حسین کاظم زاده (۲۰ دی ۱۲۶۲ در تبریز - ۲۷ اسفند ۱۳۴۰ در سوئیس) معروف به ایرانشهر از دانشمندان و نویسندگان نامدار ایرانی است. شهرت وی به «ایرانشهر»، به‌دلیل انتشار مجله‌ای به همین نام بین سال‌های ۱۳۰۱ تا ۱۳۰۶ شمسی است. وی برادر دمکرات معروف، دکتر زین‌العابدین است. او مدتی دیپلمات سفارت ایران در لندن بود. حسین فرزند حاج میرزا کاظم در شهر تبریز چشم به جهان گشود. وی در استانبول انجمنی مخفی به نام «انجمن برادران ایرانی» را برای پیشبرد جنبش مشروطه پایه‌گذاری کرد. ایرانشهر از سال ۱۳۱۵ خورشیدی در روستای دگرسهایم ایالت سنت گالن سوییس به تالیف و نگارش کتاب‌های گوناگون همت گماشت. او به زبان‌های فرانسه و انگلیسی و آلمانی آشنائی داشت و مدتها در دانشگاه کمبریج با سمت معاونت پروفسور ادوارد براون خاورشناس معروف زبان فارسی تدریس می‌کرده‌است. کاظم‌زاده در برلین با همکاری ابراهیم پورداوود و چند تن دیگر مجله" ایرانشهر را منتشر می‌کرد. شماره" نخست این مجله در ۲۲ ژوئن ۱۹۱۹ در ۱۶ صفحه انتشار یافت. کاظم‌زاده در اواخر عمر در سوییس به عرفان روی آورد و مکتب عرفان باطنی را بنیان گذارد. کتاب حاضر گزارشی از سیر زندگی و روزگار و همچنین فعالیت ها و آثار کاظم زاده ایرانشهر می باشد. این کتاب به همت کاظم کاظم زاده ایرانشهر در سال 1350 توسط انتشارات کتابخانه و چاپخانه اقبال در تهران منتشر و چاپ شده است.

منابع مشابه بیشتر ...

666d99fde2490.jpg

یادنامه دکتر محسن هشترودی

هادی سودبخش

در این کتاب مقالات، خاطرات و نوشته‌هایی در معرفی دکتر محسن هشترودی با این عناوین به طبع رسیده است" :گاهشمار زندگی پروفسور محسن هشترودی/ محمد ابراهیم اعلائی"، "گام به گام و آرام با شعر معاصر/ منوچهر آتشی"، "دکتر هشترودی، فرزانه زمان و یگانه دوران/ حسن حاج سید جوادی"، "خاطراتی از استاد هشترودی/ احمد حقانی"، "راز توسعه نیافتگی/ محمد سرشته"، "هشترودی و فصلی از جنبش دانشجویی ایران/ هادی سودبخش"، "چهره اجتماعی استاد هشترودی/ احمد شرف‌الدینی"، "مسیر ناپیوسته تکامل ریاضیات و مقام ریاضیات ایرانی/ پرویز شهریاری"، "روش‌های کلیدی و نتایج باور نکردنی در ریاضیات/ امیرعلی شهنی کرم‌زاده"، "ریاضیات کلید راه توسعه/ رضا صدوقی"، "دکتر هشترودی یگانه آموزگار من/ عباس صدوقی"، "نظریه پردازی علمی و حل مسائل اقتصادی در جامعه ایران/ حسین عظیمی"، "در راستای ادای دین به استاد هشترودی/ عبدالحسین مصحفی "و "علوم شناختی/ مهران مهاجر ."در بخشی از کتاب چهار مقاله از دکتر هشترودی با این عناوین درج شده است1 : تاثیر علوم در ادبیات و هنر، 2 اندیشه علمی، 3 نمونه‌بندی ریاضی، 4 مقدمه‌ای بر یک کتاب فلسفی .

666d9664bcee8.jpg

تاریخ ادبیات ایران (در دوره صفویه تا عصر حاضر)

ادوارد براون

تاريخ ادبيات ایران از صفويه تا عصر حاضر، اثر ادوارد براون، بررسى ادبيات ایران از صفويه تا عصرحاضر مى‌باشد كه به زبان انگليسى و قبل از سال 1926م، نوشته شده است. این اثر توسط دکتر بهرام مقدادی به زبان فارسی ترجمه شده و تحشیه و تعلیق آن نیز توسط دکتر ضیاءالدین سجادی و دکتر عبدالحسین نوائی صورت گرفته است. كتاب «تاريخ ادبيات ایران»، حاصل سى سال كوشش، تحقيق و مطالعه مداوم نویسنده است و در چهار جلد نوشته شده است كه جلد چهارم آن (جلد حاضر)، سلسله‌هاى صفويه، قاجاريه و اوايل پهلوى را در بر مى‌گيرد. نویسنده، هدف خويش را از تدوين و تأليف كتاب، اين‌گونه بيان مى‌دارد: «ساليان دراز مرا آرزو اين بود كه حديث كاميابى‌هاى معنوى و ادبى ایرانیان را بنويسم. يكى از مورخين در تاريخ انگلستان كتابى دارد كه درخور اعلى درجه ستايش است؛ نام آن داستان‌نويس، «گرين» و عنوان كتاب نفيسش، «تاريخ مختصر انگليس» است. نگارنده نيز دل در اين راه بسته بود كه سرگذشت ایران را اندكى به همان اسلوب بپردازد... كتاب‌هاى فراوانى درباره ایران نوشته‌اند، لكن تا امروز كمتر كسى را آن همت بوده است كه داستان بسيار دل‌انگيز اين كشور پهناور را به‌نحو جامع و درعين‌حال، بالنسبه موجز و مختصر به رشته تحرير درآورد. در مقدمه محقق، توضيحات مفيد و مفصلى پيرامون نویسنده و كتاب وى، داده شده است. در مقدمه نویسنده نيز به زحمات وى و اهميت و ارزش كتابش، اشاره شده است. متن اصلى كتاب، شامل سه بخش و ده فصل مى‌باشد كه بخش اول آن، از فصل اول تا پنجم، تحت عنوان «نكات عمده تاريخ ایران در قرن اخير»، بخش دوم، از فصل پنجم تا فصل هشتم با عنوان «شعر فارسی در چهار قرن اخير» و بخش سوم، از فصل هشتم تا دهم با عنوان «نثر فارسی در چهار قرن اخير» مطرح گرديده است

دیگر آثار نویسنده بیشتر ...

568a10cfac2ca.jpg

چهار اثر ارزنده از تألیفات ایرانشهر

کاظم کاظم زاده ایرانشهر

در این کتاب چهار تألیف از حسین کمال زاده ایرانشهر به نام های رهبر نژاد نو، قوه فکر و معجزات آن، تجلیات روح ایرانی و تفسیر معنوی بر دیباچه مثنوی آورده شده است. نویسنده در کتاب اول کوشیده تا فلسفه توحیدی خود را معرفی کند، فلسفه ای مرکب از علم غرب و آموزه های شرقی و دینی. خوشبختی چیست و کجاست؟ خودت را بشناس، ترقی و تمدن، تکامل و اعتدال، اراده و متانت، استقامت، عشق و محبت هفت گفتار این کتاب را تشکیل می دهد. در کتاب تجلیات روح ایرانی خصایص ملت ایران قبل و بعد از اسلام اخلاق، خصلت ها و استعدادهای ملت ایران و تاثیر آن در روند تحولات اجتماعی ریشه یابی شده است. ایرانشهر در کتاب قوه فکر و معجزات آن نقش این قوه متمایز کننده انسان و حیوان و تأثیر آن در سرنوشت انسان یعنی خوشبختی یا بدبختی را تبیین کرده است. این کتاب شامل نه مقاله چاپ شده نویسنده در نشریه کوشش است که بعدها به صورت کتاب در آمده و در اندک زمانی به چاپ دوم رسید. تفسیر معنوی بر دیباچه مثنوی نیز شامل تفسیر 50 شعر از ابتدای مثنوی و ده غزل از دیوان شمس است. فروزانفر و حاذقی هم بر این تفسیر مقدمه ای نگاشته اند. این مجموعه به همت کاظم کاظم زاده ایرانشهر در چاپخانه اقبال در سال 1353 به طبع رسید.

پژوهش‌ها/پژوهش‌های عمومی مشاهیر ادبیات فارسی/مولوی/پژوهش درباره مولوی
کتاب