571aa72ea59eb.jpg

سفرنامه کازاما سفرنامه و خاطرات آکی یو کازاما

تاریخ چاپ: ۱۳۸۰ هجری شمسی تیراژ: ۱۵۰۰ نوبت چاپ: اول شابک: ۹۶۴-۶۲۷۸-۸۴-۱ زبان: فارسی

شناخت ژاپنی ها از ایران و ایرانی با سفر هیئت ماساهارو یوشیدا در راستای روابط سیاسی تجاری در 1297هجری آغاز شد. مناسبات دوستانه بین دو کشور به سفرهای دیگر ژاپنی ها به ایران و تأسیس کنسولگری ژاپن منجر شد. آکی یو کازاما اولین نماینده رسمی (به عنوان وزیر مختار) کشور ژاپن در سال های 1311- 1308 شمسی بود. وی سیاستمداری عالم و دانشمند بود که در فرهنگ و تمدن ایران مطالعات دقیقی انجام داده و اوضاع اجتماعی و فرهنگی و سیاسی آن زمان را با نگاهی منصفانه بررسی کرده است. وی حاصل سفر کمتر از سه سال خود را در کشورش با نام «سرزمین بیابان، ایران، عربستان و ترکیه» به چاپ رساند. آشنایی و آگاهی گسترده کازاما از فرهنگ و تمدن، ادب، تاریخ، سنن و آداب مردم ایران جالب توجه است. در این سفرنامه که توسط دکتر هاشم رجب زاده استاد مطالعات خارجی دانشگاه اوساکا به فارسی برگردانده شده شیرینی گفتار، روانی کلام و محتوای سرشار و تحسین کازاما به خوبی محسوس است. دکتر رجب زاده این ترجمه را در سال 1380 شمسی به زیور طبع آراست.

منابع مشابه بیشتر ...

661e82f690676.jpg

تاریخ معاصر ایران (کتاب اول)

جمعی از نویسندگان

موسسه امیدوار است با انتشار این مجموعه در نهایت بتواند در ارج نهادن به سند و اشاعه فرهنگ مستندگویی در تاریخ تلاشی درخور نموده و در این راه بخشی از سوالات و خواسته های وسیع ملتی بزرگ را پاسخ دهد و به همراه سایر فعالیتهای تحقیقاتی و انتشاراتی مصمم است به منظور نشر آثار فرهنگی و تاریخی با بهره جویی از مجموعه اسناد و مدارک خود دست به انتشار سلسله کتابهایی با عنوان تاریخ معاصر ایران بزند و در این راه به توکل الهی و یارای استادان و محققان و اهل علم امید بسته است.

6613ebd54fc03.jpg

اسنادی از مطبوعات و احزاب دوره رضاشاه

جمعی از نویسندگان

اسناد کتاب حاضر بیانگر جو محدود و بسته حاکم بر مطبوعات و احزاب دوره رضاشاه است، متعلق به بایگانی وزارت دربار و ریاست وزرای دوره پهلوی اول است. قسمت اول اسناد این کتاب به مطبوعات و قسمت دوم به احزاب اختصاص داده شده است. در قسمت مطبوعات بخش اول اسناد عمدتا شامل مکاتبات مدیران مطبوعات با عبدالحسین تیمورتاش وزیر دربار رضاشاه در خصوص درخواست رفع سانسور یا توقیف از نشریه خود و یا ابراز وفاداری نسبت به دستگاه حاکمه است. بخش دوم مربوط به انتشار روزنامه های پیکار و نهضت در برلن و اقدامات دولت ایران در جلوگیری از انتشار این روزنامه ها و ممانعت از ورود نسخ آن ها به ایران و سایر کشورهاست. قسمت احزاب نیز که بخشی کوچک از اسناد این مجموعه را به خود اختصاص داده، دربرگیرنده اسناد وزارت دربار در فاصله سال های 1304 تا 1311 ه.ش است.