گفته‌اند زبان فارسی یکی از بهترین زبان‌های دنیاست و آن را تا حد زبان جهانی بالا نشانده‌اند. شناسایی امکانات بالقوه زبان، کار شعراست و شناساندن امکانات بالفعلش کار ادبا و زبان‌شناسان. بی‌تردید اگر جمیع امکانات زبان فارسی در نظر گرفته شود، از آنجا که هست به مراتب بالاتر خواهد رفت. اما همان‌اندازه که زبان فارسی خوب و قوی است، خط فارسی بد و ضعیف است. نارسایی‌هایی این خط که بخش‌هایی از آن در این کتاب عنوان شده، چنان است که به نظر می‌رسد عملاً در حال توقف است و تا فلج شدن کاملش راه زیادی باقی نمانده است.

منابع مشابه بیشتر ...

653a4c3f5d11f.jpg

بررسی علمی شیوه خط فارسی

نازیلا خلخالی

نويسنده در اين كتاب نظريه تازه‌ای را درباره شيوه خط فارسی ارائه كرده است. چون ناشر اعتقاد دارد كه ارائه هرچه بيشتر نظريات گوناگون در اين زمينه شايد بتواند به پايان بخشيدن به اين آشفته بازار كنونی در مورد رسم‌الخط فارسي ياری رساند، از انتشار آن استقبال كرده است. نویسنده در این کتاب نظریه تازه ای را درباره شیوه خط فارسی ارائه کرده است. چون ناشر اعتقاد دارد که ارائه هرچه بیشتر نظریات گوناگون در این زمینه شاید بتواند به پایان بخشیدن به این آشفته بازار کنونی در مورد رسم الخط فارسی یاری رساند، از انتشار آن استقبال کرده است. از آنجا که موضوع کتاب (و بنابراین شیوه خط فارسی بکار رفته در آن) مستلزم حفظ رسم الخط پیشنهادی ایشان بوده، رسم الخط ناشر اعمال نشده است. لازم به ذکر است ناشر خود بر پایه آخرین شیوه نامه های موجود و برای حفظ یکدستی در آثار منتشره خویش، شیوه نامه خاص خود را دارد که با پیشنهادهای ایشان لزوما سازگار نیست.

6385ff77266f7.jpg

تاریخ مختصر خط و سیر خوشنویسی در ایران

علی راهجیری

تاریخچه مختصری از به وجود آمدن خط و تحول خط در زبان فارسی و مباحث گوناگونی در زمینه های شیوه‌ٔ نگارش زبان فارسی و بحث در مورد «پیوسته‌نویسی»، «جدانویس» و «بی‌فاصله‌نویسی»؛ بحث و بررسی پیرامونِ مصوبات شورای بازنگری در شیوهٔ نگارش و خط فارسی مباحث عمدهٔ این کتاب را تشکیل می‌دهد.

دیگر آثار نویسنده بیشتر ...

5bc47cc43564a.png

زار بر سر سبزه؛ زندگی و اشعار حکیم عمر خیام نیشابوری

مسعود خیام

این کتاب به تشریح زندگی و کارهای عمر خیام می‌پردازد. خیام به عنوان شاعر، نزد همه شناخته شده است؛ اما کمتر کسی به مقام خیام در ریاضیات و نجوم و سایر علوم توجه می‌کند. نویسنده در این پژوهش ابتدا از دوران طلایی ریاضی و نجوم و موسیقی در عهد «خیام» سخن می‌گوید، سپس براساس اقوال دیگران اشارتی دارد بر بینش فلسفی خیام و شهرت و اعتبار او نزد غربیان. در بخش بعدی کتاب نوشته‌های چهار تن از ایرانیانی که درباره خیام اثاری برجای گذاشته‌اند به اختصار ارزیابی می‌شود. این چهار تن عبارتند از: صادق هدایت، محمدعلی فروغی، علی دشتی و محمدرضا درویش. نگارنده همچنین در این کتاب با استفاده از منابع متعدد سعی دارد تصویری گویا و روشن از زندگی احوال و اندیشه‌های خیام به دست دهد.

شرح حال/تک نگاری پژوهش‌ها/پژوهش‌ در شعر و شاعران
کتاب