خواجه احرار ولی از مشهورترین عرفای فرارود در قرن نهم هجری و از مشایخ بلند آوازه طریقت نقشبندیه است. وی در نزد مردمان آسیای مرکزی مقام و مرتبه ای ویژه دارد و آرامگاهش در سمرقند زیارتگاه خاص و عام است. خواجه احرار ولی شاگردان و پیروان بسیار داشت که برخی از آنان از جمله صاحب نامان علم و ادب اند. از این شمارند عبدالرحمن جامی، میر علیشیر نوایی، ظهیرالدین محمد بابرمیرزا، نقیب خان طغرل احراری و .... از خواجه احرار آثار مکتوبی نیز برجای است مانند فقرات العارفین، رساله والدیه، رساله حواریه و نامه های خواجه به مریدان و پیروان و یا حاکمان زمان.

منابع مشابه بیشتر ...

662cf7002b0c6.jpg

یادگار فرامرز

فرامرز نوریانی

مجموعه حاضر اشعار دکتر فرامرز نوریانی متخلص به "مظلوم" است که در سال 1312 چشم به جهان گشود و تحت تعلیم و تربیت مادری روشنفکر و پدری آزاده پرورش یافت. در سال 1338 موفق به دریافت دکترای پزشکی از دانشکده پزشکی اصفهان شد و در سال 1350 دکترای اعصاب و روان را از دانشکده پزشکی تهران کسب نمود. ایشان در سن 60 سالگی دار فانی را وداع گفت.

6623dcd2e2e7c.jpg

عرفان ایران - جلد 17

مصطفی آزمایش

فهرست شماره 14 عرفان ایران بدین قرار است: در قسمت مقالات، عید مبعث از دکتر نورعلی تابنده؛ تصوف علوی از شهرام پازوکی، فریتهوف شوئون و معنای زیبایی از سعید بینای مطلق؛ تاملی در باب معنای روحانی کار از سیدحسن آذرکار؛ کرامات اولیا در آثار مولانا از محمدابراهیم ایرج پور؛ مجموعه مزار شاه نعمت الله ولی از مهراد قیومی بیدهندی، در قسمت معرفی کتاب تفسیر بیان السعاده فی مقامات العباده از دکتر عادل نادرعلی و ترجمه حسینعلی کاشانی بیدختی معرفی شده است.