5f882a07f205d.png

دیوان ظهیر فاریابی با فهرست کامل و مقدمه و مقابله و تصحیح و بحثی از شعر و شاعری در قرن ششم

مکان چاپ: تهران ناشر: نشر کاوه تاریخ چاپ: هجری شمسی زبان: فارسی

از تاریخ تولد ظهیر اطلاعی در دست نیست؛ اما می‌توان تقریبا سال تولد او را مابین سال‌های 528 تا 532 تخمین زد. شاعر کمترین اشاره‌ای به سن خود نمی‌کند و تنها از پیری صحبت می‌دارد؛ اما تاریخ وفات او به‌یقین همان سال 598 می باشد. ظهیر فاریابی بیشتر متعلق به آینده است تا گذشته. شعر ظهیر تحت نفوذ انوری اما ساده‌تر و روان‌تر است. هرچند ظهیر در قصایدش بیشتر از انوری تعزل و تشبیب کرده، اما با سبک خالص خودش که حد اعلای مبالغه در مداحی است، وصف را آمیخته است. این کتاب دربرگیرنده دیوان اشعار ظهیر فاریابی است که از روی هفت نسخه خطی تصحیح شده است. مصحح در مقدمه کتاب، به تفصیل درباره شعر قرن ششم و ظهیر مباحثی را مطرح کرده است.

منابع مشابه بیشتر ...

65b641198b775.jpg

دیوان اشعار &am

ابوالقاسم سالاری (حیران)

دیوان اشعار "سلام" مشتمل بر غزلیات، قصاید، مثنویات، قطعات، رباعیات و دیگر منظومات اثر ابوالقاسم سالاری (حیران) است که در سال 1358 در قم منتشر شده است.

658982692aa2c.jpg

سرایندگان شعر پارسی در قفقاز

عزیز دولت آبادی

این کتاب دارای چهار فصل و مجموعا دربرگیرنده زندگی و آثار ۲۲۷ نفر از پارسی سرایان قفقاز است. هر فصل به شاعران یک منطقه قفقاز (آران، ارمنستان، داغستان، گرجستان) اختصاص یافته است. نخستین شاعری که زندگی و احوالش در این مجموعه معرفی شده، «ابوالعلای گنجه ای» متوفی به سال ۵۵۴ ه.ق و آخرین آنها، «ناظم ایروانی» متولد سال ۱۳۴۲ ه. ق است. در پایان کتاب نیز فهرست ماخذ و منابع به ترتیب الفبایی تخلص یا نام مولفان آمده است.