التدوين في أحوال جبال شروين (تاريخ سوادکوه مازندران) كتابى است به زبان فارسی، درباره تاريخ و جغرافيای سوادكوه مازندران، که محمدحسن‌خان اعتمادالسلطنه به مناسبت سفر ناصرالدين شاه به مازندران تألیف نموده است. اين كتاب، مشتمل بر ديباچه و يك مقدمه علمى، يك بخش اصلى، كه به تاريخ سوادكوه اختصاص يافته، و يك بخش تكميلى و بخشى ديگر كه به تراجم احوال رجال و علماى سوادكوه مى‌پردازد، يك تتميم و خاتمه و نيز بخشى با عنوان يادداشت‌ها و پى‌نوشت‌ها مى‌باشد. بخش اول مشتمل بر هشت فصل است. از ويژگى‌هاى اين كتاب به شرح حال علماى مازندران در آن مى‌توان اشاره كرد كه برای تذكره‌نويسان داراى اهميت مى‌باشد.

منابع مشابه بیشتر ...

662cf7002b0c6.jpg

یادگار فرامرز

فرامرز نوریانی

مجموعه حاضر اشعار دکتر فرامرز نوریانی متخلص به "مظلوم" است که در سال 1312 چشم به جهان گشود و تحت تعلیم و تربیت مادری روشنفکر و پدری آزاده پرورش یافت. در سال 1338 موفق به دریافت دکترای پزشکی از دانشکده پزشکی اصفهان شد و در سال 1350 دکترای اعصاب و روان را از دانشکده پزشکی تهران کسب نمود. ایشان در سن 60 سالگی دار فانی را وداع گفت.

6623dcd2e2e7c.jpg

عرفان ایران - جلد 17

مصطفی آزمایش

فهرست شماره 14 عرفان ایران بدین قرار است: در قسمت مقالات، عید مبعث از دکتر نورعلی تابنده؛ تصوف علوی از شهرام پازوکی، فریتهوف شوئون و معنای زیبایی از سعید بینای مطلق؛ تاملی در باب معنای روحانی کار از سیدحسن آذرکار؛ کرامات اولیا در آثار مولانا از محمدابراهیم ایرج پور؛ مجموعه مزار شاه نعمت الله ولی از مهراد قیومی بیدهندی، در قسمت معرفی کتاب تفسیر بیان السعاده فی مقامات العباده از دکتر عادل نادرعلی و ترجمه حسینعلی کاشانی بیدختی معرفی شده است.

دیگر آثار نویسنده بیشتر ...

5a081037f330f.png

شرح احوال سلطان عبدالحمید و اوضاع مملکت عثمانی

مطالعه طندگی‌نامه و تاریخ احوال گذشتگان و شرح حال و زندگی زمام‌داران و دولت‌مردان هر عصر و زمان موجب تنویر افکار و ازدیاد معلومات می‌شود. این کتاب درباره شرح احوال سلطان عبدالحمید عثمانی (1842 ـ 1918) و اوضاع مملکت عثمانی در زمان وی است. حکومت عثمانی در زمان سلطان عبدالحمید، دوره ترس و وحشتی ایجاد کرده بود که خود سلطان نیز از ترس جان و مال و شورش مردم و ولایات تمام امور مملکتی را در حوزه اقتدار خویش درآورده و با نظارت در کارها و تعمیم سیستم جاسوسی و رشوه‌خواری و استبداد مطلق، دستگاه حکومتی را مورد تنفر و کینه مردم قرار داد و با این ترتیب اعتماد و امنیت عمومی را در کشور عثمانی از میان برد.

نثر/متون کهن/تاریخی
کتاب
59b14b5cea823.png

صدرالتواریخ

محمدحسن خان اعتمادالسلطنه

این کتاب دربرگیرنده سرگذشت یازده نفر از صدراعظم‌های دودمان قاجار است که محمدحسن خان اعتمادالسلطنه برای میرزا علی‌اصغر خان امین‌السلطان تألیف و تدوین نموده است. کتاب در ماه شعبان سال  ١٣٠٩ ق. نگاشته شده است. این کتاب مشتمل بر مقدمه‏اى درباره کتاب و مؤلف آن به قلم محقق، دیباچه مؤلف و شرح حال 11 تن. برخى گفته‏اند که این اثر از تألیفات میرزا محمدحسین فروغى با دستیارى غلامحسین خان ادیب‏الملک است؛ چنانکه در حاشیه صفحه یکى از نسخه‏هاى خطى آن محمدعلى فروغى طى یادداشتى این اثر را از پدر خود دانسته است؛ اما مصحح نسخه حاضر در برنامه انتساب آن را به خود اعتمادالسلطنه صحیح‏تر مى‏داند. اسامى وزرایى که شرح حال ایشان در این کتاب آمده بدین شرح است: حاج ابراهیم شیرازى، میرزا شفیع مازندرانى، حاج محمدحسین صدر اصفهانى، میرزا ابوالقاسم قائم مقام، حاج میرزا آقاسى، میرزا تقى‏خان امیرکبیر، میرزا آقاخان نورى، میرزا محمدخان سپهسالار اعظم، میرزا حسین‏خان مشیرالدوله، میرزا یوسف مستوفى‏الممالک، میرزا على‏اصغرخان امین‏السلطان.

نثر/متون کهن/تاریخی شرح حال/تذکره و تراجم
کتاب