از آنجا که بیشترین قسمت اشعار رودکی از میان رفته است، داوری درست درباره اندیشه‌های او امکان‌پذیر نیست و نمی‌توان نظام اندیشگی او را بازسازی کرد. از آنچه از این مقدار اندک شعر که از او بر جای مانده برمی‌آید، معلوم می‌شود که رودکی شاعر اندیشه‌ور بوده و احیانا بی‌بهره از تفکرات فلسفی نبوده است. در اشعار باقی‌مانده او خردگرایی، علم‌گرایی، بی‌اعتباری جهان و عشق، لذت‌جویی، و اندیشه سعادت دیده می‌شود. در این کتاب ابتدا درباره زندگی و عصر و محیط زندگی رودکی مطالبی به اختصار بیان شده و سپس در بخشی با عنوان «دیدگاه‌ها» نظرات و آراء اندیشمندان درباره رودکی و شعر او آورده شده است. بخش اصلی کتاب اختصاص به گزیده‌ای از اشعار رودکی دارد که در فصول اشعار وصفی، مدیحه، رثاء، حسب حال، پند و حکمت و تمثیل، غنایی و عاشقانه، کلیله و دمنه منظوم و ابیات پراکنده و رباعی آورده شده است.

منابع مشابه بیشتر ...

65d0aeafc0ff8.jpg

کتاب سیمای شاعران: شرح حال و نمونه آثار شعرای نامی ایران از قدیمیترین ایام تا عصر حاضر

صابر کرمانی

سیمای شاعران، شرح حال، نمونه آثار ۲۰۲ شاعر نامی ایران از قدیمترین ایام تا عصر حاضر است. شعر من سوز دل سوخته زار من است شعر من پرتو تابنده افکار من است شعر من گوهر دریای دل خونین است شعر رخشنده دل گوهر شهوار من است آغاز کتاب با مقدمه ای از مولف ،صابر کرمانی ،درباره شعر و شاعری است. مولف در ابتدای هر شعر ،وصف حالی از شاعر ارائه داده تا خواننده با سراینده اشعار نیز آشنایی مختصر پیدا کند.عمده اشعار گردآوری شده به سبک کهن و با وزن و قافیه و در عین حال در مواردی از سرایندگان شعر نیمایی نیز شواهدی آورده شده است همچون فریدون مشیری و نادر نادرپور ... . طبع جدید اثر با ویرایش مجدد و اضافات و اصلاحات و چاپی زیبا و در دو رنگ منتشر گردیده است.

دیگر آثار نویسنده بیشتر ...

5f5f9dee9850f.png

گزیده رودکی با معنی واژه‌ها و شرح بیت‌های دشوار و برخه نکته‌های دستوری و ادبی با تجدیدنظر

عبدالله جعفر بن محمد رودکی

در این گزیده، گردآورنده کوشیده تا سخن رودکی را از نخستین مأخذهایی که برجای مانده نقل کند؛ حصول این مراد را به فراهم آوردن قطعه‌هایی که از آثار وی در تاریخ سیستان و تاریخ بیهقی و ترجمان البلاغه رادویانی، لباب الالباب عوفی، حدائق السحر وطواط، المعجم شمس قیس، تحفة الملوک، فرهنگ لغات فرس اسدی و فرهنگ جهانگیری آمده، پرداخته و آنگاه در کتاب‌های دیگر پژوهیده و از سخنان بنیادگر شعر پارسی به قدر همت گل دسته بسته و به بزم دوستاران سخن نغز به ارمغان فرستاده است؛ سپس برای آسانی کار محققان معنی بیشتر واژه‌ها را به ضبط فرهنگ‌ها در پاورقی آورده و بیت‌هایی که گمان می‌رفت دشوار باشد، به‌سادگی معنی کرده و برخی از نکته‌های دستوری را نیز بیان داشته است.

نظم/شعر کلاسیک/گزیده‌ها شعر کلاسیک
کتاب
5f09e2db9c98d.png

دیوان رودکی؛ 1098 بیت به دست آمده تا امروز و شرح احوال او

عبدالله جعفر بن محمد رودکی

رودکی را یکی از چندتن معدود از میان نخستین شعرای زبان فارسی می‌توان شمرد که به تخلص شاعرانه خویش معروف شده و این خود دلیل بر فرط شهرت شاعر است که شهرت او در شعر عنوان شخصی وی را در حجاب بگیرد و نام اصلی او را از میان ببرد؛ چنان‌که مؤلفان در نام و نسب و کنیت او آن همه اختلاف کرده‌اند و شاید شاعران دیگر اقران رودکی نیز تخلص داشته‌اند که بدان مشهور نگشته‌اند. در این کتاب 1098 بیت به دست آمده از رودکی تا زمان تألیف کتاب و شرح حال او آورده شده است.

نظم/شعر کلاسیک/دیوان
کتاب