ابو عبد الله شمس الدین محمد بن عزالدین عادل یوسف بزازینی تبریزی مشهور به مغربی ملقب به شیرین از عارفان قرن هشتم هجری است که از او به قدوه العارفین وزبده الواصلین یادشده است، از بیان حال و زندگی اش سخن کوتاه کرده اند و جز به طریق ایجاز و ابهام آن هم بطور پراکنده و جسته و گریخته در تذکره ها و کتب ادب از وی سخن به میان نیامده است. دیوان کامل شمس مغربی، شامل غزلیات، ترجیعات، رباعیات، فهلویات به انضمام رساله جام جهان‌نما، با مقدمه‌ای در شرح احوال و بیان افکار او، کتابی است یک‌جلدی به زبان فارسی با موضوع ادبیات فارسی.

منابع مشابه بیشتر ...

662cfa87d071f.jpg

روح روان یا مطلوب پیر و جوان

رضا نوری

کتاب حاضر مجموعه اشعاری است با نام روح روان یا مطلوب پیر و جوان قسمتی از دیوان رضا نوری است که مشتمل بر قطعات علمی و ادبی و متضمن نصایح و اندرزهای مفید با ترجمه لغات مشکله و تعلیقات و حواشی که در سال 1332 و توسط شرکت سهامی طبع کتاب منتشر شده است.

662cf7002b0c6.jpg

یادگار فرامرز

فرامرز نوریانی

مجموعه حاضر اشعار دکتر فرامرز نوریانی متخلص به "مظلوم" است که در سال 1312 چشم به جهان گشود و تحت تعلیم و تربیت مادری روشنفکر و پدری آزاده پرورش یافت. در سال 1338 موفق به دریافت دکترای پزشکی از دانشکده پزشکی اصفهان شد و در سال 1350 دکترای اعصاب و روان را از دانشکده پزشکی تهران کسب نمود. ایشان در سن 60 سالگی دار فانی را وداع گفت.

دیگر آثار نویسنده بیشتر ...

5fd70296d416c.png

دیوان کامل شمس مغربی؛ شامل غزلیات، ترجیعات، رباعیات، فهلویات به انضمام رساله جام جهان‌نما

ملامحمد شمس مغربی

ابوعبدالله شمس‌الدین محمد بن عزالدین عادل یوسف بزازینی تبریزی مشهور به مغربی ملقب به شیرین از عارفان قرن هشتم هجری است که از او به قدوة العارفین و زبدة الواصلین یاد شده است. آنچه در این کتاب آمده، بررسی زندگی بزرگ‌مرد عارف و شاعری است که در کتاب «جام جهان‌نما»ی وی در کلیات علم توحید و مراتب وجود از شهرت و اهمیتی برخوردار بوده و بر آن شروح متعددی نگاشته شده و در مساجد و مکاتب هند و پاکستان تدریس می‌شده است. در این کتاب افزون بر اشاره به زندگی و آثار مغربی، دیوان او شامل غزلیات، ترجیعات، رباعیات و فهلویات نیز آورده شده است. در پیوست کتاب نیز رساله «جام‌ جهان‌نما»ی او آورده شده است.

نظم/شعر کلاسیک/دیوان
کتاب
5cb624d4d3943.png

دیوان شمس مغربی؛ عارف مشهور متوفی به سال 809 هـ.ق

ملامحمد شمس مغربی

اسم صاحب این دیوان جناب ملامحمد شیرین مولانا شمس‌الدین مغربی (نایینی) مشهور به تبریزی است که از فحول موحدین و معاصر با شاهرخ بن تیمور بوده و با شیخ کمال خجندی ارتباط داشته است. از بیان حال و زندگى‌اش سخن جز به طریق ایجاز و ابهام آن هم به طور پراکنده و جسته و گریخته در تذکره‌ها و کتب ادب از وى سخن به میان نیامده است. با بررسى آثارش چنین برمى‌آید که در طریقت مرید شیخ اسماعیل سیسی بوده است. همچنین با تاثیر پذیرفتن از ابن عربی، وحدت وجود را به تمامی وارد اشعارش ساخت.

نظم/شعر کلاسیک/دیوان
کتاب