دبیرستان شرف در شعبان سال 1315 قمری مطابق با سال 1277 شمسی هنگام صدارت حاج میرزا علیخان امین‌الدوله و مرحوم جعفر قلی‌خان نیرالملک هدایت وزیر علوم و اوقاف تأسیس گردید. مؤسس و مدیر مدرسه شرف که پایه‌گذار این مدرسه به شمار می‌رفت، مرحوم میرزا علی‌اکبر خان ناظم‌الاطباء نفیسی بود که از سال 1277 تا 1285 مدرسه را اداره می‌کرد. این کتاب دربرگیرنده سالنامه این مدرسه در سال تحصیلی 1336 ـ 1337 است که در آن افزون بر اشاره‌ای به تاریخچه این دبیرستان، درباره حوادث و وقایع مدرسه در این سال گزارشی ارائه شده است.

منابع مشابه بیشتر ...

662917f0e1121.jpg

سالنامه دارالفنون سال 1327

جمعی از نویسندگان

سالنامه دارالفنون (هدیه نوروز) در سال 1327 در چاپخانه خواندنیها منتشر شده است.

63b1708b65e08.jpg

سالنامه موسسات علمی و فلاحتی کرج - سال یکم (دانشکده فلاحت - دانشکده دام پزشکی)

در مقدمه کتاب آمده است: بعضی از نقاط دوردست به مرکز هستند که از وجود مدارس فلاحتی کرج که شاید شالوده حیات اقتصادی میهن در آن ریخته شده است اطلاعی نداشته و ممکن است این اولین مرتبه باشد که اسمی از این مرکز مهم و عاملین بزرگ ثروت میشنوند. این بود که آقایان دانشجویان دانشپایه دوم دانشکده فلاحت درصدد طبع و انتشار سالنامه برآمدند که هم حاکی گزارشات سالیانه و هم وسیله شناسانیدن این موسسات به مجامع و محافل علمی ممالک خارجه باشد و ضمنا علاقه مندان به فلاحت و یا به تعبیر دیگر آرزومندان ترقی و تعالی این مرز و بوم را بشیر و راهنمایی باشد.

دیگر آثار نویسنده بیشتر ...

64d0fe14952b4.jpg

فرهنگ اصطلاحات عرفان اسلامی (انگلیسی-فارسی؛فارسی-انگلیسی)

گروهی از نویسندگان

فرهنگ اصطلاحات عرفان اسلامی نخستین مجلد از مجموعه ی فرهنگ های اصطلاحات علوم و معارف اسلامی است که در حوزه ی علوم عقلی شامل: عرفان، فلسفه، کلام، اخلاق و منطق و در حوزه ی علوم نقلی شامل: فقه، اصول فقه، تفسیر و علوم قرآنی، رجال، درایه و ادبیات عرب است. این فرهنگ به منظور فراهم آوردن بستر مناسب برای ارائه ی ترجمه های دقیق و رسا و با اسلوب سنگین ادبی از آثار جاویدان عرفان اسلامی تهیه گردیده و اولین قدم مهم در این زمینه به شمار می آید. کتاب حاضر عمده ی اصطلاحات عرفانی را در بر دارد و مدخل ها و معادل های آن ها به دقت گزینش شده و در تهیه آن از بسیاری از پر ارج ترین ترجمه های دهه های اخیر استفاده شده است. راقم این سطور یقین دارد که فرهنگ اصطلاحات عرفان اسلامی کمک بزرگی برای مترجمان ایرانی خواهد بود و سهم بسزایی در بهتر برگردانیدن گنجینه های معرفت فارسی به جهان خارج خواهد داشت و وسیله ای ارزنده خواهد بود برای تبدیل کردن زبان انگلیسی به یک زبان اسلامی؛ یعنی زبانی که در آن معارف و ارزش های اسلامی، که در قلب آن عرفان قرار گرفته، به سهولت قابل بیان است؛ علاوه بر این، کمک خواهد کرد تا مترجمان از تشتت و پراکندگی در برگرداندن متون عرفانی رهایی یابند.

کلیات/فرهنگ ها
کتاب
63b17c22ab6c3.png

مجموعه مقالات نخستین همایش بازی، فرهنگ، جوانان

گروهی از نویسندگان

این کتاب حاصل تأمل و تعمق پژوهندگانی است که از منظرهای متفاوت به «بازی»، «فرهنگ» و جوانان و اهمیت آن نگریسته‌اند. عناوین برخی از نوشتارهای کتاب بدین ترتیب است: نقش بازی‌ها در رشد و مهارت‌های روان‌شناختی کودکان/ محمد خبیری، «بیل‌گردانی» آخرین بازمانده یک ورزش پهلوانی و آیینی در «نیمور» محلات/ مرتضی فرهادی، بازی و هنر/ اردشیر صالح‌پور، بازی‌های کودکان ایران و جهان و پیوند فرهنگی آنها/ سیداحمد وکیلیان، کتاب‌شناسی بازی/ مهرالزمان نوبان، روان‌درمانی براساس بازی‌های کودکان/ جواد انصافی و .... .

کلیات/مجموعه مقالات
کتاب