کتاب عمادالدین نسیمی و نهضت حروفیه که در سال هزار و سیصد و پنجاه و هفت چاپ شده، توسط تقی خمارلو نوشته شده است. سه عدد گفتار حوالی و اطراف خلاقیت عمادالدین نسیمی شاعر انسانگرای آذری و جنبش مترقی مردم آذربایجان تحت عنوان حروفیه می باشد نمونه جمع آوری شده فوق دربردارنده ی سه گفتار پیرامون بعضی مسائل مورد ستیزه جویی نسیمی شناسی و بازشناخت جنبش ترقی کردن مردم آذربایجان تحت عنوان حروفیه است. مقاله اول قسمتی از مقدمه آقای حسین صدیق بر اثر درام نسیمی نگاشته ی فریدون آشوروف بوده و مقاله دوم نوشته ی یکی از خاورشناسان شوروی و موضوع آن سنجش و مقابله ی ادبی نسیمی و حافظ است. مقاله سوم هم از جنبه های مترقی اعتقادات فلسفی نسیمی صحبت می کند.

منابع مشابه بیشتر ...

66814ab00477b.jpg

سده‌ میلاد میرزاده‌ عشقی‌: یکی‌ از شا‌عران‌ و نویسندگا‌ن‌ دوران‌ مشروطیت‌ نوشته‌ها‌ی استا‌دان‌ و نویسندگا‌ن‌ اشعا‌ر شا‌عران‌ دربا‌ره‌ شا‌عر شهید اشعا‌ری از عشقی

سیدهادی حائری

سیدمحمدرضا کردستانی با تخلص میرزاده عشقی (۲۰ آذر ۱۲۷۳ – ۱۲ تیر ۱۳۰۳) شاعر، روزنامه‌نگار، نویسنده و نمایشنامه‌نویس ایرانی دوره مشروطیّت و مدیر نشریه قرن بیستم بود که در دوره نخست‌وزیری رضاشاه، به دستور رئیس اداره تأمینات نظمیه (شهربانی) وقت، ترور شد. وی از جمله مهم‌ترین شاعران عصر مشروطه به‌شمار می‌رود که از عنصر هویت ملی در جهت ایجاد انگیزه و آگاهی در توده مردم بهره گرفت. او را خالق اولین اپرای ایرانی می‌دانند. کتاب حاضر گزیده‌ی اشعار و تقسیر و نقدی ادبی آثار میرزاده عشقی است.

6681395571dea.jpg

به همین سادگی و زیبایی: یادنامه‌ی استاد سیدمحمدحسین‌شهریار

جمعی از نویسندگان

براي شناختن بزرگان وسرشناسان فرهنگ و ادب ، گذشته از نوشته های خود آنان اطلاع از آنچه ديگران درمورد آنان گفته اند و نوشته اند نيز بايسته و سودمند است . انگيزه ي گردآوردن اين دفتر نيز همين بوده است وآنچه درآن جمع آمده آثاري است كه در طول ساليان به طور پراكنده در مطبوعات و نشريات و كتب گوناگون درباره ي شهريار و شعر و زندگي او نوشته شده و چه بسا دسترسي به آنها براي آيندگان جز در مجموعه هايي از اين گونه ناممكن مي بود.