5691a38705cf5.jpg

ارمغان نوید مجموعه مقالات و اشعار ابوالقاسم حبیب اللهی (نوید)

مکان چاپ: اصفهان ناشر: انتشارات میثم تمار تاریخ چاپ: ۱۳۶۳ هجری شمسی تیراژ: ۱۰۰۰ نوبت چاپ: اول زبان: فارسی

سید ابوالقاسم حبیب اللهی (1361 – 1281ش) متخلص به نوید در خانواده ای روحانی و صاحب نفوذ در مشهد چشم گشود. او تحصیلات ابتدایی را در مدرسه رحیمیه خواند و علوم ادبی خویش را نزد اساتید وقت به پایان برد. وی با وجود مشکلات زندگی از یادگیری و مطالعه دست نکشید. ادیبی فاضل و صاحب فضائل بود. زبان شعری او ساده و خالی از تکلف و تصنع است و بیشتر به قطعه شعر می سروده است. شعر او آیینه احساسات و اندیشه اجتماعی و سیاسی وی بود. اشعار حکمت آموز، نکته های اخلاقی،‌ گرایش به عرفان و روی آوردن به طبیعت، گرامی داشت مقام زن از مضامین شعری اوست. مقالات مضامین مشترک فارسی و عربی یا ترجمه شعر به شعر، نشانه تبحر او در زبان و ادبیات عربی است. مقالات،‌ اشعار،‌ اخوانیات (نامه ها) و به یاد نوید بخش های کتاب حاضر را تشکیل می دهد. این کتاب به همت محمد حبیب اللهی در سال 1363 در اصفهان به طبع رسید.

منابع مشابه بیشتر ...

667c363d4eb46.jpg

جاودانه زیستن ، در اوج ماندن

بهروز جلالی

این کتاب در سه بخش فراهم آمده است: بخش اول، شامل کلیه آثار منثور فروغ فرخزاد، اعم از مصاحبه‌‌ها، مقالات، نامه‌ها و خاطره‌نگاری‌های اوست. در این بخش بسیاری از اندیشه‌های شاعرانه فروغ در جای‌جای نثر روشن او خود را می‌نمایاند. همچنین در نامه‌‌ها وخاطره‌نگاری‌های او می‌توان دنیای اندیشگی او را باز شناخت و از این شناخت در توضیح و تفسیر اشعار او بهره جست. نیز این بخش اسناد دست اولی از زندگانی فروغ به دست می‌دهد که با قلم و بیان خود او رقم خورده است. بخش دوم کتاب به مقالاتی که از دیرباز تاکنون درباره فروغ و هنر شاعری او نوشته شده اختصاص یافته است. در این بخش مقالاتی درج گردیده که می‌تواند گوشه‌ای از هنر شاعری و با زندگانی شاعر را روشن سازد. بخش سوم کتاب به سروده‌های شاعران محاصره درباره فروغ اختصاص یافته و کوشش شده تا مجموعه کاملی از مرثیه‌‌ها و ستایش‌های شاعران معاصر درباره افول زندگانی فروغ شعر معاصر درباره افول زندگانی فروغ شعر معاصر در این بخش درج گردد.

667c341807940.jpg

ارمغانی برای زرین کوب

جمعی از نویسندگان

عده ای از دوستان دکتر عبدالحسین زرین کوب که در آبان ماه سال گذشته (2533) همزمان با برگزاری هشتمین جشن فرهنگ و هنر به دعوت اداره کل فرهنگ و هنر استان لرستان به خرم آباد سفر کردند تا در مراسم بزرگداشت وی که از طرف فرهنگ و هنر استان ترتیب یافته بود شرکت جویند مقالاتی بخاطر این مجلس تهیه کردند که اکنون به عنوان ارمغانی برای زرین کوب در مجموعه حاضر منتشر می شود. مجموعه حاضر در حقیقت تنها شامل مقالات آن عده از دوستان اوست که دعوت فرهنگ و هنر استان لرستان را توانسته اند اجابت نمایند...

دیگر آثار نویسنده بیشتر ...

565dfad36f51d.PNG

بررسی نوستالژی در شعر فخرالدین عراقی

محمد حبیب اللهی

نوستالژی به معنای غمی است که بنا به دلایلی گریبان‌گیر شخص می‌شود؛ به طوری که هر فرد از افراد جامعه ممکن است به این روان‌پریشی دچار شود. در این مقاله پس از تعریف واژه نوستالژی از نظر ریشه و ارائه دیدگاه‌های روان‌شناسان، عوامل ایجاد این پدیده بررسی می‌شود. ابتدا موضوعات نوستالژی و خاطره، نوستالژی و رمانتیک، و نوستالژی غم‌ غربت به صورت جداگانه بررسی می‌شود؛ سپس به سخن و فکر عراقی و تأثیر این عوامل در روحیه وی پرداخته می‌شود.

پژوهش‌ها/پژوهش‌ در شعر و شاعران پژوهش‌ها/نقد و نظریه ادبی
مقاله