شمار اسناد این مجموعه 34 است که ظاهرا در جنب اسناد موجود رقم سنگینی را نشان نمی دهد. ولی چند حسن دارد: نخست اینکه این اسناد مربوط به ادوار مختلف و سلسله های مختلف است. دیگر اینکه مضامین آن متفاوت است. یعنی هم فرمان انتصاب به مقامات دولتی است هم دستور رعایت حقوق افراد هم لزوم احقاق حق مردم هم اضافه حقوق و این خود از غنای مندرجات حکایت می کند. اما حسن آخر آنکه این مجموعه مشتمل است بر سند افزایش حقوق اعتمادالسلطنه به میزان چهار هزار تومان در سال که خود بدان فخر می کند و اعتماد السلطنه از پیشوایان محققین و روهروان طریق دانش و بینش و تالیف و تصنیف است و حق بزرگی به گردن دوستاران تاریخ و فرهنگ و ادب ایران دارد و سند فوق نمونه ای است از توجه به یک مولف ایران دوست بزرگوار و نشانه ای از احترام و ارزش دانش در عصر قاجاری.

منابع مشابه بیشتر ...

66461f46edfb6.jpg

چهل گفتار از چهل استاد در ایران شناسی

سیدحسن امین

کتاب متضمن چهل مقاله در حوزه ادبیات، تاریخ، فرهنگ فارسی، علوم، طب و مانند آن است که به اهتمام دایره‌المعارف ایران‌شناسی فراهم آمده است .در بخش ضمیمه نیز گفت و گویی با پروفسور سید حسن امین درباره فعالیت علمی وی و چگونگی تدوین دایره‌المعارف ایران‌شناسی، صورت گرفته است .برخی از مقالات این مجموعه عبارت‌اند از" :لزوم بررسی ادبیات امروز ایران/ محمد استعلامی"، "آینده جهان/ کاظم امیدوار"و "نقدی بر فهرست فارسی (ایرج افشار)/ سید حسن امین"، "نکته‌ای از تاریخ بیهقی/ باستانی پاریزی"، "خواجوی کرمانی/ حسین بهزادی اندوهجردی"، "نقش اندیشه در هویت ایران/ محمد پارسا"، "شعر جاودانی/ مهدی حمیدی شیرازی"، "بداهه نوازی/ همایون خرم"، "تاثیر تمدن ایران در عرب و اسلام/ عباس خلیلی"، "آذربایجان بخشی از ایران است/ عنایت‌الله رضا"، "شعر در آثار بازمانده زبان فارسی باستان/ جمال رضایی"، "کیفیت تحولات ابدی/ ضیاء‌الدین سجادی"، "آرتروز/ محمد فرجاد"، "جرم‌شناسی/ مهدی کی‌نیا"، "قلمرو طنز/ جواد مجابی "و "خط، کتیبه و مجسمه/ رکن‌الدین همایون فرخ ."

661e82f690676.jpg

تاریخ معاصر ایران (کتاب اول)

جمعی از نویسندگان

موسسه امیدوار است با انتشار این مجموعه در نهایت بتواند در ارج نهادن به سند و اشاعه فرهنگ مستندگویی در تاریخ تلاشی درخور نموده و در این راه بخشی از سوالات و خواسته های وسیع ملتی بزرگ را پاسخ دهد و به همراه سایر فعالیتهای تحقیقاتی و انتشاراتی مصمم است به منظور نشر آثار فرهنگی و تاریخی با بهره جویی از مجموعه اسناد و مدارک خود دست به انتشار سلسله کتابهایی با عنوان تاریخ معاصر ایران بزند و در این راه به توکل الهی و یارای استادان و محققان و اهل علم امید بسته است.

دیگر آثار نویسنده بیشتر ...

63592e2fa033a.jpg

سیمای شاهان و نام آوران ایران باستان

محمداسماعیل رضوانی

تاریخ ایران را برای وقوف بر چهره واقعی قهرمانان می توان به پنج دوره مشخص تقسیم کرد: 1. ایران تا ظهور اسلام؛ 2. از ظهور اسلام تا حمله مغول؛ 3. از حمله مغول تا شاهنشاهی صفوی؛ 4. از شاهنشاهی صفوی تا رواج عکاسی در ایران؛ 5. از رواج عکاسی تا بحال؛ کتاب سیمای شاهان و نام آوران ایران باستان تالیف بانو ملک زاده بیانی و محمداسماعیل رضوانی است و شامل این عناوین است: کتاب شامل چهار فصل است. فصل اول به پادشاهان ماد اختصاص دارد. فصل دوم درباره هخامنشیان و زنان عهد هخامنشی است. فصل سوم به سلسله اشکانیان می پردازد و در مورد بانوان عهد اشکانی و شاهزادگان پارس بحث کرده است و در فصل آخر به عهد ساسانیان می پردازد

پژوهش‌ها/پژوهش‌های عمومی
کتاب
5a09567a89ec0.png

روزنامه خاطرات ناصرالدین شاه در سفر سوم فرنگستان (کتاب دوم)

ناصرالدین شاه از فرمانروایان معدودی است که به هر سفری رفته سفرنامه نوشته است؛ اما نکته که باید به آن توجه کرد این است که او منحصراً قصد سفرنامه‌نویسی نداشته است. وی علاقه وافری داشته است که زندگانی خود را روز به روز یادداشت کند و چون قسمتی از خاطرات روزانه او مصادف با سفرهای متعدد داخلی و خارجی او شده، این قسمت از خاطرات یعنی یادداشت‌هایی که در روزهای سفر انجام یافته، نام سفرنامه به خود گرفته است. این کتاب حاوی یادداشت‌های مربوط به سفر سوم او به فرنگ است که هر فصل را به خط خود آغاز می‌کرده چند سطری نوشته و آنگاه به تقریر خاطرات می‌پرداخته و منشیان خوشنویس متعدد او تقریرات او را تحریر می‌کرده‌اند. مهم‌ترین نویسندگان یا محررین این خاطرات امین خلوت بوده که قسمت عمده سفرنامه را تحریر کرده است. این سفر از روز شنبه دوازدهم شعبان 1306 قمری آغاز شده اما یادداشت‌ها از روز شنبه سیزدهم رجب تقریبا یک ماه قبل از سفر آغاز می‌شود. این کتاب یادداشت‌های از تاریخ 13 رجب تا 23 شوال 1306 قمری است. کتاب دوم هم از روز دوشنبه 24 شوال آغاز می‌شود و به دوشنبه 28 ذی‌الحجه 1306 (از طهران الی شهر آنورس) پایان می‌یابد.

نثر/سفرنامه
کتاب