میرزا حسن اصفهانی مشهور به صفی علی شاه از بزرگترین عرفای اواخر قرن سیزدهم و اوایل قرن چهاردهم هجری قمری است. وی آثار گرانبهایی چون تفسیر منظوم قرآن کریم با نام تفسیر صفی در قالب مثنوی به یادگار گذاشته که با تاویلات عارفانه همراه است. این تفسیر منظوم فارسی از اهمیت بسیاری برخوردار است و کتاب حاضر بخش مختصری از تفسیر صفی است که توسط صفاعلی برگزیده و به نام آیة العشاق نامگذاری شده است. در بیان شهادت ذات احد بر یکتایی خود، در بیان عزم مولی در جنگ با کفار، حکایت در بیان سخاوت حضرت مولی (ع)، بخشش انگشتر، در بیان تحقیق مهدویت، صفت پیر و مرشد، سکینه قلبی، پاداش اعمال، معنی خاص در غفران الهی، جذبات و مناجات عناوین برخی از اشعار این کتاب می باشند که توسط کتابخانه علمیه اسلامیه تهران منتشر و روانه بازار کتاب گردید.

منابع مشابه بیشتر ...

6671a16d0bd7c.jpg

راز الهام

حسین مسرور

حسین مسرور که نام خانوادگی اش سخنیار و تخلصش مسرور است در بیستم صفر 1308 قمری در کوپا از بلوک اصفهان پا به عرصه وجود گذاشت. آنها برای تعلیم و تربیت به اصفهان کوچ کرده و مسرور در سایه نبوغ ذاتی تحصیلات مقدماتی را پشت سر گذاشته به مراکز علم و دانش دست یافت و از درس استادان نامی کسب نور نمود. از 9 سالگی اشعار خود را در انجمن ادبی اصفهان می خواند و در محضر شادروان دهقان سامانی مایه تحسین و تعجب شعرا گشت پس از چندی عازم شیراز شد و زبانهای قدیم و خطوط باستانی را در محضر فرصت شیرازی آموخت و در مراجعت به اصفهان اشعار انتقادی خود را با امضای مستعار در جرائد اصفهان و طهران منتشر ساخت به خراسان و کاشان سفری نمود و هر جا از خرمن معرفت دامنی برگرفت پس از فوت پدر باز سفری به شیراز نمود و دوستانش از او خواستند تصدی ریاست چاپارخانه های شیراز را بپذیرد قبول کرد و دو سال بعد در طهران به خدمت وزارت فرهنگ درآمد و از 1302 شمسی به مدت 36 سال عهده دار تعلیم و تربیت مردان امروز بود. استاد مسرور علاوه بر تبحر در فنون شعر و ادب در ریشه لغات قدیمی و اشعار و اصطلاحات مشکل شعری غریزه الهام بخشی دارد...

66586d7944302.jpg

یادنامه کنگره هزاره نهج البلاغه 1360

جمعی از نویسندگان

بنیاد نهج البلاغه به مناسبت هزارمین سال گردآوری کتاب نفیس و انسان ساز نهج البلاغه کنگره ای ترتیب داد که در آن هزاران نفر از دانشجویان و طلاب و اقشار دیگر به پای درس و سخنرانی گروهی از اندیشمندان اسلامی دعوت شده از داخل و خارج کشور نشستند. هدف از این گردهمایی را در سه بعد مهم زیر می توان خلاصه کرد: ا. تحقق سریع و عمیق انقلاب فرهنگی اسلامی و معرفی متون آن به عنوان پژوهشگران اسلامی و سرمایه گذاری نیروی انسانی متعهد در تدوین رساله های محققانه و ادیبانه با الهام از متون گرانقدر اسلامی بویژه کتاب عظیم نهج البلاغه. 2. جلب توجه توده وسیع مردم نسبت به معارف والای علوی و آشنایی مستمر و پیوسته آنان با یکی از متون ارزنده اسلامی چون مسایل معنوی و فرهنگی اصولا از دید مردم غائب است و بیشتر به دست فراموشی و غفلت سپرده می شود و ... 3. رابطه نزدیک با محققان و عالمان متعهدی که در زمینه شناخت عمیق اسلام و معارف اهل بیت بویژه نهج البلاغه تحقیق و بررسی کرده و آثار علمی بجای گذرانده اند.

دیگر آثار نویسنده بیشتر ...

58d67435b0646.jpg

اسرار المعارف و میزان المعرفه

صفی عليشاه

حاج میرزا حسن اصفهانی (1214 – 1278 شمسی) ملقب به صفی علیشاه، از مشهورترین مشایخ و بزرگان متصوفه و از جمله فضلا و بزرگان عرفای سلسله نعمت‌اللهی بود. او که شاعری توانا و عارفی مطلع بود، سلسله صفی علیشاهی را بنیان نهاد. صفی علیشاه در بخش اول کتاب پیش رو که موسوم به اسرار المعارف می باشد در مورد عارف، درويش، صوفی، خلافت، اهل توحيد و ... سخن گفته است. انسانيت، سلوک باطن، آداب ظاهر، سلوك تصوف، تمييز درويش از غیر، ظهور امام مهدی عج، اصول مدنيت، نصيحت به عرفا و رذائل اخلاقی بر صوفی دیگر عناوینی هستند که محور بحث قرار گرفته اند. این کتاب که خاتمه آن با چند شعر آراسته شده، در سال 1340 در نشر اقبال به چاپ رسید.

نثر/متون کهن/عرفانی
کتاب