خروس جنگی بی‌مانند: دربارهٔ زندگی و هنر هوشنگ ایرانی کتابی است شامل مقالاتی در مورد هوشنگ ایرانی، شاعر نوگرای دههٔ ۱۳۳۰ که به زندگی و آثار او می‌پردازد. این کتاب با معرفی هوشنگ ایرانی و بررسی اجمالی مختصات سروده‌های او آغاز می‌شود. سپس سروده‌های او شامل مجموعه‌های بنفش تند بر خاکستری، خاکستری، شعله‌ای پرده را برگرفت و ابلیس به درون آمد و اکنون به تو می‌اندیشم، به توها می‌اندیشم به چاپ می‌رسد. در بخش بعدی کتاب، چند نوشتهٔ پراکنده، نقد و ترجمه از هوشنگ ایرانی با عناوینی از این دست به چاپ رسیده‌است: «شناخت نوی، فرمالیسم»، «بررسی، هنر نو»، «انتقاد نیما یوشیج: پیش‌گفتار آخرین نبرد»، «ناله‌هایی از زندان ریدینگ» از اسکار وایلد و «شب برای بیداران»

منابع مشابه بیشتر ...

66814ab00477b.jpg

سده‌ میلاد میرزاده‌ عشقی‌: یکی‌ از شا‌عران‌ و نویسندگا‌ن‌ دوران‌ مشروطیت‌ نوشته‌ها‌ی استا‌دان‌ و نویسندگا‌ن‌ اشعا‌ر شا‌عران‌ دربا‌ره‌ شا‌عر شهید اشعا‌ری از عشقی

سیدهادی حائری

سیدمحمدرضا کردستانی با تخلص میرزاده عشقی (۲۰ آذر ۱۲۷۳ – ۱۲ تیر ۱۳۰۳) شاعر، روزنامه‌نگار، نویسنده و نمایشنامه‌نویس ایرانی دوره مشروطیّت و مدیر نشریه قرن بیستم بود که در دوره نخست‌وزیری رضاشاه، به دستور رئیس اداره تأمینات نظمیه (شهربانی) وقت، ترور شد. وی از جمله مهم‌ترین شاعران عصر مشروطه به‌شمار می‌رود که از عنصر هویت ملی در جهت ایجاد انگیزه و آگاهی در توده مردم بهره گرفت. او را خالق اولین اپرای ایرانی می‌دانند. کتاب حاضر گزیده‌ی اشعار و تقسیر و نقدی ادبی آثار میرزاده عشقی است.

6681395571dea.jpg

به همین سادگی و زیبایی: یادنامه‌ی استاد سیدمحمدحسین‌شهریار

جمعی از نویسندگان

براي شناختن بزرگان وسرشناسان فرهنگ و ادب ، گذشته از نوشته های خود آنان اطلاع از آنچه ديگران درمورد آنان گفته اند و نوشته اند نيز بايسته و سودمند است . انگيزه ي گردآوردن اين دفتر نيز همين بوده است وآنچه درآن جمع آمده آثاري است كه در طول ساليان به طور پراكنده در مطبوعات و نشريات و كتب گوناگون درباره ي شهريار و شعر و زندگي او نوشته شده و چه بسا دسترسي به آنها براي آيندگان جز در مجموعه هايي از اين گونه ناممكن مي بود.

دیگر آثار نویسنده بیشتر ...

5d63ff6bd6fb2.png

بوف کور؛ درباره زندگی و هنر صادق هدایت

سیروس طاهباز

نویسنده هدف خود از فراهم آوردن این مجموعه را در دسترس گذاردن فشرده‌ای از زندگی و هنر صادق هدایت و نمونه‌های قابل چاپ آثار او برای نسل جوان و هنرجویان رشته داستان‌نویسی می‌داند؛ بنابراین در این کتاب پس از یادداشت، به هنر و زندگی صادق هدایت پرداخته است. در ادامه نمونه‌هایی از آثار صادق هدایت را به این ترتیب فراهم کرده است: سگ ولگرد، تاریکخانه، میهن‌پرست، فردا، اوراشیما (قصه ژاپنی)، شیوه‌های نوین در شعر فارسی. در پیوست‌های کتاب نیز ابتدا نوشتاری از پرویز داریوش آورده شده و سپس در پیوست دوم نامه‌ای از نیما یوشیج به صادق هدایت و داستان فاخته چه گفت نیما آورده شده و پیوست پایانی کتاب را تصویر چند سند و عکس به خود اختصاص داده است.

شرح حال/تک نگاری
کتاب
56c7c286dc2d0.jpg

دفترهای زمانه بدرودی با مهدی اخوان ثالث و دیدار و شناخت م. امید

این کتاب شامل چندین مقاله و شعر درباره و در رثای مهدی اخوان ثالث و مقالات و اشعاری از این شاعر نامی معاصر است. مقالات این مجموعه سه مقاله از سه نسل است که با او صمیمی بودند: حسن پستا، احمد رضا احمدی و پوریا پستا و اشعار این مجموعه نیز از آنِ استادان و شاعران ادب دوستی است که با اخوان ثالث ارتباط نزدیک داشته اند و به دلیل انبوه شعرها، از هر خطه ایران، یک شعر آورده شده است. همچنین نظرات کسانی چون شفیعی کدکنی، اسماعیل خویی، فروغ فرخزاد و ضیاء موحد و ... در مورد این شاعر بزرگ و شعر او گردآوری شده است. بخش دوم این مجموعه، یعنی دیدار و شناخت م. امید عیناً تجدید چاپ دفترهای زمانه ای است که سیروس طاهباز در سال 1347 به چاپ رسانده بوده. باغ من، زمستان، آخر شاهنامه، میراث و چند شعر اخوان آمده است. مصاحبه سیروس طاهباز با اخوان و نیز متن های این شاعر شهیر برای یک برنامه رادیویی نیز در مجموعه آورده شده است.

کلیات/یادنامه نظم/شعر معاصر/گزیده‌ ها
کتاب