5ef4e236411e1.png

گنج وحدت؛ گزیده ترجیع‌بند و ترکیب‌بند شعر پارسی از آغاز تا امروز به انضمام شرح ابیات

مکان چاپ: تهران ناشر: انتشارات روزنه تاریخ چاپ: ۱۳۷۶ هجری شمسی زبان: فارسی

یکی از گنجینه‌های مناسب برای عرضه گنج وحدت در ادب پارسی از دیرباز قالب ترجیع‌بند بوده است. این قالب شعری از نظر نقد ادبیات و نوع ردیف و قافیه شبیه به مجموعه‌ای از غزل‌ها یا قصاید کوتاه است که با یک بیت تکراری به هم پیوند خورده‌اند. در این کتاب گزیده‌ای از ترجیع‌بندها و ترکیب‌بندهای شعر پارسی از آغاز تا امروز به انضمام شرح ابیات دشوار آن گردآوری شده است.

منابع مشابه بیشتر ...

65e48f3c04c46.jpg

ترجیح بند منتخب از دیوان ناجی

فقیر خاکسار

گزیده ای از ترجیح بند منتخب از دیوان ناجی سروده فقیر خاکسار متخلص به ناجی که در سال 1352 منتشر شده است

65d0aeafc0ff8.jpg

کتاب سیمای شاعران: شرح حال و نمونه آثار شعرای نامی ایران از قدیمیترین ایام تا عصر حاضر

صابر کرمانی

سیمای شاعران، شرح حال، نمونه آثار ۲۰۲ شاعر نامی ایران از قدیمترین ایام تا عصر حاضر است. شعر من سوز دل سوخته زار من است شعر من پرتو تابنده افکار من است شعر من گوهر دریای دل خونین است شعر رخشنده دل گوهر شهوار من است آغاز کتاب با مقدمه ای از مولف ،صابر کرمانی ،درباره شعر و شاعری است. مولف در ابتدای هر شعر ،وصف حالی از شاعر ارائه داده تا خواننده با سراینده اشعار نیز آشنایی مختصر پیدا کند.عمده اشعار گردآوری شده به سبک کهن و با وزن و قافیه و در عین حال در مواردی از سرایندگان شعر نیمایی نیز شواهدی آورده شده است همچون فریدون مشیری و نادر نادرپور ... . طبع جدید اثر با ویرایش مجدد و اضافات و اصلاحات و چاپی زیبا و در دو رنگ منتشر گردیده است.

دیگر آثار نویسنده بیشتر ...

655f7297f41eb.jpg

شرح جنون - جلد اول (تفسیر موضوعی دیوان خواجه شمس الدین محمد حافظ شیرازی)

سیداحمد بهشتی شیرازی

سید احمد بهشتی شیرازی، در کتاب شرح جنون: تفسیر موضوعی دیوان خواجه شمس‌الدین محمد حافظ شیرازی، در پی آن است تا با معرفی فرهنگ ادبی که حافظ شیرازی از متن آن برخاسته است و مطالع تطبیقی مضامین اشعار او و دیگر شعرای نامور فارسی‌، نقبی به کنه شعر او بزند. کتاب شرح جنون یکی از کتاب‌های نایاب و قدیمی است که به تفسیر موضوعی غزلیات حافظ می‌پردازد. (متاسفانه به دلیل عدم موجود بودن بخش پیشگفتار و مقدمه، این نسخه بدون صفحات ابتدایی منتشر شده است و محتوا مطابق نسخه نمونه آغاز می‌شود.) درباره لسان‌ا‌لغیب و مشرب او، در تفسیر شاهکارهای شعری وی دو شیوه وجود دارد. عده‌ای رندی‌های او را ظاهری می‌دانند و شراب و شاهد و ساقی او را ظاهری تلقی می‌کنند و عده‌ای از آنچه او گفته تعابیر باطنی دارند. سید احمد بهشتی شیرازی از جمله گروه دوم است.

مشاهیر ادبیات فارسی/حافظ/پژوهش درباره حافظ
کتاب
5f0f3bff83d8b.png

دیوان منصور حافظ (قرن نهم)

با اینکه منصور حافظ سراینده‌ای مذهبی و عرفانی است و او را با امور درباری و دولتی پیوندی نیست؛ ولی در چند مورد از فرمانروایی به نام توران‌شاه سلطان عادل نام می‌برد و این در حالی است که در قرن نهم فرمان‌روایی به این نام در منطقه فارس که معاصر شاعر باشد، حکومت نداشته؛ اما در قرن هشتم دو تن به نام توران‌شاه وجود دارند. منصور حافظ در بیشتر غزلیاتش از ابیات و مصاریع خواجه شیراز استفاده کرده است. هم کلام خود را با کلام خواجه زینت داده و هم کلام او شرح گونه‌ای است بر ابیات خواجه شیراز. در این کتاب دیوان منصور حافظ شیرازی در بخش‌های غزلیات، ترجیع‌بند و قطعات آورده شده و سپس توضیح ابیات مبهم نیز بیان شده است.

نظم/شعر کلاسیک/دیوان
کتاب