این کتاب بررسی یکی از پیچیده‌ترین مسئله‌های روانشناسی است؛ رابطه متقابل اندیشه و زبان. نویسنده با انجام بررسی آزمایشگاهی درباره شماری از جنبه‌های جداگانه مسئله کلی، دست‌کم به نخستین روند این کار کوشیده است؛ در نتیجه بخشی از مطالبی را فراهم آورده که تحلیلش بر آن اساس استوار است. بحث‌های نظری و انتقادی، پیش‌شرط لازم و کامل‌کننده بخش آزمایشگاهی بررسی و بخش بزرگی از این کتاب را شکل می‌دهد. همچنین داده‌های شایسته‌ای که در نوشته‌های روان‌شناختی بوده، بازبینی شده و با دقت تحلیل گردیده است و به همراهش نظریه‌های برجسته‌ای که درباره اندیشه و زبان بوده، مورد تحلیل انتقادی قرار گرفته است.

منابع مشابه بیشتر ...

64d8d63906715.jpg

فرهنگ دستوری

محمد مهیار

دست يافتن به فرهنگ جامع واژگان و اصطلاحات زبان فارسي ، آرزويي است كه هر فارسي زباني كه به نوعي با انديشه و كتاب سرو كار دارد در فكر خود مي پرورد ؛ و تلاش در اين راه وجهه همت بسياري از خدمتگزاران به فرهنگ و تمدن و ادبيات فارسي و ايراني است. اما اين مهم بدون حصول مقدماتي چند ميسرنمي شود ، يكي از اين مقدمات ، تاليف و تدوين واژه نامه هاي اختصاصي در رشته ها وفنون و علوم مختلف است .البته تدوین فرهنگ اختصاصی برای رشته ای خاص در زبان فارسی سابقه ای بس طولانی دارد و عمر آن کمتر از درازنای تاریخ نظم و نثر فارسی نیست، به گونه ای که یکی از قدیمی ترین کتب منثور زبان فارسی، فرهنگ اختصاصی در مفردات طب است، موسوم به الابنیه عن حقائق الادویه که در واقع توجه پیشینیان ما به این شاخه از فرهنگ نویسی را نشان می دهد.

638609c63504a.png

فرهنگ زبانشناسی

محمدعلی ترابی

به موازات پیشرفت و تکامل فرهنگ‌ها، زبان که به‌نوبه خود عنصری بسیار مهم از فرهنگ معنوی است، پیوسته به گسترش و رشد و تکامل خود ادامه می‌دهد، تا جایی که همین رشد و تکامل زبان و ویژگی‌ها و ساخت و کارکردهای آن، خود موضوعی بس مهم یعنی مسئله شناخت زبان را در دامنه‌های گسترده و به‌وجهی ژرف مطرح می‌سازد و ضرورت شناخت صحیح زبان و گسترش زبانشناسی نیاز به کتابهایی مانند فرهنگ زبانشناسی را اجتناب‌ناپذیر می‌سازد. این کتاب پاسخی است هرچند به‌اجمال به این نیاز و گامی است کوچک در این راه.