این کتاب شامل گوشه هایی از اوضاع فرهنگی و اجتماعی ایران مخصوصا دوران معاصر می باشد. فهرست کتاب شامل پنج بخش است بخش اول زبان و ادبیات فارسی، بخش دوم فردوسی و شاهنامه؛ بخش سوم گفتارهای اجتماعی و تاریخی؛ بخش چهارم یادی از دوستان؛ بخش پنجم گوناگون و قسمت آخر غلطنامه و اصلاحات است.

منابع مشابه بیشتر ...

661d46e9caef2.jpg

حکمت ابوعلی سینا - جلد دوم

محمد صالح علامه حائری مازندرانی

حکمت بوعلی سینا، تألیف محمدصالح حائری مازندرانی، کتابی است در پنج جلد با موضوع فلسفه اسلامی خاصه حکمت مشاء به زبان‌های فارسی و عربی، با مقدمه عمادالدین حسین اصفهانی مشهور به عمادزاده و به تصحیح حسن فضائلی. حکمت ابن‎ سینا کتابی است که حقایق و اسرار گفتارهای شیخ را که دیگران نادیده انگاشته‌اند، کشف نموده و عقاید اسلامی ساده را طبق مقررات قرآن و معتقدات اهل‎‌بیت(ع) و اتفاق امامیه و امت، به براهین فلسفی مبرهن ساخته و بدون مبالغه هر فصل یا صفحه از این کتاب، مشتمل بر نکات تازه و یا در بسیاری از مواضع متضمن مبتکراتی است. از جمله مسائلى که در این کتاب با تجزیه و تحلیل و به‌صورت صحیح اثبات شده است، اصالت وجود و وحدت وجود، پس از میرداماد است که از زمان صدرالمتألهین تا عصر سبزوارى به بعد رواج یافته و ملاصدرا خودش قبلا از متصلبین در اصالت ماهیت بود، سپس عدول کرد. در این کتاب، یعنى در جلد طبیعیات و علم النفس به تمام ادله اصالت وجود که حاجى سبزوارى به نظم کشیده، پاسخ داده شده و ادله شیخ اشراق و براهین خیام و رساله اعتباریت وجود و تأصل ذات مشروحا مذکور است و کتب میرداماد و شوارق و گفتارهاى محقق طوسى و محققین دیگر حقا اصالت مهیت را به بداهت رسانیده‌اند. ابن سینا هم بالصراحه قائل به اصالت ماهیت است و نسبت اصالت وجود بر وجه تباین حقایق وجودات به مشائیه سندى ندارد و متأخرین موجودات را در کلام به وجودات مشائیه اشتباه کرده‌اند؛ چنان‌که در محاکمات بدان اشاره شده و جز صدور و حصول و کون و سائر افعال عموم که همان مقتبس بودن ذات به علت است که شیخ در شفا و غیره آن را تکرار فرموده، چیز دیگرى در خارج نیست و در مسئله وحدت وجود هم عمده شبهه ایشان عدم صحت انتزاع مفهوم واحد از متباینات است. جلد دوم، جلد مستدرکات است که شامل احوال شیخ بر وجه تحلیل و تحقیق و در اصطلاحات فلسفى به تقریر شیخ و طریقه‌هاى فلسفه‌نویسى و رسیدگى به گفتارهاى جرجى زیدان در کتاب مختارات عنوان الحقائق و الأوهام و رسیدگى به گفتارهاى توماس کارلایل در بطلان ریشه‌های بت‌پرستی و فرقه‌های بت‌پرستان اروپا و حجاز و شام و قسمتی مهم از منطق در قضایا به راه حل کلام شیخ در طبیعیات که مورد اشتباه غفلت ‎زدگان شده و می‌شود و در احوال عناصر و اختلافات در تعیین مبدأ اول از آن و طریقه‌های گوناگون در کمون و بروز سایر مهمات مربوط است و در خلال این جلد هم سخن‌های تازه و سودمندی در ذات و صفات واجب سبحانه آورده شده است.

6536642fb1adb.jpg

اصول علم بلاغت در زبان فارسی

غلامحسین رضانژاد

بی هیچ شائبه اغراق و نارواگویی، زبان و ادبیات پربرکت و بی نیاز فارسی، آکنده از قوانین و اصول بلاغت، و سرشار از قواعد دقیق و باریک فصاحت می باشد. و بزرگان ادب و خداوندان سخن دری که یاد آنها در دلها باد، در برومند کردن این درخت گشن و کهن ریشه، هیچ گونه تن آسایی و غلفت روا نداشته؛ پس بر اخلاف است که سعی آنان را مهمل نگذاشته و به نوبت خود در حفظ و پرورش این درخت تناور که سایه گستر این بوم و بر و حافظ مرزهای مادی و معنوی ما می باشد، به کوششی فراگیر و تلاشی گسترده، دست زنند...

دیگر آثار نویسنده بیشتر ...

64f5dd405235f.jpg

رستاخیز ادبی ایران

غلامعلی رعدی آذرخشی

رستاخیز ادبی ایران خطابه ای است از دکتر غلامعلی رعدی آذرخشی که در فرهنگستان ایران به سال 1321 خورشیدی ایراد شده و در همان سال و سال 1322 در روزنامه کیهان ادبی و مجله آموزش و پرورش و مجله نامه فرهنگستان به طبع رسیده است

پژوهش‌ها/پژوهش‌ در نثر و متون
کتاب
5e41a5afdd902.png

نگاه؛ مجموعه‌ای از اشعار رعدی آذرخشی

غلامعلی رعدی آذرخشی

شعر دل‌انگیز پارسی طی قرون راه تکامل و اعتلاء پوییده و در هر دوره‌ای شاعران توانایی به سهم خود بر غنای آن افزوده‌اند. در عصر کنونی نیز در ادامه این تعالی سخن‌پردازانی پدید آمده‌اند که ضمن حراست از میراث گرانقدر گذشتگان، بر ارزش این گنجینه افزوده‌اند. بی‌شک دکتر رعدی آذرخشی از جمله آنان است. دکتر رعدی در اقسام مختلف شعر طبع‌آزمایی کرده است. قوالب شعری او معمولا از میان اوزان معمول و متداول در شعر پارسی انتخاب شده و اگر گاه در قصائد خود به اوزان فشرده و کوتاه یا بحور به اصطلاح نامطبوع نیز روی آورده، به‌خوبی توانسته خود را از تنگنای قوالب و قوافی برهاند و بی هیچ‌گونه تکلفی، الفاظ و اوزان را به معنی و مفهوم بپیوندد. این کتاب متضمن نمودارهایی است از انواع مختلف شعر که شاعر در آنها طبع‌آزمایی کرده است. در ابتدای کتاب نیز در مقدمه‌ای دکتر حسین خطیبی به زندگی و ویژگی‌های شعری رعدی آذرخشی اشاره کرده است. کتاب در بخش‌های چکامه‌ها، غزل‌ها مثنوی‌ها، گوناگون و رباعی‌ها گردآوری شده است.

نظم/شعر معاصر/مجموعه اشعار
کتاب