5f5a5b5988275.png

دیوان صائب تبریزی «مطابق نسخه دوجلدی 1072 هـ.ق به خط صائب از مجموعه شخصی» (جلد دوم)

مکان چاپ: تهران ناشر: موسسه اتشارات نگاه تاریخ چاپ: ۱۳۷۴ هجری شمسی زبان: فارسی

میرزا محمدعلی پسر میرزا عبدالرحیم تبریزی اصفهانی معروف به «صائبا» از استادان بزرگ شعر فارسی در عهد صفوی است. او در اصفهان پرورش یافت و بنا بر شیوه زمان به یقین آنچه را از دانش‌های ادبی و عقلی و نقلی که دربایست فرهیختگان زمان بود، نزد استادان آن شهر و نبشتاری را از عم خود شمس‌الدین تبریزی آموخت. این کتاب که دربرگیرنده دیوان اشعار صائب است، از روی نسخه خطی دوجلدی که مهر و امضای صائب و تاریخ جمادی‌الاولی 1072 هـ.ق. در پایان غزل‌ها و بیست قصیده شبیه خط صائب و بدون ذکر نام را دربر دارد، تصحیح شده است.

منابع مشابه بیشتر ...

65b641198b775.jpg

دیوان اشعار &am

ابوالقاسم سالاری (حیران)

دیوان اشعار "سلام" مشتمل بر غزلیات، قصاید، مثنویات، قطعات، رباعیات و دیگر منظومات اثر ابوالقاسم سالاری (حیران) است که در سال 1358 در قم منتشر شده است.

658ae0e131c05.jpg

شرح غزلهای صائب تبریزی - جلد اول (برای تدریس در دوره های دکتری ادبیات تطبیقی)

حسین محمدزاده صدیق

مولف کتاب در مورد موضوع کتاب می گوید: "... شرح غزلها بیشتر بر روش شرح تطبیقی استوار است که در ایران تقریبا بدیع و کم سابقه است. یعنی سعی نگارنده بر این است که بتوانم شرحی تطبیقی با عنایت به هر سه زبان اصلی عالم اسلام عربی و ترکی و فارسی بنگارم ...

دیگر آثار نویسنده بیشتر ...

63f63875b67da.jpg

صد غزل از صائب تبریزی (با شرح عبارات و ترکیبات ادبی و معنی لغات و اصطلاحات)

محمدعلی صائب تبریزی

کتاب حاضر، تلاشی است در راستای بازخوانی نظریه‌های ادبی و هنری 201 تن از شاعران سبک هندی و مطالعه تصویرسازی‌های بدیع و نواندیشی‌های سرایندگان این سبک در دوران صفوی. نگارنده، در ابتدای نوشتار خویش به «صائب تبریزی» پرداخته و صد غزل از وی را مورد واکاوی قرار داده است. وی سپس در فصل دوم به مطالعه آثار نوزده شاعر از جمله محتشم کاشانی،‌عرفی شیرازی، شیخ بهایی، رضی‌الدین آرتیمانی، کلیم کاشانی و فیض کاشانی پرداخته و در فصل سوم از 81 شاعر دیگر نام برده و آثارشان را بررسی کرده است. همچنین در آخرین فصل، صد نمونه از صد شاعر این طرز نوین ذکر نموده است.

نظم/شعر کلاسیک/غزلیات
کتاب
626a92c74c089.png

اشعاری از صائب به انتخاب خود ایشان

محمدعلی صائب تبریزی

سفینه صائب شامل اشعار 760 شاعر است. در ابتدای سفینه، 1212 بیت از اشعار خود را انتخاب کرده و پس از آن بدون ترتیبی اشعار شاعران دیگر را آورده است. به نظر می‌رسد صائب سفینه خود را همواره با خود داشته و به هر شهری سفر می‌کرده با شعرای آن شهر تماس می‌گرفته و اشعار آنان را می‌گرفته و در دفتر خود ثبت می‌نموده است. این سفینه شامل بیست هزار بیت شعر است که بخش اول آن تک‌بیتی‌ها و چند غزل از صائب را به انتخاب خود او شامل می‌شود و بخش‌های بعدی محتوی اشعار شاعران و متقدم و معاصر است. در این کتاب تک‌بیتی‌های صائب تصحیح شده است. این تک‌بیتی‌ها در نسخه خطی به وسیله صائب و به خط خود او نوشته شده و در سال 1088 قمری توسط یکی از شاگردان او رونویس شده است.

نظم/شعر کلاسیک/گزیده‌ها شعر کلاسیک
کتاب