کتاب «نوادر التبادر لتحفة البهادر» از متون کهن «چند علمی» اسلامی است. اینگونه کتاب‌ها، دائرةالمعارفی از دانش‌ها، هنرها و فنون اعصار قدیم به شمار می‌آیند. این کتاب را نخستین بار «ادگار بلوشه» در فهرست نسخه‌های خطی فارسی کتابخانه ملی پاریس، در سال 1927 میلادی معرفی کرد. نام مؤلف «نوادر التبادر» چنان که در خطبه و خاتمه کتاب خود آورده، «شمس الدین محمد بن امین الدین ایوب دنیسری» است. این کتاب که یادگاری از قرن هفتم هجری و به زبان فارسی است، در منطقه‌ای نوشته شده است که اکنون زبان فارسی از آن رخت بربسته است. تصحیح حاضر از این اثر، بر اساس نسخه پاریس که معتبرترین نسخه آن به شمار می‌رود و در سال 681 هـ. ق نوشته شده، و با مقایسه با نسخه‌های کتابخانه مرکزی دانشگاه تهران، کتابخانه ایاصوفیه و کتابخانه دانشکده ادبیات دانشگاه تهران انجام گرفته است.

منابع مشابه بیشتر ...

667c363d4eb46.jpg

جاودانه زیستن ، در اوج ماندن

بهروز جلالی

این کتاب در سه بخش فراهم آمده است: بخش اول، شامل کلیه آثار منثور فروغ فرخزاد، اعم از مصاحبه‌‌ها، مقالات، نامه‌ها و خاطره‌نگاری‌های اوست. در این بخش بسیاری از اندیشه‌های شاعرانه فروغ در جای‌جای نثر روشن او خود را می‌نمایاند. همچنین در نامه‌‌ها وخاطره‌نگاری‌های او می‌توان دنیای اندیشگی او را باز شناخت و از این شناخت در توضیح و تفسیر اشعار او بهره جست. نیز این بخش اسناد دست اولی از زندگانی فروغ به دست می‌دهد که با قلم و بیان خود او رقم خورده است. بخش دوم کتاب به مقالاتی که از دیرباز تاکنون درباره فروغ و هنر شاعری او نوشته شده اختصاص یافته است. در این بخش مقالاتی درج گردیده که می‌تواند گوشه‌ای از هنر شاعری و با زندگانی شاعر را روشن سازد. بخش سوم کتاب به سروده‌های شاعران محاصره درباره فروغ اختصاص یافته و کوشش شده تا مجموعه کاملی از مرثیه‌‌ها و ستایش‌های شاعران معاصر درباره افول زندگانی فروغ شعر معاصر درباره افول زندگانی فروغ شعر معاصر در این بخش درج گردد.

667c341807940.jpg

ارمغانی برای زرین کوب

جمعی از نویسندگان

عده ای از دوستان دکتر عبدالحسین زرین کوب که در آبان ماه سال گذشته (2533) همزمان با برگزاری هشتمین جشن فرهنگ و هنر به دعوت اداره کل فرهنگ و هنر استان لرستان به خرم آباد سفر کردند تا در مراسم بزرگداشت وی که از طرف فرهنگ و هنر استان ترتیب یافته بود شرکت جویند مقالاتی بخاطر این مجلس تهیه کردند که اکنون به عنوان ارمغانی برای زرین کوب در مجموعه حاضر منتشر می شود. مجموعه حاضر در حقیقت تنها شامل مقالات آن عده از دوستان اوست که دعوت فرهنگ و هنر استان لرستان را توانسته اند اجابت نمایند...