6009823de3ed9.jpg

زن آرمانی، زن فتانه ( بررسی تطبیقی جایگاه زن در ادبیات فارسی)

مکان چاپ: تهران ناشر: نشر قطره تاریخ چاپ: ۱۳۸۳ هجری شمسی زبان: فارسی

ادبیات داستانی در مقیاسی جهانی همواره از رنگ و بویی مردسالارانه برخوردار بوده است تا برای پرسش‌های خود در مورد هویت انسان از طریق تبیین جایگاه زن پاسخی مناسب پیدا کند. حاصل چنین رویکردی این بود که زن در ادبیات از دو وجهه‌ی آرمانی (موافق با امیال مرد) و فتانه (مخالف خواسته‌های مرد) برخوردار شد و بسیاری این‌گونه پنداشتند که این دو وجهه در حقیقت بازتابی است از جایگاه حقیقی زن در اجتماع. حال آنکه شخصیت‌های داستانی عروسک‌هایی کاغذی بیش نیستند. عروسک‌هایی که حیات و مرگشان در گرو خواست راوی/ نویسنده است. با مطالعه نحوه بازنمایی و عملکرد زن، و تلاش در تبیین جایگاه او در چند اثر از مجموعه آثار دو تن از برجسته‌ترین نویسندگان ایران، نظامی و صادق هدایت، هدفی دنبال می‌شود که عبارت است از بررسی این آثار از دیدگاه نشانه‌شناختی و با استفاده از ابزارهای نوین نقد ادبی، به منظور راه یافتن به کنه اثر و آشکار نمودن پاره‌ای از ناگفته‌ها

منابع مشابه بیشتر ...

65f196a2bc215.jpg

بینش و روش در تاریخ نگاری معاصر

پیدایش، رشد، اعتلا و زوال جنبش های سیاسی و اجتماعی معاصر ایران در کنار تحولات و رخدادهای متعدد سیاسی، فرهنگی و اجتماعی، جابجایی قدرت ها و نخبگان حکومتی و تغییرات گسترده در عرصه اجتماعی و سیاسی تاریخ معاصر ایران، به دلیل اهمیت و تأثیرات شگرف و متنوع آن، سبب گشته است تا از سوی پژوهشگران، مورخان و تحلیل گران حوادث اجتماعی و نخبگان سیاسی مورد تجزیه و تحلیل و نقادی و تقریر و تبیین قرار گیرد. تنوع و کثرت نگاه ها و اختلافات در نگاشته های تاریخی این دوره باعث پیچیدگی و سختی فهم و درک درست محققان و اندیشه گران این عرصه در تشخیص سره از ناسره و کشف درست حقایق تاریخی گردیده است. تاريخ نگاري و نوع نگاه مورخان به پديده هاي تاريخي از منظر ملي گرايي و شرح و بسط اين رويدادها و حوادث گذشته و حال بر آن اساس، مقوله اي است که در کنار ساير رويکردهاي اين جريان از جمله نمودهاي ادبي، جلوه ويژه و متفاوتي از نوع رسمي و مرسوم خود در جامعه ايراني داشته است. بررسي تاثيرات اين جريان فکري و فرهنگي در حوزه فرهنگ، خاصه تاثيراتي که تاريخ نگاري و تاريخ نگاران از آن گرفتند و تبعات و پيامدهاي آن در ساير بخش هاي اين حوزه، در تاريخ معاصر ايران، موضوع دامنه دار و چالش برانگيزي بوده که کم تر به حد کفايت مورد پژوهش و توجه محققان واقع شده است. پژوهش حاضر به بررسي ويژگي هاي اين جريان در تاريخ نگاري معاصر ايران مي پردازد و تاثيرات و تاثرات حاصل از رويکرد متفاوت اين تاريخ نگاري و مورخان و مولفان آن را از حيث شيوه هاي متفاوت نگرشي و نگارشي پي مي گيرد.

6580591599e20.jpg

آخرین شعرها (ناظم حکمت)

کتاب حاضر اشعاری از ناظم حکمت است که به همراه زندگی نامه ایشان در سال 1359 توسط انتشارات بامداد به چاپ رسید.

دیگر آثار نویسنده بیشتر ...

601fd1c1f365d.png

رمان، درخت هزارریشه: بررسی آثار داستانی محمود دولت‌آبادی از آغاز تا کلیدر

در این کتاب ابتدا به اختصار فضای اجتماعی ـ تاریخی ایران معاصر و چگونگی رشد و تحول رمان بررسی شده و آنگاه به گونه‌ای کامل‌تر و جامع‌تر بر مجموع آثار محمود دولت‌آبادی از آغاز تا «کلیدر» و جایگاه او در این روند در میان نویسندگان هم‌نسلش تأملی شده است. همچنین در آغاز کتاب، شرح حالی موجز و مختصر از او آورده شده تا از این رهگذر، خواننده به شناخت بهتری از لحظات حساس و همچنین فرازوفرودهای زندگی او دست یابد.

پژوهش‌ها/پژوهش در ادبیات داستانی
کتاب