64888f9a22b46.jpg

قصه سکندر و دارا: پژوهش تاریخی پیرامون سفر جنگی الکساندر مقدونی به خاور

مکان چاپ: تهران ناشر: سازمان انتشاراتی فروهر تاریخ چاپ: ۱۳۷۹ هجری شمسی زبان: فارسی

نگارنده در پژوهش حاضر درصدد اثبات این نکته است که لشکرکشی اسکندر مقدونی به ایران، واقعیت تاریخی ندارد .وی معتقد است که این هجوم هیچ‌گاه صورت نگرفته و آن چه در این خصوص بیان شده، قصه‌ای جعلی، ساخته قرون بعد برای اغراض خاص بوده که به ویژه در قرون اخیر تلاش‌های فراوانی، از سوی محققان غربی برای صورت تاریخی‌دادن به آن، انجام گرفته است .مولف درباره این تحقیق می‌نویسد" :سفر جنگی اسکندر یکی از موضوعاتی است که در بین حوادث تاریخی قدیم بیش از هر چیز درباره آن قلم فرسایی شده و غربیان باتعصب خاصی آن را به عنوان غلبه علم بر جهل و سیطره اروپا بر آسیا،یاد کرده‌اند .ما بر خلاف شیوه تاریخ‌نویسان اخیر که این سفر را حتمی فرض کرده و بعد در صدد تطبیق اسامی و حوادث با واقع برآمده و از این راه دچار زحمت شده‌اند کیفیات مختلف آن سفر را مورد نقادی قرار داده‌ایم و اگر چه بیرون کشیدن حقایق از پس قرون و اعصار و از لابه‌لای اغراض و افسانه‌ها کار آسانی نیست ولی ما این راه را گشوده‌ایم که اولا کورکورانه آنچه برای ما نوشته‌اند را نپذیریم و در ثانی به گمان خود توفیق یافته‌ایم که اقلا ثابت کنیم که قسمت اعظم روایات سفر جنگی الکساندر مقدونی به شرق ساخته و پرداخته ذهن افسانه‌سازان قرون بعد است که به هیچ وجه از اوضاع جغرافیایی و اجتماعی ملل دیگر اطلاع نداشته‌اند ."کتاب از دو بخش تشکیل شده است .موضوع بخش اول بررسی "سفر جنگی اسکندر "است که از جمله مباحث آن بدین قرار است" :افسانه‌ها"، "دروغ‌های شاخدار"، "بحث در تطبیق اسامی قدیم و جدید"، "خط سیر اسکندر در داخل ایران"، "اسکندر در هند"، "اسکندر در راه بازگشت"، "سفر دریایی نئارخوس"، "مرگ الکساندر ."در بخش دوم تلاش شده "حقیقت داستان "مربوط به اسکندر بازسازی و بازگو شود .لازم به ذکر است که کتاب همچنین از دیباچه‌ای به قلم ذبیح بهروز برخوردار است که در حدود نیمی از حجم کتاب را تشکیل می‌دهد .وی در این دیباچه تلاش کرده با استناد به دلایل زبان شناختی، دینی، کرونولوژیک و جغرافیایی بی پایه و غیر واقعی بودن لشکرکشی اسکندر را ثابت و در خاتمه زمینه‌ها و علل برساختن و صورت تاریخی دادن این رویداد را توضیح دهد .شایان ذکر است که این کتاب نخستین بار در سال 1343و دومین مرتبه در سال 1355منتشر شده و اینک به چاپ سوم رسیده است .

منابع مشابه بیشتر ...

668562ee0b4aa.jpg

معرفی و شناخت سهراب سپهری

شهناز مرادی کوچی

این کتاب چنان که از عنوان آن پیداست شامل مقالاتی در نقد و بررسی آثار سهراب سپهری است، و ارائه کننده تصویر همه جانبه ای از شخصیت قردی سپهری در مقام شاعر و نقاش و منتقد است. در این کتاب علاوه بر نمونه اشعار و متن نامه های سپهری، مقالاتی از داریوش آشوری، رضا براهنی، شاهرخ مسکوب، کریم امامی، نادر نادرپور، محمد مختاری، احمدرضا احمدی، منوچهر آتشی، سیمین دانشور، فریدون رهنما، حمید مصدق، سیمین بهبهانی، فریذون مشیری، نصرت رحمانی و ... درج است.

66814ab00477b.jpg

سده‌ میلاد میرزاده‌ عشقی‌: یکی‌ از شا‌عران‌ و نویسندگا‌ن‌ دوران‌ مشروطیت‌ نوشته‌ها‌ی استا‌دان‌ و نویسندگا‌ن‌ اشعا‌ر شا‌عران‌ دربا‌ره‌ شا‌عر شهید اشعا‌ری از عشقی

سیدهادی حائری

سیدمحمدرضا کردستانی با تخلص میرزاده عشقی (۲۰ آذر ۱۲۷۳ – ۱۲ تیر ۱۳۰۳) شاعر، روزنامه‌نگار، نویسنده و نمایشنامه‌نویس ایرانی دوره مشروطیّت و مدیر نشریه قرن بیستم بود که در دوره نخست‌وزیری رضاشاه، به دستور رئیس اداره تأمینات نظمیه (شهربانی) وقت، ترور شد. وی از جمله مهم‌ترین شاعران عصر مشروطه به‌شمار می‌رود که از عنصر هویت ملی در جهت ایجاد انگیزه و آگاهی در توده مردم بهره گرفت. او را خالق اولین اپرای ایرانی می‌دانند. کتاب حاضر گزیده‌ی اشعار و تقسیر و نقدی ادبی آثار میرزاده عشقی است.

دیگر آثار نویسنده بیشتر ...

6113a2b37dfe8.jpg

سالماری در ایران

اصلان غفاری

موضوع کتاب درباره علم نجوم و کرونولوژی است. مدارک اصلی نگارش این دفتر دو کتاب از ذبیح بهروز است. نویسنده نتایج و حاصل آن پژوهشها را به زبان ساده در این کتاب آورده است. نویسنده کتاب اصلان غفاری است کهدر سال 1367 توسط سازمان انتشاراتی فروهر منتشر شده است.

پژوهش‌ها/پژوهش‌های عمومی
کتاب