشر شده است.

منابع مشابه بیشتر ...

662cf7002b0c6.jpg

یادگار فرامرز

فرامرز نوریانی

مجموعه حاضر اشعار دکتر فرامرز نوریانی متخلص به "مظلوم" است که در سال 1312 چشم به جهان گشود و تحت تعلیم و تربیت مادری روشنفکر و پدری آزاده پرورش یافت. در سال 1338 موفق به دریافت دکترای پزشکی از دانشکده پزشکی اصفهان شد و در سال 1350 دکترای اعصاب و روان را از دانشکده پزشکی تهران کسب نمود. ایشان در سن 60 سالگی دار فانی را وداع گفت.

6623dcd2e2e7c.jpg

عرفان ایران - جلد 17

مصطفی آزمایش

فهرست شماره 14 عرفان ایران بدین قرار است: در قسمت مقالات، عید مبعث از دکتر نورعلی تابنده؛ تصوف علوی از شهرام پازوکی، فریتهوف شوئون و معنای زیبایی از سعید بینای مطلق؛ تاملی در باب معنای روحانی کار از سیدحسن آذرکار؛ کرامات اولیا در آثار مولانا از محمدابراهیم ایرج پور؛ مجموعه مزار شاه نعمت الله ولی از مهراد قیومی بیدهندی، در قسمت معرفی کتاب تفسیر بیان السعاده فی مقامات العباده از دکتر عادل نادرعلی و ترجمه حسینعلی کاشانی بیدختی معرفی شده است.

دیگر آثار نویسنده بیشتر ...

5a9e71280fc29.png

ابواسحاق و فعالیت ادبی او

عبدالغنی میرزایف

شاعر نامی آخرهای عصر چهارده و ابتدای عصر پانزده میلادی شیخ ابواسحاق حلاج اطعمه شیرازی متخلص به بسحاق یکی از نمایندگان برجسته نظم کلاسیکی فارس ـ تاجیک است که با رویه تازه‌ در شعر پارسی اختراع کرده خود، در تاریخ این ادبیات موقع نمایانی را اشغال کرده است. بنابراین آموختن آثار او یکی از مسائل خیلی ضروری ادبیات‌شناسی روز بوده، تحقیق ادبی در این ساحه بی‌شبهه می‌تواند خیلی لحظه‌های تاریک و نازک تاریخ ادبیات را روشن نماید. در این کتاب حیات و فعالیت ادبی شاعر از روی یازده مسئله از نظر گذرانیده شده است: درجه آموخته‌شدن حیات و آثار بسحاق، اخبارات سرچشمه‌های ادبی درباره بسحاق، جریان زندگی بسحاق، آثار ادبی بسحاق، نظر اجمالی به ساخت و مندرجه آثار او، مناسبات به موضوع‌های معمولی نظم، تنقید موضوع‌های کهنه‌شده نظم و نوآوری بسحاق، مهارت ادبی بسحاق، شوخ‌طبعی و هزل در آثار بسحاق، خصوصیت‌های خلقی در آثار بسحاق و مقام و شهرت و تأثیر بسحاق.

شرح حال/تک نگاری
کتاب